Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výrazně atmosferická mysteriózní detektivka na které od začátku něco nehraje a ona nespěchá, nechá se táhnout dvojím hereckým charisma a řadou podivných charakterů po cestě. Je to zvláštní kultovní film, který musel ve své době solidně znepokojit až šokovat, dnes si stále drží silnou auru voodoo a krvelačných vražd. I díky těsné vazbě na své prostředí - špinavý New York a temně dusnou Louisianu. Konečně jsem si odbyl tenhle rest, neuvidím nikdy znovu, nikdy ale nezapomenu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nějak minulo.. Flexibilní tvůrce, který obratně kličkuje mezi nezávislou tvorbou a Hollywoodem, natočil atmosférickou depresi, ke které si pro své hrátky vybral zlobivé dítě Mickeyho Roukea. Ano, Alan Parker s přesností technického kreslíře předkládá velmi tajemný příběh plný zvláštních momentů, jen moji maličkost si prostě nezískal!! Třeba jindy, přístě.. ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála detektivek, která mě díky svému okultismu chytla a táhla až dokonce. Výrazná stylizace se výborně hodí k celé té atmosféře, tajemnu, hledání stop po malinkých kouscích. Tvůrci si pohráli se všemi detaily, zvlášť mě pobavila jména postav (nejen Cyphreovo), pointa jako odhalovací třešnička skutečně sedla, pozorný divák ji MÁ šanci alespoň tušit. Ač tomuto druhu filmů příliš neholduji, Angel Heart má šťávu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Temná cesta soukromého očka až do samotných pekel. Velmi atmosférické, temné a depresivní a to já rád. Rourke tu předvádí svůj životní výkon a De Niro, ačkoliv se tu mihne jenom na pár minut, vás svými dlouhými nehty a démonickým zjevem přesvědčí, že nikdo lepší by se na roli Lou Cyphera nehodil. To všechno v audiovizuální lahůdce, která se doslova zadere pod kůži. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který působí jako hodně mysteriózní thriller a až výborná závěrečná pointa tomu dodá hororový ráz a vlastně nám vysvětlí mnoho podstatných scén, které nebyly úplně jasné. Děj se nikam nežene a divák má čas přemýšlet nad jednotlivými obrazy. Mickey Rourke, kterého jsem předtím zahlédl jen v pár filmech, zahrál svou roli naprosto dokonale a jeho postavu si budu ještě asi dlouho pamatovat. Nechybí zde nic, co má takovýto film mít a zároveň je jiný než ostatní. Hodně tomu pomohla i atmosféra 50. let. Tohle opravdu stojí za trochu času, tak vřele do toho. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • V roce 2010 časopis Wired zařadil film 22. místo v seznamu „25 nejlepších hororových filmů všech dob“. (Tonula)
  • Mickey Rourke prohlásil, že při natáčení společných scén s De Nirem byl úplné vyčerpaný kvůli Nirovu velkému soustředění a hereckému výkonu. (Drtic)
  • Předloha filmu „Falling Heart“ se celá odehrává v New Yorku. Dějiště druhé poloviny filmu posunul režisér Parker do New Orleans kvůli neustálému prolínání děje s voodoo a okultistickými narážkami. Konzultoval změnu s autorem knihy Hjortsbergem a byl překvapen, že o tom uvažoval i on. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama