Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

venca163 

všechny recenze uživatele

Je to sranda, nesmíte to brát tak vážně =). Všichni to tady sepsouvaj s komenty typu "hrozná blbost, ale koukal jsem pravidelně", "milovala jsem to a sledovala a teď to nechápu", "dřív jsem fakt hodně sledoval a bavilo mě to a teď už ani nevím proč". No proč asi? Protože je to dělaný pro určitou diváckou skupinu v rámci ní je to prostě minimálně dobrý! Mělo by se aspoň částečně hodnotit podle žánru. Nejvíc mě vždycky pobaví kamarád, když vypráví historku, která pěkně ilustruje tenhle seriál. Na konci každýho dílu, kde si Vinc Black nabalí nějakou novou buchtu (což je asi tak každej druhý díl), sedí na motorce a s hlubokým pohledem do dívčiných očí jí povídá: "Nikdy na tebe nezapomenu, jsi pro mě ta jedinná." A pak bez dalšího otálení nastartuje svůj stroj a odjíží po hájvej za další takovou. (70%) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Reno Raines bol fízel, ktorého jeho skorumpovaní kolegovia neprávom obvinili z vraždy a preto sa rozhodol, že sa z neho stane osamotený pomstiteľ, čo uteká pred zákonom a popri tom ide po krku zločincom všetkého druhu, na ktorých natrafí. Na svojom Harleyi križuje Ameriku hore dole, takže nemá núdzu o konflikty. Jediným jeho priateľom, ktorému môže veriť, je nadmieru podivný indiánsky lovec ľudí Bobby Sixkiller. Spoločnými silami potierajú zločin. No poviem vám, že je to pekná blbosť. Možno, keby tak hral hlavnú úlohu Chuck Norris. To by mohlo byť vskutku zaujímavé. Vlasatý Lorenzo Lamas ma nedokázal ničím osloviť. "Odpadlík" u mňa skončil skoro až v odpade. * ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem teď v jednom novém filmu Richmonda a samozřejmě jsem si hned vzpomněl na jeho kulervoucí figuru Bobbyho Sixkillera... Co k tomu napsat... No já tenkrát fakt hodně kalil, takže mě snad omlouvá, že jsem tenhle šílený seriál často na Primě nebo kde sjížděl. Samozřejmě třeba proti taktéž Primáckému Magnumovi to byl jen slabý odvar, vystajlovaný renegát byl často nechtěně zábavný, zápletky nadprůměrně dementní, navíc ještě bytostně nesnáším motorky... Ale mělo to i svá pozitiva... Třeba se mi u toho dobře osaměle chlastalo... Jo a taky se mi moc líbila Sixkillerova blonďatá ségra, i když jsem nikdy nezjistil, jak k ní vlastně přišel, pravděpodobně se to vysvětlovalo už někde na začátku, ale ta epizoda mi unikla. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Lorenzo Lamas se prohání napříč Amerikou na Harleyi a chytá zločince všeho druhu, ač on sám je hledán policií za vraždu, kterou nespáchal. Kdyby mě to někdo takhle teď převyprávěl udělal bych si hned obrázek o tomhle béčkovém seriálu. Ale ejhle ono to není až tak špatné. No z dnešního hlediska asi je, ale tehdy jsem to hltal. Vykrádá všechny ty béčkové příběhy až do morku kostí, vězeňské drama, lov lidí skupinou zbohatlíků atd. Koukat se na to dalo, a když to začal zlehčovat i Sixkillerův tým, celé to nakonec bylo bez příznaků kocoviny. Po pár sezonách se celý námět a příběh notně omlel a už tvůrci neměli, kde brát. Právě proto se i zde objevilo pár ohavností typu, Odpadlík na divokém západě nebo Odpadlík vzpomíná a rekapituluje. "Renegade" ovšem k tomu všemu má ještě úžasnou znělku a dobře odvedený dabing, což dělá z tohoto seriálu další hřích z mládí, na který bych se klidně podíval i dnes. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Býval vždy průměrným hercem, ale spáchal ten nejhorší hřích když si naivně myslel, že pozvedne svět televizní tvorby na novou úroveň. Sebeúcta ho měla včas varovat. Místo toho zarazil poslední hřebík do své skomírající kariéry. Obviněn z urážky kinematografie, nyní sedí na zadku ve svém čalouněném sofa zcela zapomenut. Lovec Zlatých malin a sběratel plastických operací - Lorenzo Lamas. Reno Raines je tak drsný, že i do té nejdivočejší akce nabíhá vždy s odhalenou hrudí a skrytým větrákem puštěným na plné kule, který bez přestání čechrá jeho divokou kštici. Je tak drsný, že má za parťáka Indianského elegána v sáčku s jágrovským mulletem na hlavě a tím nejdrsnějším příjmením na světě. Bobby Sixkiller - to má prostě grády! Je tak drsný, že odvahu reprízovat Odpadlíka dnes nemá ani Prima Love. Za doprovodu táhlé harmoniky a kvílivých tónů Stratocasteru, projíždí na své motorové hapině tamějším krajem a rozdává své smrtící otočky ve stylových zpomalovačkách. Svůj sexy úsměv si drží i při frajerské palbě od boku doběla rozpáleným kuláskem, který na jeho anticky tvarovaném břiše rozehrává nespoutané mexické vlny. Jeho dravý pohled dokáže přivést do varu i fyziologický roztok uvnitř silikonových výplní blonďaté žáby, co se kolem něj dychtivě natřásá celých pět seriálových sezón. Svorně přiznávám, že i já jsem byl v dětství infikován mužným šarmem Lorenza Lamase a s kbelíkem pod televizí se snažil zachytit odkapávající testosteron v naději, že ze mě po aplikaci bude stejný "badass". ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)
  • Černý Hummer H1 ,kterým v seriálu jezdí Bobby Sixkiller (Branscombe Richmond), patřil ve skutečnosti hlavnímu protagonistovi Lorenzu Lamasovi. (korbitch22)
  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama