Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +samozřejmě literární předloha, originalní myšlenka s předměty, hudba -efekty mohly být lepší , hudba ještě dynamičtější, hlavní hrdina přesvědčivější a příběh lépe zpracován/// Trošku rozporuplnej dojem. Film stavý na výborné myšlence náhledu do budoucnosti a s tím spojené dopady na hlavního hrdinu, potažmo na celí svět. Originální povídku jsem nečetl, ale po zhlédnutí tohoto filmu, mě velmi láká. Samotný film je zpracován tak na půl cesty. Děj se postupně rozjiždí, avšak zpočátku jsem tak trošku tápal o co vlastně de. Obsazení se dá přestát, přesto se nezbavím dojmu, že takový Matt Damon (a vlastně i kdokoliv další) by byl charismatičtější. Celkově tedy, ne že by byl film špatný, ale pětihvězdičkovej trhák to rozhodně není./// Celkem 66%/// ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem ubohost, šesti slovy doklad o skomírajícím talentu Johna Woo. Bílé holubice sice ve filmu uvidíme, ale impozantní "balet s pistolemi", jenž zdobí mistrova nejlepší díla supluje jen řádka choreograficky podařených, ovšem režijně a technicky nijak ohromujících a vcelku všedních akčních scén. Přitom nezapomínejme, že jde o adaptaci Dicka a né další krvavé melodrama o přátelství dvou mužů, tudíž bysme snad měli chtít vydařený scénář, namísto té na hlavu postavené slátaniny, hyzděné nepřehlédnutelnými logickými dírami a otavnou milostnou liníí (k tomu si prosím připočtěte uslzenou a přeafektovanou Umu Thurman, hrůzností svého výkonu trumfující i prkenného Affleka, který se filmem protlouká vybaven nesmazatelným úsměvem a třemi grimasami)... Prostě po všech stránkách ještě lacinější snímek, než pozdější NeXt. Pohled na výplatní pásku asi Woovi moc radosti neudělá... ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Vize blízké budoucnosti v tomto filmu spočívá v používání dnešní moderní elektroniky (LCD monitory, přenosné DVD přehrávače). Plus nějaké to technické udělátko navíc (holoprojekce atd.). Takže místo plnohodnotné sci-fi je Výplata spíše hi-tech thrillerem. To je první věc, která mě zamrzela. Největším dějovým prohřeškem proti Dickově předloze je ale pointa, která je vyvrcholením povídky. Ve filmu je zbytečně vyplýtvána už ve čtvrtině (!). Důvod je prostý: akční finále. V Dickově povídce prakticky žádná akce není. Film ovšem natočil John Woo, který se bez ní bohužel neobejde. Problém je v tom, že akční scény brzdní zajímavý a napínavý děj filmové předlohy a zbytečně jej přetavují do méně logické podoby. Výplatu měl zkrátka adaptovat raději někdo jiný. Pokud pominu výše zmíněná fakta, i tak je Výpata nejslabším akčním filmem Johna Woo. Kde jsou ty časy Face/Off? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dickova povídka se změnila v celovečerní film, takže se počet předmětů v obálce podstatně zvětšil, a protože od povídky k filmu uběhlo rovných 50 let, i kompletně změnil. Scénář je docela dobrý, ale podrobné logické zkoumání nesnese. John Woo natočil inteligentní a překvapivě málo akční sci-fi, u které jsem se ani na okamžik nenudil a ani s obsazením jsem neměl problémy, takže jsem se přiklonil k vyššímu hodnocení (je to tak na tři a půl). ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

To, co potkalo Bena Afflecků v Paychecku, se prostě může občas stát každému, když se člověk probudí s prázdnou peněženkou, několika předměty v kapse (Lístek plný odshora až dolů čárkami, obal od kondomu a pár modřin po těle) a vůbec si nemůže vzpomenout, co dělal předešlého večera... Paycheck má dva základní neduhy. Tím prvním je, že producenti sice přitáhli skvělého akčního režiséra, ale místo akčního scénáře mu předhodily rádoby chytré sci-fi. A tím druhým problémem je špatný casting. Nějak se nemůžu rozhodnout jestli mě nudil víc Affleck nebo Eckhart, alespoň že Umě to sluší. Ale abych jel nekydal špínu, tak akce (když už na ni dojde) je povedená, občas nápaditá a kamera u ní je přímo výborná, ale to nemění nic na tom, že Dicka jsem už viděl zfilmovaného mnohem lépe. A jedna dobrá zpráva nakonec: přiletí i holubice:-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • V originální předloze Paycheck od Philipa K. Dicka si Jennings pošle naprosto jiné předměty, kterých je navíc jen 7. Byly to – šifrovací klíč, útržek jízdenky, stvrzenka k balíčku, kousek drátu, polovina pokrového žetonu, kousek zeleného oblečení a lístek na autobus. (HellFire)
  • 20 předmětů, které Michael vytáhne z obálky jsou – sluneční brýle, balíček cigaret, lístek na autobus, diamantový prsten, sponka, lísteček z cukroví, klíček údržbáře, zapalovač, sprej na vlasy, krabička zápalek, propustka do Allcomu, klíč k BMW, zrcadlo, známka, kuličková ložiska, klíč, půldolar, křížovka, kulka a hodinky. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno