Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (148)

salahadin 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem se dozvěděl náhodou, náhodou si ho pustil (kvůli Ruffalovi) a náhodou zjistil, že je to mimořádně silný film. Ale ruku na srdce, ta filmařina je tak dobrá, že se na film moc radostně nekouká... co myslíte, kolik stojí lidský život? Tolik, kolik si ho ceníte. Další důvod víc nevěřit velkým korporacím. Moc, moc dobré a Ruffalo si film protrpěl až do dna, což z jeho herecké etudy činí sugestivní zážitek. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na životopisný film z vcelku nudného právního prostředí, je to skutečně poutavý film. Určitě však spíše preferuji takové, jenž se pouze inspirují skutečnými událostmi a nevypráví každé nezajímavé zákoutí příběhu. Právě tyto vytyčené mantily, neuvěřitelně svazují tvůrčí dovednost týmu režie a diváka tak děj zpravidla příliš nepřekvapí. Nedivím se proto, že se tvůrci v závěru opět sami zahnali do slepé uličky a finální scéna tak proběhne bez jakýchkoli emocí. Což je opravdu škoda, neboť tohle mohlo být skutečně velkolepé. Nicméně jak se zdá, životopisné dílo musí být do detailu přesné a pečlivě budovaná atmosféra je ke konci odbyta mdlou a nic neříkající scénou. Vám tak nezbývá, než si teď již poměrně chladně, přečíst jak to vlastně celé dopadlo v titulcích. Neříkám, že se musí vždy nutně jednat o senzaci, ale něco nepředvídatelného by určitě nebylo na škodu. Prezentované vyvrcholení totiž dosti sráží dojmy z celého filmu, jenž mne ke konci zklamalo a dokonce znechutilo. Člověk tak maximálně vyhodí všechny teflonové pánve v domácnosti, ale žádné jiné poselství si neodnese. 70% PS: Bylo to těsné, ale přikloním se  spíše k té horní hranici. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Znepokojující a mrazivé soudní thriller-drámo, které nejvíce těží z poutavé režie, šikovně budované tenze a hlavně skvělého výkonu Marka Ruffala, jenž se zde vyřádil i v jiné roli než jak jej běžně známe jako Hulka. Celá kauza je extrémně zajímavá, boj skupiny právníků proti velkému korporátu, který roky vědomě tráví vodu a ovzduší Virginie, je šílený a divák je celkem dobře vtažen do celého příběhu a jen netrpělivě čeká na konečné rozuzlení a verdikt. Má to pár hluchých míst, ale jako celek je to víc než dobré a množství informací, které se z filmu člověk dozví, je k nezaplacení. Tyhle soudní napínavé tahanice prostě můžu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Enviromentálna agitka v skutočnom prípade o znečisťovaní životného prostredia chemickou spoločnosťou. Dôkaz toho, že proti korporátom a moci peňazí sa bojuje veľmi ťažko, ale niekto vytrvať musí. V skutočnom živote dávam takýmto bojovníkom palec hore. Ale film mohol byť natočený aj svižnejšie. Celé sa to rozbieha pomaly, nezáživne. Máme tu príliš veľa záberov, kde sa len Ruffalo dlho pozerá alebo spomalene rozmýšľa alebo či sa chytá za hlavu. Takto to vytrvá do konca, žiadnej väčšej akcie sa nedočkáme, sem tam zrýchli klavír v pozadí, ale inak je to nudné čučanie do dokumentov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bojovali už jiní, určitě budou i další, ale teď se pere jistý právník Robert Bilott za oběti chemického znečištění zdrojů pitné vody. Je sám, zavalený bednami dokumentů, čelí útlaku systému, pochybnostem kolegů, unavenou rodinou a hlavně útokům mocného zástupce chemického průmyslu, který udělá všechno pro to, aby se vše ututlalo, respektive na jakýkoliv dílčí úspěch zapáleného jedince nasadí tvrdý protiúder. Prostě jeden bojuje proti zlotřilé korporaci v sympatickém oldschoolovém balení, kterému vládne Mark Ruffalo. Tvůrci na to jdou s rozumem, neženou se za senzacemi, neexhibují, hledání pravdy je o přezkoumávání a neustálém dotazování, každopádně nějaké dvě tři vzrušivé scény navíc bych rozhodně uvítal. Bez nich se totiž na tenhle kus poměrně rychle zapomene. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Herec Mark Ruffalo už druhýkrát na filmovom plátne má čo dočinenia s americkou spoločnosťou DuPont. V roku 2014 si už "spoluprácu" s rodinou Du Pont vyskúšal vo filme Hon na líšku. (MikaelSVK)
  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)
  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama