Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Figu 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě popisek filmu a jako zajímavost režie Seana Penna. Taky to, že se ve filmu má ukázat i Mickey Rourke. Jo, tak to je pro mě trošičku výsměch! Skrz dvě proplakaný minuty co se ve filmu objeví, bych já probulel celej den! No tak jsem krapet setřel. Film se hrozně táhne, nemá tempo a určitě jsme zvyklí i na lepšího Nicholsona. Ovšem konec filmu je příjemný překvapení teda aspoň v tom, že něco takovýho tu ještě nebylo. Ale jinak zcela obyčejnej film bez dechu a života! 50% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Využil som príležitosť pripomenúť si remake Dürremantovho Sľubu, keď už sa mi nedarí dostať sa k opätovnému zhliadnutiu Vajdovho pamätného "originálu". Pennov pokus je pravdepodobne bližší autorovmu poňatiu, ale platí za to menšou atraktívnosťou pre diváka, ktorú zachraňuje iba ústredná postava v podaní Jacka Nicholsona. Film je pomerne rozvláčny, nevýrazný a striedajú sa v ňom vydarené okamžiky s priemernými. Hodnotenie ponechávam na pôvodných troch hviezdičkách, pretože nevidím dôvod dlhodobo si uchovávať tento film v pamäti. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

i ta rozvláčnost se mi líbí. a muž, který si stojí za svým slovem, a to tak, že je ochoten kvůli splnění přísahy obětovat všechno si u mě nezaslouží než obdiv. a jack nicholson ho ztvárnil skvěle. a co taky nezahrál skvěle, že? čest je velmi důležitá vlastnost. ale ještě důležitější vlastností je si tuto čest uchovat a vědomě si ji uchovávat. čest je jediná vlastnost, kterou pokud někdo trpí, tak se na toho člověka můžeme spolehnout. kvůli ničemu jinýmu ne. škoda, že ji moc lidí nezná. a vlastně ani nikdy neznalo, protože křivost je od věků přírodním útvarem, zatímco rovnost je potřeba vytvořit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stalo se za bílého dne z roku 1958 pro mne zůstává i nadále nepřekonané. Jako celek není tohle zpracování knižní předlohy vůbec špatné. Místy je film neuvěřitelně magický, což způsobuje spojení hudby s úžasnými přírodními scenériemi a rybařením, přemýšlením, či plánováním detektiva Blacka. Urputná snaha najít za každou cenu vraha je vynucena matkou poslední oběti - přísahou na křížek vytvořený děvčátkem. Nicholsonovi jdou nejlépe padouši a magorové, zde hraje toho druhého. Jenže jeho detektiv se postupně stává natolik nesympatickým, že mi jeho osud byl postupně ukradený. V závěru se z něj stává skutečně odpudivá bytost. Štěky Mirrenové či Rourka mohl odehrát klidně někdo jiný, jelikož oba dostali tak málo prostoru, aby se spíše jen ukázali na plátně, než něco brilantního předvedli.Po řemeslné stránce nelze nic vytknout - perfektní. Jo a Del Toro byl vskutku děsivý! Mohl by jít od hodiny strašit.... 3,5* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je bezesporu úžasná. Problém mám ale s hlavním tématem oné zarytosti a přesvědčení o vlastní neomylnosti, MOŽNÝ SPOILER na níž je postaven konec a řešení se tak vkládá do rukou Božích. Problém je v tom, že se ztvárnění od původního námětu (knihy) i filmu odklání směrem, který nakonec popře. Kdyby to celé bylo tažené psychologií postavy, budiž, ačkoliv i tak je to v mnoha chvílích lacině americké a prdlajs psychologické. Ale dalo by se. Takto je to však kočkopes. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)
  • Přestože se film točil v Renu v Nevadě, žádné z míst, které je ve filmu zmiňováno (např. Becker nebo Monash), se v Nevadě nenachází. (HappySmile)

Reklama

Reklama