Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Alan Parker tak trochu ujel a jeho film by se dal nazvat paskvilem. Drama, které je z jistého úhlu pohledu jen politickou agitkou odpůrců trestu smrti, se až příliš často mění v napínavou kriminálku. Byť snímek jakž takž drží pohromadě, tenhle mišmaš několika žánrů mu moc neprospívá. Bohužel i když jde vyhradně o vážnou záležitost, divák se především v druhé polovině neubrání v některých momentech smíchu. Samotný konec je už kapitolou samou pro sebe, ale je pravda, že ta pointa není až tak průhledná, jak jsem se obávala. Parker se bohužel uchýlil k zpracování, ve kterém je až příliš nadbytečných záběrů a několik rušivých "specialitek", které tu vůbec nemusely být. Touha po originalitě se mu spíše vymstila, naštěstí tím úplně nezabil celkem zajímavý příběh. Pokud je něco na snímku absolutně dokonalé, je to Kevin Spacey - ztvárnil tu další ze svých pozoruhodných postav a opět nemůže být ani zmínka o tom, že by kopíroval sám sebe. Prostě další jeho exceletní a hlavně jedinečný výkon. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tento týden jsem měl opravdu štěstí na kvalitní thrillery ... Říkám thrillery, ovšem Život Davida Galea se v závěru mění v solidní drama... Příběh někoho, kdo je ochotný za svou věc a své přesvědčení položit život mě vždycky osloví... Sympatický Kevin Spacey i krásná Kate Winslet ve svých rolích zazářili a já si tohle promítání opravdu užíval... 90%. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"S tím bych souhlasil, to jsem řekl kdy?" "To řekl Hitler!" Čím víckrát ten film vidím, tím víc se stává mou srdcovou záležitostí a to jak zpracováním, tak i obsahem. Ano, průběh a zápletka jsou možná trochu překombinované a v daném časovém a zpracovaném rozsahu ne zcela uvěřitelné (např. zde není vůbec zmíněn případný motiv Galea k jeho činu, za nějž byl odsouzen - to se přece u soudu řeší taky, ne? - a tato absence může celej příběh házet trošku do nerealistična). I přesto, vynikající práce ukazující, že i ve světě DNA testů není problém vytvořit "falešné" důkazy a odsoudit nevinného člověka, a taky sílu médií ovlivňovat a vytvářet veřejné mínění ("V televizi říkali, že znásilnil a zabil ženu, tak by ho měli popravit!"). A ano, možná to je jen účelová agitka, ale jsem za ní rád. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celé dvě hodiny tento film ve mně evokoval dokonalý thriller Sedm. Především díky atmosféře a prostředí, ve kterém prakticky skoro pořád prší. Může za to ale i příběh, který rozhodně patří do série těch zajímavých amerických thrillerů, které šokují průběhem a především diváka odstřelí závěrem. Takových filmů popravdě příliš není a i proto si tak tohoto filmu velice vážím. K tomu Kevin Spacey byl výborný a Kate Winslet mu parádně sekundovala. No a 35 posledních minut k tomu všemu byly napnuté jak špagát držící vypuštěného draka uprostřed rozfoukané louky. Nebýt toho, že v první polovině film chvílemi nudil, šel bych k pěti hvězdám. Zároveň si myslím, že milovníci filmu Sedm by tenhle kousek neměli vynechat. Minimálně se mu atmosférou hodně přiblížil a já přitom o něm do nedávna ani nevěděl. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Duchaplný snímek, který odtáhne divákovu pozornost do míst oběti, ukazuje jí tam chronologicky zpětně přehrávané divadélko pravdy, aby na konci udělal velké voila a smetl jakoukoliv rádoby investigativní žurnalistiku se stolu. Spacey opět ukazuje, co umí zahrát. Je na co koukat. Film má dobrý scénář, má to šmrnc. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z fotografií na stene v dome Dustyho Wrighta je slávny záber "Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom v Bratislave na Šafárikovom námestí" od známeho slovenského fotografa Ladislava Bielika z čias okupácie ČSSR sovietskymi vojskami v roku 1968. (cure)
  • Snímek byl natáčen v Texasu, USA. Například ve městě Huntsville, dále pak na půdě univerzity v texaském Houstonu a University of Texas v Austinu. Také se natáčelo v Metro Espresso Baru v Austinu, který se v současnosti jmenuje Kafe Medici. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama