Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeman se podruhé žení a za manželku si bere Blanku Mutlovou. Během svatebního veselí v Karlových Varech stihne vyřešit případ podvodní výměny bankovek místních šmelinářů s německými turisty... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víš kdo to je? Kapitán Zeman z pražský kriminálky. Dvakrát mě dostal do šuplete." Může se Zeman v klidu oženit? Nemůže, když se mu zločinci sami přiznávají. Je to sice hrozná hovadina, ale hlášení stržm. Milotinského opilým elitám pražské kriminálky o odcizení Oktávky bylo naprosto dokonalé. Jinak to byla jen rozverná taškařice, ve které si první housle zahrál karlovarský esenbák ppor. Vostárek ("Já nejsem pro Vás žádnej Béďa, pane řidiči.") a ta šmelina, bloodhoundi a vodní masážička se nakonec taky dala přežít. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tridsať prípadov majora Zemana". Devätnásta časť - "Tretie husle". Príbeh z roku 1962. Pražský kriminalista súdruh Ján Zeman sa druhý krát žení. Berie si svoju starú lásku Blanku. Svatba sa koná v malebných Karlových Varoch. Zeman počas nej dokáže odhaliť a objasniť aj prípad nelegálneho kšeftovania miestných šmelinárov s nemeckými turistami. Hold darmo, je to policajt ako sa patrí. Táto raritná, svadobná epizóda sa nesie v štýle nepodarenej komickej frašky. * ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se špiony je sranda nechtěná. Tady měla být chtěná, ale nebyla. Sequens si usmyslel, že Zemana, Blanku, Pavláska, Kalinu a Stejskala mají diváci asi hrozně rádi a musí s nimi užít i nějakou srandu. Takže celý tenhle díl se odehrává během svatby Zemana a Blanky v Karlových Varech, kde mají jenom tři hosty, a kde celý díl chlastají, zatímco většina děje se děje za jejich zády. Číšník a masér překupují valuty, Němci obchodují se psy, Luděk Kopřiva nacvičuje s orchestrem včetně houslistů Svatopluka Beneše a Oldřicha Víznera a policajt hledá Větrovcovo auto, které pořád někam mizí. To je legrace, hehe. Na konci se číšník Řehoř a masér dozvědí, že neznámý ženich je kapitán Zeman a ak masér zdrhne a číšník se sám udá. Tohle je fakt hodně špatnej díl. A bohužel jeden z těch delších. Snad jenom, že tu chybí ideologie, budu trochu mírnej. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vekslování s valutami na pozadí crazy komedie ze svatby Zemana s Blankou si bohužel vybrala jako ústřední vtip ztrátu automobilu Pavláska. Poprvé, podruhé, ještě i podesáté by to možná bylo snesitelné. Tisící opakování již začíná nudit, milonté je trapné a ten trilion, nebo kolikrát to Sequens opakoval, už byl k nesnesení. Druhým problémem toho dílu je fakt, že jsou zde pouze tři herci, kteří zvladají i komické role, tedy především nedocenění Řehoř s Kopřivou, Obermaierová a s přimhouřeným okem vlastně i Brabec. Williga jsem mezi herce nikdy nepočítala, Víznerovi jdou komedie stejně špatně jako Willigovi veškeré hraní. Jako vždy skvělí Řehoř s Kopřivou mají bohužel jako obvykle pouze epizodní role. Bohužel se tento díl dosti často ocitá na hraně trapnosti, občas ji i překročí. Za naprosto skvělého Řehoře (všechny svény s ním jsou minimálně o třídu výš), přihodím hvězdičku, samotné Třetí housle bez Řehoře by byly na hodně odřené tři, ale za scénu, při níž se Zdeněk Řehoř odchází s houslemi přiznat, dorovnávám tři a přihazuji jednu navíc. Škoda, že Kalina, Pavlásek, Mirek i místní policisté, houslisté a němečtí chovatelé psů nezůstali doma. Volný čas se mohl vyplnit příběhy pana vrchního. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1962. Honza Zeman podruhé vstupuje a celkem dobrovolně do chomoutu se svou dávnou láskou Blankou. Svatba se koná v Karlových Varech a jak jinak by to mohlo být, že i tady Honza zapracuje a něco nebo spíš někoho odhalí. Resp. on se odhalí sám, ve hře je 8000 západních marek a proti nim už neplatné předreformní stokoruny a jeden pochybný zájezd majitelů psů ze Západního Německa. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (7)

  • Autobus se zahraničními turisty je z roku 1966 a jedná se o VERHAUL Polyrama Reliance 590 vyrobený v Nizozemsku. Tento autobus byl používán na pravidelné lince Karlovy Vary – Praha – Vídeň dopravcem ČSAD. (sator)
  • Titulní píseň „Bláznivej den“ nazpíval Aleš Ulm. V titulcích není uveden, jeho jméno se objevilo až po letech na DVD. (TomasSlach)
  • V čase cca 03:00 až 03:30 auto se Zemanem předjíždí německý autobus. Major Pavlásek (Josef Větrovec) autobus komentuje slovy: „A koukněte, má mnichovské číslo.“ Autobus má však na značce NK, což je značka zemského města Neunkirchen v Sársku, tedy u francouzských hranic. I když se jedná o linku Mnichov – Karlovy Vary, mnichovské „číslo tedy autobus nemá. (budivoj)

Reklama

Reklama