Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident se rozhodl vyhlásit nekompromisní válku terorismu, a to všude, nejen tam, kde přímo ohrožuje Spojené státy. Prvním krokem této politiky je zatčení samozvaného prezidenta, generála Radeka. Odvetný úder teroristů však na sebe nenechá dlouho čekat a zasáhne velmi citlivý bod. Zločincům pod vedením psychopatického Ivana Koršunova se podaří proniknout na palubu prezidentského letadla Air Force One, zmocnit se celé prezidentovy rodiny a žádat Radekovo propuštění. Zpočátku nikdo, ani teroristé ani vláda USA, netuší, že kapsle, v níž měl uniknout před únosci prezident, je prázdná. Odvážný prezident se po zvážení všech pro a proti rozhodl zůstat na palubě letadla a pustit se s teroristy do boje. Zpočátku má na své straně bojové zkušenosti z Vietnamu, moment překvapení a odhodlání zachránit rodinu. Zdá se však, že jeho šance na vítězství jsou minimální. Marshallovi se podaří spojit s krizovým štábem Bílého domu. Potvrdí, že je odhodlán bojovat, a nařídí neustupovat požadavkům únosců. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen je pre mňa dosť rozporuplný režisér. V osemdesiatych rokoch natočil krásny film môjho detstva Nekonečný príbeh a v 2006 dosť zbytočný remake vysokorozpočtový Poseidon. A niekde medzi týmito 2 dielami sa pohybuje slušný akčňák s neporaziteľným "patriotom" Fordom a výborne zahraným ruským teroristom Garym Oldmanom, ktorému záporné role skvele sedia(Leon...). Škoda toho patriotizmu, mohôp to byť za****. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co na to asi tak říká americký divák? Připadá mu to stejně vtipné a fantasmagoriální, jako Čechovi, který si za Harrisona Forda zkusí dosadit Vencka Klausů? Ze všech akčních filmů s podtitulem "Aneb jak by měl vypadat správný kandidát na prezidenta USA" je Air Force One patrně nejlepší. To je však jen velmi chabá pochvala... P.S: Ale docela dobrá výmluva! :-) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pokud pomineme fakt, že je tenhle příběh hrdinského prezidenta (bývalého vojáka) celý přitažený za vlasy a okořeněný řádnou dávkou patriotizmu a hrdinství, jedná se o poměrně kvalitní snímek s nebývale realisticky pojatou akcí (střelba, osobní souboje). Ford se na ve své roli moc nenadřel, zato Gary Oldmam měl svůj tvrdý ruský přízvuk vypilovaný naprosto bravurně - až neuvěřitelně. A byl to právě on, kdo herecky dominoval. Zábavné to je, napínavé rovněž, jen to chce brát trochu s rezervou. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Pasažéři: ikona dobrodružných filmů Harrison Ford; král charismatických záporáků Gary Oldman; Glenn Close; William H. Macy, ad. Pilot: Wolfgang Petersen - režisér skvělých thrillerů S nasazením života, Smrtící epidemie a Ponorka. Vyhlídky na příjemný let se bohužel velmi záhy rozplynuly především díky Andrewu W. Marloweovi (scénárista seriálového shitu Zmije), který dráhu letu určoval. Pasažér Harrison Ford po celou dobu cesty trpěl nekontrolovatelnými záchvaty patriotismu, což se dá prohlásit i o pilotech v doprovodných stíhačkách. Pilot Petersen se snažil seč mohl, avšak těch turbulencí během letu bylo velké množství. Do stejného letadla už nikdy nevlezu. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Scény ohľadom CNN sa skutočne odohrávali v jednom zo CNN centier, konkrétne v Los Angeles. (rador)
  • V místnosti, kde jsou drženi rukojmí, mizí a zase se objevují otvory po kulkách. (Pepy)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama