Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Věřte-nevěřte" aneb sled povídek oscilujících mezi odpadem a čas od času (výjimečně) solidním nadprůměrem. Mám ráda záhady a nadpřirozené jevy, baví mě, ale v případě téhle série je většina příběhů tak přitažená za vlasy, až to smrdí. Reálně to celé vidím tak na dvě hvězdičky, valná většina uvedených story se stěží hrabe k průměru, ovšem subjektivně do toho zasahuje ta nešťastná fascinace tajemnem, takže připrdnu i třetí hvězdičku. 50% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V podstate, aké strašidelné dielká môžu byť hodnotnejšie? Milujem tento seriál už od jeho počiatku. Každý moderátor mal niečo do seba a len pridával na tajomnej atmosfére. Niektoré časti sú nadmieru originálne, iné menej. Fiction - práca scenáristov. Fact - práca scenáristov tenúčko opierajúca sa o skutočné fakta. Inak povedané tu nájdeme len minimum *ozajstnej* pravdy. To však na kvalitne rozhodne neuberá. Jedny z mojich favoritov - http://www.youtube.com/watch?v=5jzXzpkjkJ8 , http://www.youtube.com/watch?v=dw_iAgih8Hg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=StMqF2Yo92g&feature=related . ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív si vás Frakes povodí nějakým optický klam způsobujícím udělátkem a nato naservíruje pět tajemných příběhů, o jejichž reálném podkladu se máte horečně dohadovat. Každý oglosuje nekompromisní hláškou stylu: „Byla ta jehla opravdu vraždící, či byl celý příběh jen spíchnut horkou jehlou našich scénáristů..?“ a na závěr zveřejní s úsměvem na rtu rozřešení, kterému ani sám nemůže věřit. Jak já ten seriál žral.. Bravo, komandére Rikere! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Věřte nevěřte je taková prúměrná restaurace, jídla se pořád opakují, i když místo mrkvičky občas přidají okurku, česnečku nahradí prdelačkou a nedomrlého číšníka takovou středně až nadstředně nedomrlou číšnicí. Hlad je nejlepší kuchař, proto do této knajpy zajdete vícekrát. Ale za čas přestane chutnat a místo poloamatérsky uklohněného menu si dáte vlastní porci zábavy. Chcete se bát? Vemte si maňáska, kterého jsme jako děti dostávali, dejte mu na hlavu kus černé látky a pak uvidíte, že tomuhle strašidlu bude víc než Věřte nevěřte - veřit! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Seriál dětství a samozřejmě i teď výborný. Super Jonathan který svým vystupováním dokáže zpříjemnit celý seriál, bez pochyby super temné úvody seriálu a hlavně zajímavé díly pokaždé jsem jako většina hádal zda by to mohla být pravda nebo, někdy jsem byl šokován někdy zklamán neomrzí a škoda že toho není více. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Šestá série se točila na kamery Blackmagic URSA Mini Pro 12K. Holger Frick, jeden z produkčních této série, uvedl: „Schopnost této kamery točit v rozlišeních 12K, 8K, 6K a 4K zjednodušila mnoho našich rozhodnutí, zejména vzhledem k velmi nabitému natáčecímu plánu.“ (kriplozoik)
  • V příběhu s názvem „Wheezer“ se jedná o psovi, kterého srazí auto. Po této události můžeme zaslechnout veterináře, který říká: „Je mi líto, nemohl jsem nic udělat.“ Z čehož lze usoudit, že Wheezer je mrtvý. Avšak během vyřčení veterinářovy věty si lze všimnout, že údajně mrtvý pes dýchá. (Worry77)
  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)

Reklama

Reklama