Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

V návalu sebemrskačství jsem sáhla po filmu s Affleckem, kterého ne že nesnáším, ale nepovažuji ho za talentovaného herce a nechápu jeho hnízdění na hvězdném hollywoodském Olympu. Ne, omluva se nekonala, Ben mě nepřesvědčil, opět použil jen několik málo svých naučených výrazů, které střídá stále dokola (údiv s otevřenou pusou, údiv se zavřenou pusou a zamračeným čelem, atd.) . Ale film jako takový mě drapl - i přes spoustu nesrovnalostí, ale je to sci-fi, takže to se dá prominout, když má film takový odpich. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak... špatný film to nebyl. U televize a DVD se se dá strávit docela bez újmy na zdraví, ale v kině - to fakt nevím ... John Woo měl k dispozici dobrý námět, ale v castingu se tentokrát netrefil, čímž umazal velkou část naděje na úspěch. Affleck trošku "hraje" až ve druhé půli, Thurman je úplně mimo mísu a hlavní záporák je spíš sympaťák. Myslím, že bych s jiným obsazením sáhl k vyššímu hodnocení, protože k formě moc výhrad nemám... ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Když jsem zkoukl Next s Cagem (příjemné překvapení) a následně si četl komentáře, téměř každý ho srovnával s filmem Paycheck. Ale podívat se na něj..to byl fakt krok mimo. Cage má oproti Affleckovi charisma, Uma Thurman se do role vůbec nehodí a Aaron Eckhart že má hrát záporáka?! (souhlas s golfistou) Nemastnost, neslanost..nudnost. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Vzal si příklady z filmu Minority Report (tzv. Dotyková obrazovka a typickou barevnost). Hned od první chvíle je vidět, že to je typický John Woo, podobnost k jeho předchozím filmům. Klasické honičky. Je vidět, že se nezmění a proto by si neměl brát scénáře, nebo spíš povídky od Philipa K. Dicka, totálně mi zkazil náladu. Člověk jako je John Woo dokáže zneuctit boha jako je Dick. Už plno režisérů se snažilo z mistrovské povídky či knihy udělat ještě lepší dílo, ale jen "vyvolený" má tu možnost to dokončit. Má to trochu menší nedostatky s časem a se sci-fi vzhledem dohromady, které člověkovi vlezou do hlavy jako je např. tělocvična (Ben Affleck bojuje na moderní technologii a v pozadí jsou zastaralé známé prototypy). Uma Thurman jako "vládkyně počasí" je docela fajn, ale stále jsem čekal kdy vylítne se samurajským mečem a celý štáb rozseká, příjde k Johnymu a řekne: 'Po Billovi je řada na tebe Johny.' Ale přece musím něco Johnovi pochválit a to, že nechal příběh takový jaký má být, skoro každá stránka z povídky se ve filmu objevila. A kdybych to měl vše shrnout do jedné věty, tak jednoznačně řeknu: 'Určeno pouze pro milovníky akčních filmů Johna Woo.' ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|45%| Bena Afflecka a tuto tématiku žánru mám velmi rád. Přesto mě to moc neoslovilo. V podstatě mě to ani nebavilo. Za úplnou ztrátu času to nepovažuji, jde i o to, že mě to prostě vůbec nevtáhlo do děje. Už prvních cca 30 minut bylo dost nezáživných a to je asi jeden z hlavních problémů. Pak už jsem se prostě nechytal. Mám i pocit, že je tohle směs několika filmů co jsem viděl. Vzdáleně mi to připomíná vydařený MINORITY REPORT a kupodivu i Bourneovky. Bohužel ale v nudně a místy i chaotickém provedení. Děj není nejjednodušší, ale přesto jsem ho víceméně pochopil. Nejvíc mě na tomto snímku bavily postavy. Ben Affleck tu byl klasický sympaťák a i herecky v této době to zvládl výborně. Aaron Eckhart, Uma Thurman a Pau Giamatti mě rovněž bavili. Hudba od Powella mi dost připomínala soundtrack k Bourneovkám. Místy se tu objevila různorodá akce, která mě až tak moc nezaujala, ale přesto byla dobrým oživením či vsuvkou k filmu, který mě moc nebavil. No, škoda, čekal jsem více. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Scénář filmu prošel i rukama českého režiséra Jana Svěráka, který o něm chvíli uvažoval, ale nakonec jej odmítl: "Měl výborný začátek, ale ten konec byl tak blbě americkej... když má příběh zajímavý jen začátek, tak to je konec." (NIRO)
  • Na stěně visí kalendář zobrazující datum 22. prosince a pátek. Ten den ovšem byla kalendářně středa. (Pyron)
  • V originální předloze Paycheck od Philipa K. Dicka si Jennings pošle naprosto jiné předměty, kterých je navíc jen 7. Byly to – šifrovací klíč, útržek jízdenky, stvrzenka k balíčku, kousek drátu, polovina pokrového žetonu, kousek zeleného oblečení a lístek na autobus. (HellFire)

Reklama

Reklama