Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (148)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dark Waters těží primárně ze tří věcí. Obtloustlého, huhňavého a parádně hrajícího Marka Ruffala, jehož advokát zprvu sice moc nevypadá, ale čím déle se hra rozehrává, tím neústupnější nakonec je. Vynikající, až černobylsky ponuré atmosféry a pochopitelně faktu, že se to celé odehrává v dlouhém časovém spektru a je to based on true story. Úctyhodná procedurálka, které by občas možná prospělo trochu ostřejší tempo, ale obsah sdělení hovoří naprosto za vše. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je naprosto děsivé a zarážející, že po něčem takovém Du Zmrd ještě existuje. Prokázaným několika tisícům lidí, kteří kvůli jeho zcela vědomé a záměrné travičské enviromentální politice pošly nebo ještě pojdou pomalou a trýznivou smrtí, jakož i živořícím deformovaným teflonovým potrátkům, stačilo zacpat hubu pouhými 670 melouny (při ročním obratu 25 miliard musí kluci ve vedení Du Sit smích). Moc a šusťáky zjevně lehce vykoupí i prokázanou masovou vraždu a mrzačení, aniž by za to kdokoliv z těch progresivních, eticky nezávadných nenažerů musel doživotně dělal negrům pytložvejka v supermaxu. Možná je to také tím, že se kauza udála ještě před asociálními sítěmi a překorektnělým světem. Dneska by byl největší travič světa - Du Pont - do půl roku v Du Pě, protože by jej hysterické biomatky, Gréta Dummkopfová, elfští sluníčkáři a BLM (určitě zkapal i nějaký ten mouřenín) okamžitě umlátili pánvemi od Tefalu. Inu, dozajista záhy uvidíme, co zmůžou lidová virtuální média, až po těch 40 tunách ryb začnou chcípat i Valaši a Endyho Dezu už z toho nedostanou ani dezinformační články na iSUPovi a z ruky žeroucí ministři vnitra a spravedlnosti. Třeba pak za 10 let i u nás někdo splácá nějakou tu Temnou Bečvu a již popraveného Endyho bude za dodatečný trest hrát Magnusek. Každopádně solidní a až děsivý právní napínač, nápadně připomínající Grishamova Obchodníka s deštěm, akorát s hrůzně reálným základem a velmi špatným koncem. ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Moc rád sleduji filmy podle skutečných událostí, které mi mohou něco sdělit a u kterých se můžu dokonce i někdy poučit, jak to na tom světě občas i chodí. Ale u tohoto snímku musím neblaze dodat, že mě fakt zvedl ze židle a hned jsem utíkal do kuchyňky, abych vyhodil do koše všechny teflonové pánve a zejména ty od společnosti Du Pont. Naštěstí tam žádné nebyli, protože nejsem takovej bohatýr, abych si je mohl dovolit. popravdě řečeno tento snímek mě doslova srazil do kolen, že jsem o něm přemýšlel aspoň celej tejden. Protože to, co si nadnárodní korporace můžou dovolit a hlavně, co jim ta daná administrativa té dané země vše dovolí je až do nebe volající. V tomto snímku vidíme, že se děje něco nekalého, doslova něco, co ohrožuje lidské a zvířecí životy ničím jiným než rakovinou. Přijde na to farmář, který přijde o skoro dvěstě krav celkem brutálním způsobem. Svůj případ předá právníkovi, který se tím případem začne zabývat a tím začíná nekonečná soudní mašinérie ve které je velice těžké vyhrát, jelikož stojí proti tomuto nadnárodnímu kolosu, který se brání zuby nehty a kope kolem sebe jako chcípající kobyla, jelikož se mu nechce přiznat chybu, která ohrožuje lidi na celém světě. Vyšetřování se táhne řadu let a výsledek je v nedohlednu díky obstrukcím této vražedné firmy. Ale nebudu psát spoilery, ať se na to každej podívá sám a udělá si svůj vlastní úsudek, protože to fakt stojí za to, co všechno lidi udělají pro tyto špinavé peníze. A také si myslím, že to nebude jediná takováto firma, co škodí lidem pro svůj prospěch a nehledí na zdraví lidí a celkově svého okolí. Za otevření očí a skvěle natočenej příběh ve kterém všichni podali perfektní herecké výkony musím dát stoprocentních 100%. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Mark Ruffalo předvádí věrohodný výkon v dost pochmurném filmu, který určitě stojí za vidění. Příběhy podle skutečné události mám moc ráda a tenhle není výjimkou. Zajímavé drama. Nemohla jsem si pomoc od srovnávání s Erin Brockovich. Dokonce jsem si po návratu domů musela Erin pustit. Dark Waters rozhodně odvedl lepší práci v nastínění kruté reality a dost pomáhá fakt, že se film pomalu, ale jistě, příběhem posouvá do současnosti. 5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem velké věci a v podstatě jsem je dostal. V součtu jde možná o schematicky nijak vybočující právnické drama, které ale velmi chytře komunikuje s divákem a vyvolává pocit totální frustrace nad pragmaticky chladným oddalováním a nemohoucnosti zákona s jasným případem a navzdory zřejmým důkazům pohnout. Především je zajímavé, že pozornost většinou nemá být vedena zpětně, nýbrž právě dopředu, směrem k vyloženě vytouženému vyústění, které je ale stejně neutěšené jako události předtím. Být scénář podpůrnější vůči tradičně skvělému Ruffalovi a méně nachylný k rodinným klišé o pracovním sebeobětování, šlo by o jedem z nejlepších filmů roku. 85% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Cena akcií firmy DuPont klesla o 7,15 bodu ze 72,18 na 65,03, a to v týdnu, kdy byl tento film uveden do kin (12. 11.  2019). (Michnak)
  • Bucky Bailey je vo filme niekoľkokrát spomenutý ako jeden z príkladov štúdie obetí, ktoré prežili, a jeho fotografia ako dieťaťa je vyobrazená vtedajšiemu generálnemu riaditeľovi spoločnosti DuPont. Skutočný Bucky sa objaví ku koncu filmu v scéne na čerpacej stanici. (TomX2)

Reklama

Reklama