Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

V návalu sebemrskačství jsem sáhla po filmu s Affleckem, kterého ne že nesnáším, ale nepovažuji ho za talentovaného herce a nechápu jeho hnízdění na hvězdném hollywoodském Olympu. Ne, omluva se nekonala, Ben mě nepřesvědčil, opět použil jen několik málo svých naučených výrazů, které střídá stále dokola (údiv s otevřenou pusou, údiv se zavřenou pusou a zamračeným čelem, atd.) . Ale film jako takový mě drapl - i přes spoustu nesrovnalostí, ale je to sci-fi, takže to se dá prominout, když má film takový odpich. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Akési mi to prišlo nemastné neslané. Predloha je určite dobrá od spisovateľa takých peciek ako napr. Blade Runner, Total Recall alebo Minority Report, ale ty herci alebo aspoň ich prevedenie mi tam nejako nesedelo. Pekné spracovanie, ale od majstra akčných filmov Johna Woo ma ani akcie nezdvíhali zo sedačky. Takto s toho ostal iba zaujímavý príbeh, ktorý proste nemá ten správny gradujúci šmrnc, pod ktorým sa podpisoval John Woo pravidelne. 70% - 3* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh je ako inak, viac ako geniálny a od prvého momentu je divák v presvedčení, že Philip K. Dick nesklamal. Záhada 20-tich predmetov je zaujímavá, rovnako ako Dickom načrtnutá budúcnosť, a divák očakáva minimálne rovnako zaujímavé rozuzlenie. Škoda len, že napätie a záhada príbehu končia zhruba po 30-tich minútach, kedy začne byť jasné, čo je pointou. Film zachraňuje hviezdne obsadenie a okrem Afflecka, je radosť sa dívať aj na Aarona Eckharta, ktorý podal asi najlepší herecký výkon. Uma Thurman ako vždy sexi a krásna a tak nemáte núdzu ani o ženskú postavičku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|45%| Bena Afflecka a tuto tématiku žánru mám velmi rád. Přesto mě to moc neoslovilo. V podstatě mě to ani nebavilo. Za úplnou ztrátu času to nepovažuji, jde i o to, že mě to prostě vůbec nevtáhlo do děje. Už prvních cca 30 minut bylo dost nezáživných a to je asi jeden z hlavních problémů. Pak už jsem se prostě nechytal. Mám i pocit, že je tohle směs několika filmů co jsem viděl. Vzdáleně mi to připomíná vydařený MINORITY REPORT a kupodivu i Bourneovky. Bohužel ale v nudně a místy i chaotickém provedení. Děj není nejjednodušší, ale přesto jsem ho víceméně pochopil. Nejvíc mě na tomto snímku bavily postavy. Ben Affleck tu byl klasický sympaťák a i herecky v této době to zvládl výborně. Aaron Eckhart, Uma Thurman a Pau Giamatti mě rovněž bavili. Hudba od Powella mi dost připomínala soundtrack k Bourneovkám. Místy se tu objevila různorodá akce, která mě až tak moc nezaujala, ale přesto byla dobrým oživením či vsuvkou k filmu, který mě moc nebavil. No, škoda, čekal jsem více. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Paycheck si škodí tým, že sa tvári vážne. Alebo som prehliadol sofistikovaný zámer natočiť prvú komédiu podľa predlohy Philipa K. Dicka? Každopádne, John Woo bol tentoraz vyslaný do sveta, kde niet miesta pre biele holubice. A to znamená mrhanie ako jeho talentu, tak i toho Dickovho. Aspoň že Ume Thurman to sluší a John Powell servíruje ďalší super-cool soundtrack. Bez nich by to bolo total faux pas. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)
  • Michael Jennings navrhoval holo-monitor od 19. října 2004 do 22. prosince 2004. Jeho hlavní projekt pak končil v červnu 2007. (HellFire)

Reklama

Reklama