Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zazvonil zvonec, a rozprávke bolo koniec. Bratia Grimmovci sa musia z toho, ako podaktorí pseudo hororový nadšenci, zaobchádzajú z ich mystickými príbehmi, v hrobe obracať. "Hansel & Gretel: Witch Hunters" bola aspoň zábava. V tomto prípade sa tlačí na umeleckú nôtu, no jediné čo Perkins vyrobil, je elegantný rám na obraz. Všetko ostatné, ako obsah, no najmä forma spracovania, je vhodné akurát pre určitý okruh divákov, vyhľadávačov umenia, ktorí Vás po záverečných titulkách budú presviedčať, že to svetlo na konci tunela, nie je vlak, ale cesta do nebies. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Natočené to bolo pekne. Ale to je asi tak všetko. Snaha o umeleckú verziu notoricky známej predlohy nevyšla, no snahu treba oceniť. Niektoré momenty sa po psychologickej stránke celkom vydarili, takže to až tak márne nie je. Záver však mohol toho ponúknuť viac, aj čo sa týka pointy. Priemer. 60/100 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Proč se nikdo ještě neujal Budulínka nebo Smolíčka je mi záhadou, přitom jako námět hororu by rozhodně mohly obě pohádky posloužit skvěle. Ale to jen tak na okraj. Pěkně ilustrovaná pohádka, kde bych více ocenil naznačovanou povídku ze sbírek markýze de Sade než příběh frigidní feministky z chaloupky, bohužel opět ne perníkové. Jako haluška po požití muchomůrky červené vcelku funkční, obrazově ale zas neoslní tak, abych přecházel do jiného stavu vědomí. Jen tři prstíky strčím, i když to je vlastně z toho Smolíčka nebo to používám jinde? Nevím. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Jeníčkovi a Mařence byla v dětství jedna z mejch nejoblíbenějších, takže jsem byl na tohle dílo hodně zvědavej, ale bez ohledu na zdejší hodnocení je to pro mě zklamání.. film má pěknej vizuál, ale z hororovýho žánru tam toho bylo podle mě pramálo, je to spíš fantasy a z thrilleru tam toho taky moc nebylo, tohle mohlo dopadnout prostě líp už jenom protože tuhle pohádku slyšel téměř každej.. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nedivím sa, že film vyškrtli z našich kín, moderný mladý divák je totiž orientovaný na horory trochu iného razenia ako toto. Perkins doteraz nakrútil dva priemerné horory, v ktorých nádherne vybudoval atmosféru, akurát že sa potom nikam nepohol, a tak jeho filmy začali veľmi rýchlo nudiť. A ani v tomto prípade nedošlo k žiadnej veľkej zmene, hoci si myslím, že Gretel & Hansel je z nich najpodarenejší. Film je po atmosférickej stránke brilantný, meditatívny, pohlcujúci až hypnotický, ale súčasne dosť strnulý, prešľapuje na jednom mieste, a v konečnom dôsledku žiaľ neponúkne nič, čo by diváka dostatočne "nabudilo". Ani samotná striga sa vlastne poriadne neprejaví. Plus ešte ten debilný rating PG-13. Niekoho to možno pohltí a bude to považovať za dokonalé hororové umenie, niekoho totálne uspí. Za mňa veľmi porovnateľné povedzme s nórskym Skyggenes dal. Lesík, hudbu a atmosférku som si miestami celkom vychutnával, no napriek tomu som sa najmä v druhej polovici tešil na čím skorší koniec. Forma jednoznačne predčila obsah. Potenciál bol vyšší. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama