Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Skoro všem se Odpadlík ve své době líbil, přesto málokdo je ochotný dát víc jak dvě hvězdy. :) Jasně, z dnešního pohledu působí asi směšně a zastarale, ale v 90. letech to byla jedna z mála možností jak trochu poznat úplně jiný svět, než ten ve kterém jsme žili tady. Nekonečné dálnice v americké krajině, nadupaná motorka, pěkný holky, sympatickej hrdina, slunné pláže atd. - všechny ingredience jak okouzlit to tenkrát mělo. Mladší publikum určitě neurazí ani dneska, starší může zaujmout leda jako oddychovka po práci. A pořád lepší dětem ukázat tohle než totální zhovadilosti typu Ztraceni. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jo, tenkrát to byl Reno Raines (Lorenzo Lamas) nebo Nick Slaughter (Rob Stewart) z Tropical Heat (1991-1993). Renegade znělka: „Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík.“ ()

Reklama

dezert 

všechny recenze uživatele

Ten seriál sám o sobě je tak na jednu hvězdu (i když jsem kdysi nevynechal jediný díl). Ale další tři tomu přidává jen ta naprosto boží znělka. Řekl jsem to mockrát a řeknu to klidně znovu: Odpadlík má tu nejlepší znělku všech dob. A to mi nikdo nevymluví, protože tahle znělka strčí do kapsy všechny ostatní (včetně Přátel, MASH...a všech ostatních, nemá cenu se rozepisovat). ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Býval vždy průměrným hercem, ale spáchal ten nejhorší hřích když si naivně myslel, že pozvedne svět televizní tvorby na novou úroveň. Sebeúcta ho měla včas varovat. Místo toho zarazil poslední hřebík do své skomírající kariéry. Obviněn z urážky kinematografie, nyní sedí na zadku ve svém čalouněném sofa zcela zapomenut. Lovec Zlatých malin a sběratel plastických operací - Lorenzo Lamas. Reno Raines je tak drsný, že i do té nejdivočejší akce nabíhá vždy s odhalenou hrudí a skrytým větrákem puštěným na plné kule, který bez přestání čechrá jeho divokou kštici. Je tak drsný, že má za parťáka Indianského elegána v sáčku s jágrovským mulletem na hlavě a tím nejdrsnějším příjmením na světě. Bobby Sixkiller - to má prostě grády! Je tak drsný, že odvahu reprízovat Odpadlíka dnes nemá ani Prima Love. Za doprovodu táhlé harmoniky a kvílivých tónů Stratocasteru, projíždí na své motorové hapině tamějším krajem a rozdává své smrtící otočky ve stylových zpomalovačkách. Svůj sexy úsměv si drží i při frajerské palbě od boku doběla rozpáleným kuláskem, který na jeho anticky tvarovaném břiše rozehrává nespoutané mexické vlny. Jeho dravý pohled dokáže přivést do varu i fyziologický roztok uvnitř silikonových výplní blonďaté žáby, co se kolem něj dychtivě natřásá celých pět seriálových sezón. Svorně přiznávám, že i já jsem byl v dětství infikován mužným šarmem Lorenza Lamase a s kbelíkem pod televizí se snažil zachytit odkapávající testosteron v naději, že ze mě po aplikaci bude stejný "badass". ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hmm, závan nostalgie, vracím se do svých středoškolských let, kdy TV hovNOVA byla ještě čerstvá a svěží v zatuchlých vodách dlouhodobě okupovaných nudnou veřejnoprávní ČT. Nemohla jsem se nabažit svalovců s meči, svalovců s kulomety, svalovců s tvrdými pěstmi a efektními kopy (věříte, že jsem si nikdy nehrála s panenkama?:-)). Jó, sladké, blbé mládí. "ODPADlík" si okamžitě získal mou pozornost, ale kupodivu to nebyl ztepilý rváč s žůžo culíkem a nadupanou mašinou Lorenzo, díky komu jsem seriál pár měsíců pravidelně sledovala. Ani ta rádoby kung-fu blondýna z Londýna (tolik jsem si přála, aby ji nějaký zločinec kuchnul, ať tam pořád nezaclání, slepice). Ano, tušíte správně, mým favoritem byla ona vyžraná indiánská atrapa v nemožných růžových oblečcích, bože odpusť, připadal mi vtipný ten domorodý hulibrk. Dala bych 4*. Po letech jsem se s Wastemanem, pardon - Renegátem, na pár minut setkala na polské televizi znovu a výsledek byl dle očekávání: co mě na tom, holly shit, kdysi bavilo? Neházím "Odpadlíka" do odpadu, pro příznivce akčních seriálů to může být stále špica seriál, leč mně už nestačí ke štěstí tvrdé pěsti, efektní kopy, dlouhé přestřelky a ještě delší automobilové honičky. A z tria hlavních hrdinů už mi nepřijde sympatický vůbec nikdo, tlustý indiánský komikoň ze všech nejmíň. Dvě hvězdičky bych nad "Odpadlíkem" možná uronila. Zprůměruju si teda stav předtím/potom a vychází mi přespříliš laskavé 3*. 50% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)
  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama