Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 003)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Díky TV Nova jeden z "pilířů" podvečerní zábavy v českých domácnostech. Prostě další béčkový seriál z atraktivního prostředí - který kluk by nechtěl být karate šerif a ještě k tomu Ranger, že? Ale ozvučení, obzvlášť v posledních sériích je skvělé, a nová krev (to jako Gage a Sydney) jsou taky fajn, tak koneckonců proč ne. Jsou u nás k vidění ještě mnohem, mnohem horší věci. Vezměte si třeba Rosalindu, Manuelu, Carmencitu, Sergejevnu nebo jakékoliv jiné ženské jméno, pod kterým se dříve či později bude skrývat hlavní hrdinka nějaké telenovely. V porovnání s těmihle "skvosty" televizní "zábavy" je Walker uměleckým dílem. PS: za vrchol seriálu osobně považuju díly s Prezidentem, kterého hraje coby záporák tradičně skvělý Michael Ironside. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Stokrát opakovaná lež se stává pravdou, říkával jeden chytrý a vzdělaný ministr propagandy. Nemusí se jednat ani o lež, může jít o pár republikánských volebních sloganů. V dnešním světě je však těch informací tolik, že kdyby byly jenom vyřčeny, nemusely by utkvět v našich hlavách právě ty patřičné. Proto je ideálním receptem k těmto řečem přidat ještě několik pořádných kopanců, nejlépe do hlavy. Tato výuková metoda,tj. řádné hlavokopání by mělo zabírat alespoň 20 procent každého dílu, po čemž by měla následovat co nejhustší hláška typu: Příště to již nezkoušej. Už nenadávej černouškům a neplivej na chodníky. Cudná státní zástupkyně všem těmto násilníkům následně přiklepne trest smrti, jemuž s uspokojením zatleská místní republikánská mateřská školka, a nakonec to vše zajíme pořádným hamburgerem na rodeu, kde Walker zkrotí divokého nosorožce nebo jiné zvířátko. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Mně už asi vážně docházejí síly, nic mě nenapadá a z těch komentářů přede mnou už taky nemůžu. Tak snad jen doplnění : Na počátku bylo slovo, které řekl Chuck Norris! Hvězdička za to, že se mi poštěstilo zahlédnout zrovna ten díl, kdy Chuck veze v pojízdném boxu svého koně, cestou pronásleduje nějaký zločinný element, a když se věci zadrhnou, vyvede koně ven, naskočí a na koni dostihne záporáka prchajícího autem. Jen nechápu, proč se o tohle plemeno koní dávno nezačali zajímat majitelé a trenéři dostihových koní. Kdyby to byla jenom blbost plná úderů a kopů, tak neřeknu. Ale to moralistické kázání a kupčení s indiánskou mystikou je už trochu moc. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

3 hvězdičky nejsou proto, že bych chtěl snad jít proti proudu. Ale prostě mě tenhle seriál kdysi bavil. A že Chuck Norris neumí hrát? Tak to musím oponovat. Mít v každém díle stejně zarputilou tvář jako on, jen tak někdo neumí. Některé ty povedené díly si doteď pamatuji, což se o mnoha jiných seriálech říct nedá. Takže ty vaše odpady moc nechápu, ale vsadím se, že na Norrise nemáte. Protože Chuck zná poslední číslo pí. A nejen to...Chuck nezná noc - není to tím, že by se snad Chuck bál tmy, ale tma se bojí Chucka Norrise. ;-) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 1*, ale z hlediska komického jasných a zasloužených 5*. Opravdu jen vzácně se vyskytne něco tak neomaleně vtipného a přitažlivě idiotského, ač to tvůrci zamýšleli přesně naopak. Dokud bude ryšavec Chuck The Total Gym naživu (a jako, že to bude zatraceně dlouho), zlo (tj. pochybující mladiství, překupníci s hladkou moukou, kovbojové bez práce, dřevorubci, neonacisté a mimozemšťané v domácnosti...) se na trhu mocenského vlivu netrhne. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (56)

  • Predtým, ako sa Trivette stal rangerom, bol hráčom futbalu. (rador)
  • C.D. Parkerova prezývka bola "Big Dog". (rador)
  • Walker (Chuck Norris) jezdí v 1. sérii autem GMC Sierra 1500 Club Coupe (rok 1992) modré barvy. Ve 2. sérii je jeho auto šedé barvy. Od 3. série používá Dodge Ram 1500 4x4 (rok 1995). Ve filmu Walker, Texas Ranger: Falešné obvinění (2005) má Walker nové auto – Dodge Ram SRT-10. (cheyene)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama