Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Byl by možná býval dobrým policistou, jenže spáchal ten nejhorší hřích, protože se přidal k famílii Sixkillerových, a jako lovec odměn se jal chytat zločince pokaždé podle stejného scénáře a bez špetky inovace. Ale jo, Lorenzo byl dobrou volbou. Vysoký ramenatý idol dívčích srdcí s motorkou, po které toužili zase všichni mladí kluci. Plus blonďatá Cheynne, movitá hrouda Bobby a občas nějaké to známější jméno (Danny Trejo, Tommy Lister Jr.). Nic víc... spíše míň. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Renegát honí renegáty, oh, ano. Bylo to naprosto vzrušující vidět pravého renegáta na skvělé mašině valící to Americkou stepí na cestě za spravedlností. Bohužel jsem během seriálu stihl dospět, takže vám ani nemůžu říct, jak to celé skončilo, ale doufám, že se Lorenzo nakonec přeci jen očistil a stal se zněj zase slušný občan USA. ()

Reklama

drexik 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ho dost žral, dnes spíš s podivem co jsem na tom viděl. Každý díl je na tom skoro stejně. Reno chytá zločince, někomu pomůže (rozumějme nějaké ženské), ta se do něj zamiluje ale on to nemůže opětovat. Ob díl ho zatknou a zjistí identitu, ale protože vypadá jako dobrej chlap tak ho místní šerif pustí. No a do toho všeho ještě kibicuje parťák Bobby ze sérgou a hlavní nepřítel federál - poručík Dutch. Vypadá to, že mám na odpadlíka spadeno, ale opak je pravdou a když k tomu přidám i pomyslnou nostalgickou slzu tak to mám za 3*. ()

bacon 

všechny recenze uživatele

V 90-tych rokoch chcel byť každý pubescent ako Reno Raines, včetne mňa. :D Klasická americká 40 minútová happy-endovka 90-tych rokov. Každá časť mala tú istú osnovu, len iný "padouch", iná sexi kosť a iné mesto. Vtedy sme zrejme neboli tak nároční diváci a netrápili nás herecké výkony, výprava, scenár, ... atď. Dnes by to bol nepozerateľný brak, ale ruku na srdce, kto to vtedy nežral? Na druhej strane bola to klasická rozprávková ukážka boja dobra so zlom, kde dobro výťazilo. Dnes už je pomenej takých jednoduchých seriálov. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol policajtom. Dobrým policajtom. Potom sa ale postavil proti svojim skorumpovaným kolegom. Chceli ho zabiť, namiesto toho zabili jeho ženu. Falošne obvinený sa teraz túla krajinou. Štvanec loviaci štvancov. Lovec ľudí. Odpadlík.“ Toto nie je žiadne béčko, ale solídny akčný seriál na spôsob Utečenca, s charizmatickým Lorenzom Lamasom v titulnej úlohe. Aspoň tak sa mi to zdalo v 90. rokoch, kedy som chodil na základku, frčalo to poobede na Nove a vždy som zo školy utekal domov, aby som stihol nový diel. K tomu vtipný Indián (Branscobe Richmond) a štíhla karate baba s oholenými lýtkami (Kathleen Kinmont). Plus Hummer, Harley Davison, slnečné okuliare, kvalitná akcia, neuveriteľné úvodné titulky (zimomriavky!) a zápletky rovnako nenápadité, ako poctivé a fajn. Keď som bol malý, možno som chcel byť smetiarom aj kozmonautom, ale tiež som chcel byť svalnatým lovcom ľudí. Rútil by som sa na motorke vyľudnenou krajinou a občas by som asi niekoho ulovil, aby sa nepovedalo. A mal by som vlčiaka. Určite by som mal vlčiaka. Len neviem, či by to za mnou stíhal. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)
  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)
  • Černý Hummer H1 ,kterým v seriálu jezdí Bobby Sixkiller (Branscombe Richmond), patřil ve skutečnosti hlavnímu protagonistovi Lorenzu Lamasovi. (korbitch22)

Reklama

Reklama