Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak, a to byl život Davida Galea. Nebo lépe řečeno, několik posledních dní jeho života. Jestli bojoval za správnou věc či nikoliv, to už nechám na vás. Jisté je, že za to zaplatil cenu nejvyšší. Ale?! Jakou cenu měl jeho život? ....:-) Dost úvah, radši na to mrkněte a pak dejte vědět, zda-li je vám Dejva líto...třeba...nebo jestli se vám film líbil...nic, jdu si dát palačinky s jahodama a šlehačkou...80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Teorie fází umírání Kubler Rossové: zlost - popření - smlouvání - deprese - vyrovnání..... Tak jako fotbalový fanoušci mají své tvrdé jádro, také v organizaci odpůrců trestů smrti jsou lidé schopní udělat cokoliv. V životě Davida bylo mnoho dramatických zvratů a sledování proměny šťastného osudu v nešťastný není nic příjemného. Dramatických je i těch pár dní novinářky Bitsey. Ačkoliv bych to původně nečekal, závěrečných cca 15 minut bylo drama jako hrom. To vše před tím nebylo zbytečný, jen to nemělo tu pravou šťávu. A nezachrání to ani bezchybné herecké výkony. Víte že průměrná doba pobytu v cele před vykonáním trestu smrti je 9 let? A víte kolik stojí smrtící injekce? ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Parkerovo očividné filmové politikum a snaha vyslovit se k právě probíhající debatě o smysluplnosti trestu smrti ve Spojených státech a o jeho úplném federálním zrušení. Profesor David Gale stejně jako režisér Alan Parker jsou zjevně proti tomuto absolutnímu trestu...a jejich argumentační rovina je...okázale přesvědčivá... Vynikající, strhující film! Podobné filmy: Mrtvý muž přichází, Krátký film o zabíjení, Capote, Zelená míle, Hlas moře ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Parker opět nezklamal. Opět nabízí temnou atmosféru a hrdiny vzdorující něčemu, co se zdá být nad jejich síly. Zároveň vytváří mix mysteriózní detektivky, téměř až dramatu se sexuálním podtextem a morálního balancování. Docela by mě zajímalo, jak by si s Davidem Galeem poradil Denis Villeneuve. 8/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Život Davida Galea je dost solidně natočený krimi-thriller, který v průběhu celého příběhu silně graduje k překvapujícímu rozuzlení, které si bezpochyby zaslouží poklonu. Tu si ale také především zaslouží perfektní a bezchybně hrající ústřední trio Spacey, Winslet a Linney, protože tohle byl prostě herecký koncert hvězd. Zkrátka upřímný film, kde je největším poutačem aktérské obsazení a chytlavý námět. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Režisér filmu Alan Parker si zahrál malou roli jednoho z hostů na večírku na začátku filmu. Můžeme ho vidět, jak si bere ze stolu jídlo. (ČSFD)
  • Natáčení scény protestu proti trestu smrti v Texas State Capitol bylo krátce přerušeno příjezdem skupiny skutečných protestujících. (becki_tu)
  • Jedna z fotografií na stene v dome Dustyho Wrighta je slávny záber "Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom v Bratislave na Šafárikovom námestí" od známeho slovenského fotografa Ladislava Bielika z čias okupácie ČSSR sovietskymi vojskami v roku 1968. (cure)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama