Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od Ozona jsem viděl již dříve Čas, který zbývá a tento film je mu strukturně dost podobný. Žánr mysteriózního dramatu byl celkem dost vychytán, i když první polovina filmu nenasvědčuje ani jednomu z těchto žánrů. Pořádný rozjezd nastává až ve třetí třetině, kde se rozuzlují zápletky a prozrazují tajemství. Plusem byla příjemná hudební stránka a celkem dosti úvahový konec, kde si může divák své vysvětlení vybrat individuálně. Veskrz průměrné drama s chytlavým (avšak zde nedostatečně rozpracovaným námětem), jehož velkým minusem je příliš pozdní gradace. ()

Desiree 

všechny recenze uživatele

Bylo to plné fuj sexu fuj a vody brrrr a ženskejch blee. Tak toto napsal Falcor, ale podle mě tam bylo málo sexu, málo vody málo mužskejch i ženskejch pohromadě. A jednotlivec, byť je sebevíc nahý, je pro mě příliš slabé kafíčko:)) Ale když je těch naháčů víc pohromadě, nebo spíš na jedné hromadě, je to daleko více vzrušující. Ale to je pak už jiný žánr, totiž po...hádka. ..... co to... ? koukám, že Desiree se rozepsala o úplně jiném rezižéroj, no fuj, to je celá ona....ona a Pasolini....ty dva se hledali....achich ouvej, já nebohý....au...ach...aáááách. tak. F ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Dve ženy v jednom dome - to sa dalo čakať, že to takto dopadne. Režisér sa vyžíva v pomaly rozmotávanom klbku ležérneho, hitchcockovského nebezpečenstva, povaľujúceho sa vedľa bazénu. Výsledkom je napínavá a pútavá detektívna dráma (resp. „filmový klub“, nech to znamená čo chce) so skvelou európskou atmosférou, vhodná snáď i pre tých, ktorým napínavé a pútavé detektívne drámy so skvelou európskou atmosférou veľa nehovoria. Výborné herecké výkony Angličanky Charlotte Ramplingj a Francúzky Ludvine Sagnier presne doplňuje malebný francúzsky vidiek, originálna zápletka a sexuálne ustavične hladná Julie. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Že se kromě Ludivine Sagnier ve filmu svlékne i Charlotte Rampling, to bych nečekal. Především díky první jmenované je na co koukat, tím ale pozitiva rázně ustupují, příběh je divnej a konec ještě divnější, jako kdyby chtěl konečně naplnit žánrové vřazení "mysteriózní". Původní Bazén s Delonem a Birkin má mnohem lepší atmosféru. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Po výborném filmu 8 žen jsem si řekl, že se podívám ještě aspoň na jeden film Françoise Ozona. Vybral jsem si asi žánrově můj nejbližší Bazén. A myslím, že tento námět měl rozhodně na trošku více. Sice ve výsledku nezklamal ale ani ničím nepřekvapil snad jen erotickými scénami, kterých je tu poměrně dost. Charlotte Rampling je určitě kvalitní herečka ale já jí nemůžu vystát. Ludvine Sagnier byla v pohodě ale tu proměnu jsem moc nechápal, vždyť jen o rok dříve hrála teprve patnáctiletou dívku. Příběh je sice zajímavý a netradiční ale na atmosféře se mohlo ještě více zapracovat a pointa se bohužel dala očekávat. Průměr. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno