Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller, který ve své polovině získá mysteriózní nádech a ke konci sklouzne až do hororových vod. Děj není zrovna nabytý akcí, spíš se pomalu sune kupředu, aby byla na závěr odhalena překvapivá pointa, která je skutečně překvapující. Filmu se v podstatě nedá formálně snad nic vytknout, ale nepodařilo se mu dostat se mi pod kůži a tematika voodoo mě moc nebaví, tudíž se zde absolutnímu hodnocení vyhnu. Horror movie of the year ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A to je obzvlášť, kór po pročtení zdejších komentářů, jeden z těch případů, kdy mě fakt mrzí, že jsem ani na tři pokusy nedokázala přijít filmu na chuť. Třetí hvězdička je fakt spíš jen ze solidarity, kdy vidím chybu spíš v sobě jako v divákovi, než ve filmu. Kdo ví, třeba dostane s odstupem času i čtvrtou šanci, ale teď jsou pro mě ty necelé dvě hodiny učiněné peklo, kterým se nemůžu prokousat. 50% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $17,185,632Tržby Celosvetovo $25,900,000║ Prvá tretina príbehu bola fajn ale postupom času sa to začne meniť na zmätenú na mieste sa točiacu frašku, kde nepomôže ani slušný výkon Mickey Rourka, Robert De Niro tu je len do počtu. Režisér Alan Parker ma doteraz ešte nepresvedčil o nejakých filmárskych kvalitách. /25%/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výrazně atmosferická mysteriózní detektivka na které od začátku něco nehraje a ona nespěchá, nechá se táhnout dvojím hereckým charisma a řadou podivných charakterů po cestě. Je to zvláštní kultovní film, který musel ve své době solidně znepokojit až šokovat, dnes si stále drží silnou auru voodoo a krvelačných vražd. I díky těsné vazbě na své prostředí - špinavý New York a temně dusnou Louisianu. Konečně jsem si odbyl tenhle rest, neuvidím nikdy znovu, nikdy ale nezapomenu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zlomky filmu noir v ponuré, mysteriózní atmosféře, kde se kapka deště změní v kapku krve dřív, než si kdokoliv stačí spojit "Lou" a "Cyphre". Velice charismatický a taky trochu oprsklý detektiv Angel se vydá po stopě neznámého muže, ale jaksi zakopává o svou vlastní cestu, až se jednou konečně dozví, proč... Rád bych napsal, že tento film není jen o překvapivém konci, ale on zde opravdu "cíl" značně přebíjí "cestu". Střed filmu má svá působivá místa (díky režii), ale jinak je docela nudný a působí obyčejně, neboť i drobné indicie jsou bez znalosti závěru nepostřehnutelné... Mno, aspoň druhá projekce neztratila tolik ze svého kouzla. 8/10 ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Erotická scéna Rourka a Bonet byla natočena v jedné z nepoužívaných budov na Royal Street v New Orleans a natáčení trvalo čtyři hodiny. Kromě Parkera se natáčení zúčastnili jen 3 lidé okolo kamer a herci. Aby se herci uvolnili, Parker jim pouštěl během natáčení hudbu. (Tonula)
  • Ačkoli zpočátku podporoval Bill Cosby rozhodnutí Lisy Bonet účinkovat ve filmu Angel Heart, po zhlédnutí filmu její roli Lisu kritizoval za zneužití role černé dívky, která je vytvořená bílou Amerikou pro znázornění voodoo obřadů a sexu. (Tonula)
  • V roce 2012 zařadil časopis Forbes film na 9. místo seznamu „10 nejlepších klasických hororů všech dob“. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama