Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slaboulinké 3* hvězdičky. John Woo je režisérský veterán, který pomalu v americe začíná zapomínat jaké jsou jeho kořeny. Ben Affleck jako ne-akční hrdina, kterému nevěřím, že by vymyslel něco tak dokonalého jako "okno do budoucnosti" a Uma Thurman, která vypadá šíleně. Je mi to líto, ale tahle moje občas oblíbenkyně točila film pravděpodobně v době, kdy trpěla nějakou nemocí a nemohla jíst. Je na ni strašný pohled a raději bych tady viděl nějakou tu modelku s hezkým obličejem. Nevím, jestli se mám vyjadřovat na téma Logika ve filmu, ale tak ve zkratce. Hlavní postava dostala 20 věcí, to znamená, že se musel podívat do své budoucnosti 20krát a přitom ve filmu je řečeno, že jednou. Dále hlavní postava potkala postavu Umy Thurman na párty, ale pak mu byla vymazána paměť od vstupu do laboratoře(to je po párty :)) a stejně si slečnu nepamatoval? Nedá se srovnávat tahle rádoby akční honička s Total Recallem to se na mě opravdu nezlobte. Verhoven možná nemá holubice míru, ale má Arnolda a lépe svůj film zvládl režisérsky než John Woo. Zajímalo by mě, kdy se John vrátí do HK, aby oznámil, že natočí poslední film a jde do důchodu... Třeba pak začne točit zase o něco akčnější film, protože všichni dobře víme jak tihle hoši se šikmýma očima plní tyhle svoje oznámení :) PS: přišlo to jen mě, nebo se Affleckovi mění barva vlasů?:) před práci hnědé(laboratoř), po práci při přebírání věcí černé? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

John Woo ma určite na svým kontě lepěí filmy, ale tenhle rozhodně taky neni špatnej. Ben Affleck se fakt hodně snaží a i když to neni zrovna nějakej velkej bitkař, tak mu ty akční scény vcelku jdou. Příběh neni nijek stupidní, spíš se mi zdál na docela dobrý úrovni, i když nedomyšleností je tady hodně, ale když se nad tim nebude přemýšlet, tak vám to ani nepřijde a celej film si užijete ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Paycheck si škodí tým, že sa tvári vážne. Alebo som prehliadol sofistikovaný zámer natočiť prvú komédiu podľa predlohy Philipa K. Dicka? Každopádne, John Woo bol tentoraz vyslaný do sveta, kde niet miesta pre biele holubice. A to znamená mrhanie ako jeho talentu, tak i toho Dickovho. Aspoň že Ume Thurman to sluší a John Powell servíruje ďalší super-cool soundtrack. Bez nich by to bolo total faux pas. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kéž by mi ten film někdo vymazal z paměti a zacáloval mi za to, že jsem takhle pitomě zabil skoro dvě hodiny. Výplata je v podstatě velmi slabým odvarem Total Recall a Minority Report, kteréžto filmy mají tři společné jmenovatele - předlohu od Philipa K. Dicka, pokaždé Hollywoodem přetavenou do uprchlického sci-fi thrilleru, velký rozpočet a hereckou hvězdu před kamerou a režisérskou legendu za ní. V tomto případě Johna Woo, který se ale z nějakého důvodu do filmu otiskl minimálně, jen několika typickými wooovskými záběry a trademarky a to nepřekvapivě hlavně u akčních scén. Námět je dobrý, ale scénář selhává v dodání výraznějších postav, zábavnějších scén i zajímavějšího vykreslení světa budoucnosti a ani budování nápětí moc nefunguje. Jsou tu tři větší akční scény nakumulované do druhé poloviny filmu, které sice mají svoje momenty, ale celkově nejsou nijak extra zábavné nebo dokonce zapamatovatelné. Kde jsou časy, kdy Woo i s naprosto fádním béčkovým scénářem a hollywoodskými producenty přistřiženými kreativními křídly dokázal natočit tak nabušený akčňák jako Živý terč. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Marná snaha - John Woo bude "tím" JOHNem WOOem jen když se vratí do Hongkongu a znovu naváže spolupráci s Chow Yun-Fatem. Kdybych totiž nevěděl, že Výplatu natočil právě on, v životě bych ji k němu nepřiřadil. Jeho nezaměnitelný styl je tu cítit jen a pouze díky oné holubici. Akční scény jsou zvládnuté s přehledem, ovšem k takovému olovem, střelným prachem a krví "vonícímu" peklu, jaké dokáže tenhle mistr akce rozpoutat, mají na míle daleko. Tím ale nechci Výplatu nijak shazovat. Je to dost dobře natočená a překvapivě i napsaná thrillerová oddechovka (sci-fi je to asi tak z jedné osminy - viz velmi nevýrazná vizuální stránka - pro daný žánr "docela" zásadní věc) ;-) s přijatelnými hereckými výkony (včetně Afflecka a Umy). Žádná absolutní bomba se určitě nekoná, ale dvouhodinová neurážející zábavička IMHO bezpochyby. 70 % ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Michael Jennings navrhoval holo-monitor od 19. října 2004 do 22. prosince 2004. Jeho hlavní projekt pak končil v červnu 2007. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě ve Vancouveru na místech Burrard SkyTrain Station, The Waterfall Building, University of British Columbia, Vancouver Technical Secondary School a ve Vancouver Film Studios. Dále se pak točilo ve Winnipegu v Manitobě. Natáčelo se od 3. dubna do 16. července 2003. (noelcoward73)

Reklama

Reklama