Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Vzal si příklady z filmu Minority Report (tzv. Dotyková obrazovka a typickou barevnost). Hned od první chvíle je vidět, že to je typický John Woo, podobnost k jeho předchozím filmům. Klasické honičky. Je vidět, že se nezmění a proto by si neměl brát scénáře, nebo spíš povídky od Philipa K. Dicka, totálně mi zkazil náladu. Člověk jako je John Woo dokáže zneuctit boha jako je Dick. Už plno režisérů se snažilo z mistrovské povídky či knihy udělat ještě lepší dílo, ale jen "vyvolený" má tu možnost to dokončit. Má to trochu menší nedostatky s časem a se sci-fi vzhledem dohromady, které člověkovi vlezou do hlavy jako je např. tělocvična (Ben Affleck bojuje na moderní technologii a v pozadí jsou zastaralé známé prototypy). Uma Thurman jako "vládkyně počasí" je docela fajn, ale stále jsem čekal kdy vylítne se samurajským mečem a celý štáb rozseká, příjde k Johnymu a řekne: 'Po Billovi je řada na tebe Johny.' Ale přece musím něco Johnovi pochválit a to, že nechal příběh takový jaký má být, skoro každá stránka z povídky se ve filmu objevila. A kdybych to měl vše shrnout do jedné věty, tak jednoznačně řeknu: 'Určeno pouze pro milovníky akčních filmů Johna Woo.' ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Vize blízké budoucnosti v tomto filmu spočívá v používání dnešní moderní elektroniky (LCD monitory, přenosné DVD přehrávače). Plus nějaké to technické udělátko navíc (holoprojekce atd.). Takže místo plnohodnotné sci-fi je Výplata spíše hi-tech thrillerem. To je první věc, která mě zamrzela. Největším dějovým prohřeškem proti Dickově předloze je ale pointa, která je vyvrcholením povídky. Ve filmu je zbytečně vyplýtvána už ve čtvrtině (!). Důvod je prostý: akční finále. V Dickově povídce prakticky žádná akce není. Film ovšem natočil John Woo, který se bez ní bohužel neobejde. Problém je v tom, že akční scény brzdní zajímavý a napínavý děj filmové předlohy a zbytečně jej přetavují do méně logické podoby. Výplatu měl zkrátka adaptovat raději někdo jiný. Pokud pominu výše zmíněná fakta, i tak je Výpata nejslabším akčním filmem Johna Woo. Kde jsou ty časy Face/Off? ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Marná snaha - John Woo bude "tím" JOHNem WOOem jen když se vratí do Hongkongu a znovu naváže spolupráci s Chow Yun-Fatem. Kdybych totiž nevěděl, že Výplatu natočil právě on, v životě bych ji k němu nepřiřadil. Jeho nezaměnitelný styl je tu cítit jen a pouze díky oné holubici. Akční scény jsou zvládnuté s přehledem, ovšem k takovému olovem, střelným prachem a krví "vonícímu" peklu, jaké dokáže tenhle mistr akce rozpoutat, mají na míle daleko. Tím ale nechci Výplatu nijak shazovat. Je to dost dobře natočená a překvapivě i napsaná thrillerová oddechovka (sci-fi je to asi tak z jedné osminy - viz velmi nevýrazná vizuální stránka - pro daný žánr "docela" zásadní věc) ;-) s přijatelnými hereckými výkony (včetně Afflecka a Umy). Žádná absolutní bomba se určitě nekoná, ale dvouhodinová neurážející zábavička IMHO bezpochyby. 70 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až na Eckharta mizerně zahraná sci-fi hříčka se samoúčelnou akcí utopenou v příběhové šedi. Opět jsem se utvrdil v názoru, že Woo je přeceňovaný režisér (na půdě Hollywoodu to platí dvojnásob) a to mi nikdo nevymluví ani míříc na mě s párátkem v puse dvěma devítkami. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdami mi nakonec ulehčil "vypointovaný" konec s loterijním tiketem a já se, litujíc papoušky žijící x týdnů s prochcanými novinami na dně klece, přikláním k té horší variantě. A pro případ, že by mi taky někdo vymazal paměť, jsem si přichystal do trezoru obálku poslední záchrany s následujícím obsahem: fotka Afflecka, špunty do uší, páska přes oči. Požadovat totiž za jeho "herecký výkon" ve Výplatě výplatu - to je na výplatu dvaceti ranami holí.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Main title - John Powell ,2. 20 items ,3. Wolfe pack ,4. Crystal balls ,5. Mirror message ,6. Imposter ,7. Hog chase, Part 1 ,8. Hog chase, Part 2 ,9. I don't remember ,10. Tomorrow's headlines ,11. Future tense ,12. Fait accompli ,13. The finger ,14. Rachel's party, ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Za vývoj holo-monitoru získal Jennings (Ben Affleck) dne 22. prosince 2004 526 000 amerických dolarů a 19 centů. (Pyron)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě ve Vancouveru na místech Burrard SkyTrain Station, The Waterfall Building, University of British Columbia, Vancouver Technical Secondary School a ve Vancouver Film Studios. Dále se pak točilo ve Winnipegu v Manitobě. Natáčelo se od 3. dubna do 16. července 2003. (noelcoward73)
  • Na stěně visí kalendář zobrazující datum 22. prosince a pátek. Ten den ovšem byla kalendářně středa. (Pyron)

Reklama

Reklama