Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor s dost nečekanými zvraty. Ani by mě nenapadlo, že má James Mangold takový záběr. To, co začne jako obyčejná vyvražďovačka se nakonec promění v něco úplně jiného. Parta cizinců na sebe narazí v motelu v Nevadě uprostřed bouřky. Postupně začnou jeden po druhém umírat a začne vzájemné obviňování. Kdo je vrah? Konec jen dost zajímavý. Atmosféra je vážně super a hrají tam celkem známé osobnosti. "Ona je šlapka?" ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Identita (2003) aneb jedenácté procento mozku v akci (POZN. člověk využívá jen 10% mozku). Velmi zajímavý scénář, který na konci předvádí vybroušenou a překvapivou pointu (výraz, který u některých fanoušků budí negativní pocity, ale faktem je, že tuhle překvapivou pointu nelze a priori považovat za špatnou). Herecké výkony se pohybovaly na vrcholu měřítka, atmosféra se zpočátku zdála být vcelku triviální (čeká se na to, ze kterého temného zákoutí zabiják vyleze), ale velmi brzy nabrala zcela jiný směr, a sice dokonale mysteriózní, který spolu s pohledem Johna Cusacka vytvářel podobnou chuťovou kompozici, jakou jsem mnohokrát neokusil. I proto se nezdráhám dát mu plné hodnocení, protože Mangold tu dokazuje jednu velmi důležitou věc - umí přeměnit obyčejné věci v neobyčejné, a to tak elegantně, že vás snímek i přes zdánlivou šablonovitost totálně přibije k židli...ne, nebudete se bát (možná lehce místy), ale budete si vychutnávat dechberoucí rozplétání nitek příbehu. Naštěstí tenhle snímek fakt není pro všechny a je to jen dobře. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Něco (či někdo) ve mně mi říká, že šlo o vcelku příjemně natočený thriller s dobrou atmosférou a výborným Cusackem, který ovšem trochu kazí nelogičnosti v ději a až příliš překombinovaný "šokující" závěr. Kdyby bylo rozřešení trochu klasičtější, byl bych radši. Něco jiného ve mně (lidská psychika je tak složitá) mi říká, že tu žádné nelogičnosti nejsou, vše do sebe skvěle zapadá, závěrečná pointa je vedle Šestého smyslu a Obvyklých podezřelých to nejlepší co jsem kdy viděl. Nejen skvělá atmosféra s věčným deštěm, ale především promyšlená pointa může za to, že mi film nejde z hlavy ani po čtyřech hodinách. MUSÍM TO Z TÝ HLAVY DOSTAT!!!! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller s hustou atmosférou a svižně plynoucím dějem. Již úvod a náhodné setkání jednotlivých postav vás dokonale vtáhne do děje, po zbytek filmu pak režisér výborně udržuje prostřednictvím neutuchající atmosféry zla z neznámého a nápaditými mordy divákovu pozornost. Příběh se navíc může opřít o uvěřitelné výkony herců v čele s již klasicky znamenitým Cusackem. Na konci se to sice dost zamíchává, ovšem závěrečná scéna vše dokonale vysvětlí. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Asi největší překvapení letošního roku. Film kterému k dokonalosti chybí přece jenom trošku vychytanější konec. Film vám námětem lehce připomene 10 malých černoušků, ale opravdu jen lehce. Je to ten druh filmu, kde nic není, jak se na první pohled zdá. Ale na rozdíl od Femme Fattale tu vše funguje podstatně lépe a pointa (pointy) zde působí velmi věrohodně. Obsazení je vynikající. John Cusack jako obvykle nezklamal, Ray Liotta mi kupodivu nelezl na nervy. Musím vyzdvihnout brilantní atmosféru filmu, která je většinu filmu dost hustá a přesto se velice často našlo nějaké místečko pro vychytaný hlášky a že jich není málo. Věřím, že během pár let by se z tohoto filmu mohla stát slušná kultovka. Hodně moc silné 4*. 90% jak vyšitých, které možná po dalším shlédnutí ještě zvednu. Pár věcí jsem prostě dost dobře nepochopil. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Kniha v Edově autě, kterou můžete vidět, když zvedá Paris, je "Bytí a nicota" od Jeana-Paula Sartera. (HappySmile)
  • Ginny (Clea DuVall) řekne: "Pamatujete si ten film, kde přijde 10 cizinců na ostrov a postupně začnou jeden po druhém umírat a nakonec zjistí, že si nejsou úplně cizí, protože mezi nimi existuje nějaké spojení?" Ginny má na mysli film And Then There Were None (1945). (HappySmile)
  • Několik filmových kritiků si všimlo podobnosti Identity s fiktivním filmem "The 3", o němž se mluvilo v Adaptaci. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama