Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát 4*. Prostě to nejde. Ten film je ukázkou dokonalého filmařského umění a použití stínů a světla je opravdu v jiné dimenzi. Alan Parker předvádí, že umí být génius. Jeho filmografie, v které je hlavně Pink Floyd the wall získala tímto filmem opravdu důstojného zástupce žánru horror-mystery. Malá rolička Roberta De Nira, který ji dokáže svým nezaměnitelným hereckým poddáním převést do neuvěřitelné velikosti, stojí za uznání. Ted k tomu nejpřekvapivějšímu. Mickey Rourke hrající hlavní roli Harolda R. "Harryho" Angela předvádí životní výkona musím uznat, ten kluk mohl něco dokázat. Škoda, že zapadl do bláta jako je Double team a trochu to přehnal s botulotoxinem(doufám, že to je pravda a že nerozšiřuji fámu :-)). Od začátku filmu jsem si myslel jak to celé končí a jaká bude pointa, měl jsem pravdu, ale to nezměnilo nic na to faktu, jak mě film usadil. Opravdu dokonale zvládnutý závěr, který ještě podtrhává atmosféru tohoto horroru. PS: jestli nesnášíte voodoo a nechcete vidět De Nria jak hláškuje o náboženství a loupe si vejce, radši nekoukejte ;-) :D ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Co vlastně dává lidskému životu cenu? Protože někdo ho miluje, někdo nenávidí ...... Tělo je slabé, jen duše je nesmrtelná". Louis Cyphre (zkuste si to říct) si objedná od detektiva jménem Angel prácičku, která ho stojí dost zásadní poznání. Je to síla, demonický De Niro s úžasnou manikůrou a Rourke? Ten je s přibližujícím se koncem lepší a lepší a já po letech, kdy jsem si teď mohla vychutnat film bez dabingu, musim přidat jednu podstatnou hvězdu. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice rozporuplný film. Temná atmosféra plná záhad a skvělé herecké výkony na jedné straně a na té druhé nesmyslné pobíhání od jednoho jména k druhému, díky čemuž jsem se v tom jen těžko orientoval. Navíc pointa, na kterou jsem už alergický, i když je možné, že tento film ji použil jako jeden z prvních, ale bohužel je v poslední době k vidění velice často. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Depresívna atmosféra od začiatočných minút aka Alex Proyas (Vrana, Smrtihlav). Detektív s cigaretou v hube, 50te roky, stále pretrvávajúci rasizmus a dusná pachuť Louisianského juhu. Neviem či viac vychvaľovať skvelého Rourka alebo démonického pojedača vajec DeNira.. nech sa o titul kráľa pobijú radšej v P.. v Paname. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke je OK a v pohodě utáhne celý film jen na svých bedrech, vyšetřování je poměrmě zajímavé s atmosférou místy odpovídající těm nejlepším krimithrillerům. Ale přesto nemohu jít s hodnocením výše než jek vidíte. Ten scénář totiž, jak už tu ostatně bylo několikrát uvedeno, mě nedokázal dostatečně oslovit, vtáhnout do děje nebo něčím výrazně šokovat. A to zakončení plné nadpřirozena a mystična sice bylo z režisérského hlediska v pořádku a stejně jako pár jiných scén z tohoto filmu nekompromisně a napínavě servírováno, ale mě se tím celý pohled na snímek spíše pokazil. Každopádně velmi slušný thriller a povinnost pro fanoušky tohoto žánru. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Jeden z najdlhšie trvajúcich hollywoodskych konfliktov je medzi Robertom De Nirom (Louis Cypher) a Mickeym Rourkeom (Harry Angel), ktorý vznikol počas nakrúcania filmu. Ich filmové postavy mali medzi sebou zložitý vzťah a De Niro navrhol, aby spolu herci vôbec nekomunikovali. Rourke slávnejšieho kolegu odvtedy niekoľkokrát nazval "uplakaným deckom". De Niro mal zasa na oplátku povedať, že Rourke je klamár a rozpráva všetko možné. Ich vzájomná nevraživosť trvá už viac ako 30 rokov. (Raccoon.city)
  • Lisa Bonet byla pro roli  Epiphany Proudfoot vybrána v konkurzu. Bonet předtím hrála v rodinném seriálu Cosby Show (od r. 1984) a její obsazení v Angel Heart vyvolalo polemiku, protože erotické scény ve filmu byly s jejím předcházejícím účinkováním v příkrém rozporu. Bonet to diskutovala s Billem Cosbym, který ji podpořil. (Tonula)
  • V roce 2012 zařadil časopis Forbes film na 9. místo seznamu „10 nejlepších klasických hororů všech dob“. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama