Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Fr 

všechny recenze uživatele

TĚLO JE SLABÉ A DUŠE SMRTELNÁ. A TVOJE PATŘÍ MĚ !!!..... Nádherná úvodní atmosféra - tohle miluji ! Kamera je snad nejvýraznější složkou filmu (moho záběrů mi připomíná The Wall). M. Rourke možná ve své nejlepší roli, se přes spoustu jmen a lidí, kteří nemají zrovna růžovou minulost a ani budoucnost pídí po TAJEMNÉM NEZNÁMÉM. Voodoo sračky ho neberou a zasranej mozek dr. Fowlera je po celým pokoji. Bojíte se?....JÁ VÍM KDO JSEM !!!! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Tak trochu jsem od první chvíle tušil, že Harry Angel bude hledaný Johny Favorite. Moment překvapení tedy nebyl tak velký, ale i přesto šlo a temnou detektivku, která měla od začátku zajímavý příběh. Závěr i přes tušení překvapil, protože se ze všeho vyklubal ještě daleko větší masakr. Mickey Rourke zahrál skvěle a v posledních scénách svůj herecký výkon ukázal naplno. A abych byl upřímný, tak jsem Rourka nepoznal, viděl jsem s ním naposled Expendables, před tím sportovní film Wrestler a pětadvacet let je obrovský vzhledový rozdíl.. 7/10 = 76% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nějak minulo.. Flexibilní tvůrce, který obratně kličkuje mezi nezávislou tvorbou a Hollywoodem, natočil atmosférickou depresi, ke které si pro své hrátky vybral zlobivé dítě Mickeyho Roukea. Ano, Alan Parker s přesností technického kreslíře předkládá velmi tajemný příběh plný zvláštních momentů, jen moji maličkost si prostě nezískal!! Třeba jindy, přístě.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, po kterým jsem začal věřit v existenci pekla. Podmanivá atmosféra dovedena do absolutna zůstane navždy uložena v mé paměti a já už se nikdy při vyslovení věty "Upsal svou duši ďáblovi." nebudu přiblble a nevěříčně pousmívat. Neznám americký jih, ale tak, jak je ukázán v tomto filmu jsem jen pokyvoval hlavou a říkal, ano, ano, takhle přesně vypadá americký jih. Zvláštní, co všechno dokáže film, že ? A to není všechno. Je krátce po půlnoci, v mém pokoji je tma a najednou do naprostého ticha se z televize ozývá hlas Roberta De Nira......."jmenuji se Louis Cyphre," a husí kůže na sebe nenechává dlouho čekat. Tma - Ticho - Původní znění, to je můj recept na zážitek při kterým uslyšíte bít srdce nejen Harryho Angela, to vám garantuju ! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svůj nezaměnitelný, temně depresivní rukopis tentokrát propůjčil Alan Parker filmu, v němž se to hemží tajemnými náboženskými praktikami, podivnými úmrtími a v neposlední řadě „divnými“ lidmi. Bezobalově pojatá syrovost rituálních vražd, v nichž se umělou krví nešetřilo, rozhodně není samoúčelná, nýbrž je prostředkem k divákovu ucelení zajímavého děje, jenž nepostrádá napětí, chytlavost a v neposlední řadě „příjemné“ překvapení na konci. Výrazný herecký part Mickeyho Rourkea je bohužel „přehrán“ minimální, ale o to emociálně silnější postavou Roberta de Nira, jenž se svým plnovousem, společně s dlouhými nehty, vlasy v culíku a hůlkou v ruce, vypadá jako... Bezvýhradná spokojenost. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • V roce 2012 zařadil časopis Forbes film na 9. místo seznamu „10 nejlepších klasických hororů všech dob“. (Tonula)
  • Lisa Bonet byla pro roli  Epiphany Proudfoot vybrána v konkurzu. Bonet předtím hrála v rodinném seriálu Cosby Show (od r. 1984) a její obsazení v Angel Heart vyvolalo polemiku, protože erotické scény ve filmu byly s jejím předcházejícím účinkováním v příkrém rozporu. Bonet to diskutovala s Billem Cosbym, který ji podpořil. (Tonula)
  • Erotická scéna Rourka a Bonet byla natočena v jedné z nepoužívaných budov na Royal Street v New Orleans a natáčení trvalo čtyři hodiny. Kromě Parkera se natáčení zúčastnili jen 3 lidé okolo kamer a herci. Aby se herci uvolnili, Parker jim pouštěl během natáčení hudbu. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama