Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (145)

salalala 

všechny recenze uživatele

Trochu nenápadné, přitom tematicky dost důležité drama o tom, že korporáty vládnou světu, mohou si dovolit cokoliv a jakékoli jejich pochybení je potrestáno buď nijak, nebo pro ně naprosto zanedbatelně. Je vidět, že Todd Haynes pracoval s živou kauzou, protože točí skoro dokument, faktů se drží prakticky dost otrocky, především ale nikam nespěchá. Tempo je tedy hodně ospalé, a jelikož se ve filmu zase tolik neděje, je to někdy ubíjející, protože dialogů a odborných pojmů je přece jen o něco víc a je dost náročné je všechny zpracovat. To je ale prakticky to jediné, co lze snímku vytýkat, protože zejména zpočátku je atmosféra dost hutná a procházka zamořenou farmou působí lehce hororově, až je škoda, že podobných momentů tu není mnohem víc. Dialogové scény jsou ale naštěstí dobře napsané a napínavé, takže se divák příliš nenudí a postupem času upadá do smutku, když odhaluje, co vše je pro peníze možné a odvolání prakticky neexistuje. Všemu dominuje výborný a civilní Mark Ruffalo, pro něhož jde evidentně o osobní téma a proměna jeho postavy je fascinující, možná zamrzí, že nemá podobně výrazného soupeře, protože nikdo další tu nevyčnívá a i Tim Robbins a Anne Hathaway jsou upozaděni a nemají moc prostoru nějak zazářit, dojmy to ale rozhodně nikterak nekazí. Dark Waters je velmi dobré soudní drama, které by jen potřebovalo být svižnější a o pár minut kratší. 70 % ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo silné! Ani som len netušil, aký škandál má na svedomí korporátny gigant DuPont so svojim prevratným patentom na teflon. Tento príbeh "zo života" bola hotová emocionálna nálož, až to človeka vnútorne rozkolísalo. Filmové spracovanie boja za spravodlivosť v podaní Marka Ruffala (mimochodom výborný herecký výkon) bolo viac než len dobré. Drámy z právnického prostredia mám rád, obzvlášť keď sú takto vydarené. Robert Bilott sa pustil do boja proti Goliášovi, kde existovala síce len malá šanca na úspech, no napriek tomu že ho to stálo aj vlastné psychické zdravie a nestabilita v rodine, nevzdal sa. Spád deju bol výborný, aj keď niektoré scény (najmä tie z Robertovho života) mi prišli dosť zbytočné a chtiac nechtiac brzdili tempo filmu. Každopádne, veľmi dobre spracované, snáď som nebol jediný, ktorý mal z toho zimomriavky. Btw. Zaujímalo by ma, koľko obetí na životoch má PTFE reálne na svedomí (hrôza čo i len pomyslieť). ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Erin Brockovich sem nikdy neviděl,takže nemůžu srovnávat,nicméně tohle je povedené a poměrně pochmurné drama,které těží primárně z dobrých herců a silného tématu.K nepříjemné náladě navíc přispívá ono zeleno-šedé ladění barev,které umocňuje už tak solidní depresi.První Haynesův film,který opravdu stojí za vidění...80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Temné, tísnivé, znepokojivé, ale hlavně výborné psychologické drama dle reálných událostí s excelentním Markem Ruffalem. Příběh se zaměřuje na jednoho farmáře, kterému začíná umírát dobytek nepříjemným způsobem a má podezření, že ve vodě jsou znečisťující látky od největší chemické firmy Dupont a rád by ji žaloval, ovšem každý právník má strach riskovat kariéru proti největší korporaci a tak zkusí oslovit Marka Raffala, který chemické korporace zastupuje. Jedná se o jeden z nejhrůznějších zločinů vůči lidstvu a film bych povinně pouštěl i ve školách. Film má až pochmurně Černobylskou atmosféru, tísnivé prostředí a spousta zajímavých informací ( Teflon mě rozsekal na 3x!!!) a scéna, kde farmář popisuje a ukazuje, co chemie provedla jeho krávám byl vrchol. Občas mi bylo hodně nepříjemně, ale určitě doporučuji. Must see záležitost. Příběh*****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 8/10. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Téma korupce bohatých korporací a odpovědnosti. Téma toho environmentálního thrilleru je tak silné, že bez námahy rozmotává uzel faktů zabalených do zápletky. K tomu ještě přispívá svým výkonem Mark Ruffalo jako ústřední postava. Možná by nemusel být tak domýšlivý a předvádět normálnější chování. Film je působivý a zároveň děsivý. Po shlédnutí i ti, kteří věří ve spravedlnost asi začnou mít pochybnosti. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)
  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)

Reklama

Reklama