Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

numi 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že si Francois Ozon zahrál na Davida Lynche. Měli by ho za to ale zlynčovat a ne ocenit. První polovina postrádá jakýkoli náboj a nebýt krásného těla Ludivine Sagnier, tak vážně nevím, proč na to ještě koukám. Ve druhé půlce přijde zajímavá zápletka a já čekal nějaké "flashbacky" a co a jak a tak podobně, ale ono nic. Prostě to skončí a to malé velké překvapení na závěr je další důvod, proč Ozona zlynčovat. Ticho po pěšině a ani smrt nebere. [květen 2005] ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,CENY SÚ AKO HEMEROIDY. KDE KTO ICH MÁ PLNÚ PRDEL." __ Príjemný predstaviteľ zrozumiteľného klubového filmu, tu neustále (a nepochopiteľne) v modrých číslach istým spôsobom farbou efektne korešpondujúci s tekutinou zaplňujúcou objekt v jeho názve. Dve ženy a bazén. Čo viac si priať? Obidve predstaviteľky (nominácie na Cézara) sa svojich úloh zhostili naozaj ,,bez ostychu" , v jasnom kontraste a navzájom sa skvelo doplňujúce. Dusno na všetky možné spôsoby keď ležia pri bazéne len korunuje originálnu atmosféru - bacha len na Ozon-ovú vrstvu. Práve vo vrstvení príbehu si tvorcovia odkrojili príliš hrubý krajec a samotný záver ma svojim (ne)vypointovaním príliš neuspokojil. Divák si tu totiž musí urobiť až príliš veľký vlastný názor. Trpaslíčky (spomenul som si na Lyncha) som sa naozaj zľakol; pozornosti by tiež nemala ujsť hudba. Na záver text na plagáte k filmu: ,,NA DNE JE POKOJ A TICHO. HROBOVÉ TICHO". (67. komentár, prepísaný 27. 11. ´11) ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu mě to moc nebavilo a trošku jsem u filmu usínal, ale posledních 30 minut mě zaujalo a zachránilo celý snímek. Charlotte Rampling je opravdu otravná anglická sucharka a Ludivine Saigner je naprosto dokonalý fracek! Osobně bych dal cenu spíše druhé jmenované, ale jinak všechny čest oběma. Atmosférická hudba, jeden bazén a několik scén, kdy jsem se musel skutečně zasmát. Viděl jsem od Ozona Jen 17 a přiznám se, že kvalitativně mi to přijde srovnatelné. Více mě však zaráží fakt, že stylově je to naprosto mimo. Určitě je to zajímavý tvůrce, kterého budu dále sledovat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Francouzská kinematografie je velmi specifické odvětví filmové tvorby. Co se týče dramat, ty jsou prostoupeny svou zvláštní vůní a natočeny v elegantním stylu. A přesně takto na mě zapůsobil i Bazén. Zcela jakoby nenápadné zpracování je prostoupeno artovým cítěním a mlčenlivými záběry. Samotný "tragický konflikt," který se, až ke konci filmu přihodí, není vystavěn nijak dramaticky a extra napínavě, jeho vyřešení probíhá s chladnou hlavou a bez jakékoliv hysterie. Herecké obsazení je výborné. Charlotte Rampling coby usedlá spisovatelka a Ludivine Sagnier jako nádherná dívka vedoucí bouřlivý život. Myslím, že nejsem jediná, která si při prvotní vzpomínce na tento snímek, vybaví právě ji. Ta dívka je prostě nádhera. Zvláště její nudistické, vášnivé a plavací scény jsou pastvou pro oči. Hodněkrát jsem během sledování pomyslela na to, že bych si přála, abych byla obdařena křivkami, jaké vlastní ona. Můj závěr zní takto: Není nad to, když máte v jistých nepříjemnostech po ruce spisovatelku detektivních románů:) A ten román "Bazén," který Sarah Morton napsala, bych si velmi toužila přečíst... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věcička s podmanivou atmosférou i hudbou, od začátku jsem se houpala na filmové vlně a bylo mi příjemně.. Charlotte Ramplingová sehrála tu stárnoucí spisovatelku úžasným způsobem, moc se mi líbila.. Ludivine Sagnierová si střihla tu nespoutanou a vášnivou bloncku báječně, občas byla na facku, místy dojemná a sem tam i milá.. Závěrečná část mě překvapila a tak trochu i zaskočila, bylo - nebylo... No a mně se to vlastně zamlouvalo, střet dvou různých světů je zábavný... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno