Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem teď v jednom novém filmu Richmonda a samozřejmě jsem si hned vzpomněl na jeho kulervoucí figuru Bobbyho Sixkillera... Co k tomu napsat... No já tenkrát fakt hodně kalil, takže mě snad omlouvá, že jsem tenhle šílený seriál často na Primě nebo kde sjížděl. Samozřejmě třeba proti taktéž Primáckému Magnumovi to byl jen slabý odvar, vystajlovaný renegát byl často nechtěně zábavný, zápletky nadprůměrně dementní, navíc ještě bytostně nesnáším motorky... Ale mělo to i svá pozitiva... Třeba se mi u toho dobře osaměle chlastalo... Jo a taky se mi moc líbila Sixkillerova blonďatá ségra, i když jsem nikdy nezjistil, jak k ní vlastně přišel, pravděpodobně se to vysvětlovalo už někde na začátku, ale ta epizoda mi unikla. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík." Vždyť už kvůli tomuhle skvělému proslovu na začátku jsem se na Odpadlíka díval! Zápletka ve stylu Uprchlíka s Harrisonem Fordem se mi zpočátku hodně zamlouvala. Lorenzo Lamas, král béčkových stříleček, ve své roli vůbec nevypadal špatně. Jeho parťák Bobby Sixkiller byl zase zárukou vtipných hlášek a poručík Dixon naopak dobře zahraný záporák. Postupem času ovšem seriálu vyloženě docházel dech a sami tvůrci už očividně nevěděli s čím novým mají přijít. Ještě dnes se občas na Odpadlíka dívám, když se nudím.60% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Reno Raines bol fízel, ktorého jeho skorumpovaní kolegovia neprávom obvinili z vraždy a preto sa rozhodol, že sa z neho stane osamotený pomstiteľ, čo uteká pred zákonom a popri tom ide po krku zločincom všetkého druhu, na ktorých natrafí. Na svojom Harleyi križuje Ameriku hore dole, takže nemá núdzu o konflikty. Jediným jeho priateľom, ktorému môže veriť, je nadmieru podivný indiánsky lovec ľudí Bobby Sixkiller. Spoločnými silami potierajú zločin. No poviem vám, že je to pekná blbosť. Možno, keby tak hral hlavnú úlohu Chuck Norris. To by mohlo byť vskutku zaujímavé. Vlasatý Lorenzo Lamas ma nedokázal ničím osloviť. "Odpadlík" u mňa skončil skoro až v odpade. * ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Psanec, který loví psance.. lovec lidí... Tu znělku si pamatuju skoro celou a vypovídá to o jediném... já se na to díval..!! :) Ale byla jiná doba, dneska by něco podobného jen těžko někdo natáčel, popřípadě úplně jinak. Ale tendy to fungovalo a myslím že Odpadlík zabíral na televizních koláčích pořádnej kus... Ale nad 40% prosím ne :) ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Skoro všem se Odpadlík ve své době líbil, přesto málokdo je ochotný dát víc jak dvě hvězdy. :) Jasně, z dnešního pohledu působí asi směšně a zastarale, ale v 90. letech to byla jedna z mála možností jak trochu poznat úplně jiný svět, než ten ve kterém jsme žili tady. Nekonečné dálnice v americké krajině, nadupaná motorka, pěkný holky, sympatickej hrdina, slunné pláže atd. - všechny ingredience jak okouzlit to tenkrát mělo. Mladší publikum určitě neurazí ani dneska, starší může zaujmout leda jako oddychovka po práci. A pořád lepší dětem ukázat tohle než totální zhovadilosti typu Ztraceni. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama