Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco si užívali letního tábora, planetu napadli mimozemšťani. Teď musí skupinka čtyř dětí, které nemají nic společného, podstoupit nebezpečnou misi a zachránit svět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kult Stranger Things, který osobně vůbec nechápu, dal vzniknout podobným kravinám, které vykrádají - tedy pardon, nostalgicky připomínají - všechno možné. Jenže Rim of the World tomu všemu nasazuje korunu. Prvních 20 minut to vypadá jako ještě přijatelný film pro děcka, i když fakt do určité míry. Jenže pak začali emzáci útočit, s nimi přišel totální chaos, neustále tam něco vybuchoval a já měl pocit, že zničehonic koukám na Transformers. Pak se to naštěstí s efekty maličko uklidnilo, i když příšerně přesvícené to bylo pořád a samotné efekty byly dost slabé (btw, je tady snad nejhůř udělaný CGI oheň, jaký jsem kdy viděl). Do toho nás celým filmem provází čtyři nesympatická děcka, z nichž snad každé má nějaké trauma, o kterém pak všichni někdy večer u ohníčku mluví... Uf. Jedním z nich je černoch, který má být asi vtipný, ale mě všechny ty jeho vtipy připadaly neskutečně trapné. Co se ale těch postav týče, občas se tu nějaká sympatická objeví, já tu měl dvě, ale jedna mi zhebla zhruba za půl minuty co se objevila a ta druhá tak za minutu a půl. Super. Hlavně že děcka všechno přežijí a i když emzáci zamordují hromadu dospělých a vojáků, oni si jdou vesele skoro bez zranění dál, jednou si dokonce udělají krásné postapo selfie. Příběh ani nemá smysl komentovat, protože dává smysl tolik, jako již zmíněné Transformers - žádný. Emzáci přiletí z vesmíru, chtějí zničit (nebo vyhubit?) lidstvo, někde nad zemí mají mateřskou loď, ale člověk nechápe, jak by takové bytosti mohly být inteligentní, když se celou dobu chovají jako zvířata. Jenže nějaká kosmonautka má u sebe klíč, ve kterém je vyrytý kód na zničení té emzácké mateřské lodi (tak jak dlouho nad Zemí je? protože jinak je to wtf) a ten se musí dopravit k nějakému profesorovi. Je v tom hromada dalších logických děr, které zde nechci všechny vypisovat, ale uvedu ještě například to, že tu číňanku by na žádný americký tábor nemohli vzít, když anglicky neumí (já vím, že jo, ale celou cestu z Číny na tábor předstírala, že ne) a není tam nikdo, kdo by uměl jejím jazykem. Což mě napadá další věc, přežili ti vedoucí a ostatní členové tábora, nebo ne? Umřeli, nebo je stihli evakuovat (i když to asi ani nebylo možné, když byli v epicentru, tak potom nechápu, kde se vzal pak jeden z těch vedoucích v kadibudce a tvářil se, že se nic neděje). Další problémem je to, že ten film od 20 minuty neví, na koho míří. Na děti bude v něčem nepochopitelný a nebudou chápat mnoho narážek, na dospělé zase bude strašně dětinský. Každopádně se mi tady potvrdilo, že McG je režisér na nic a další filmy od něj už radši vidět nechci. A to mě přitom tyhle dětské sci-fi nevadí, dokonce i mezi těmi moderními se dá najít něco dost dobrého (Earth to Echo), ale Rim of the World je prostě shit. Mít blbou náladu, tak klidně dám odpad, ale za ten začátek, který ještě nějak vypadal, tu slabou hvězdičku dám. Víc si to nezaslouží ani náhodou. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za mě chujovina vyloženě pro teenagery. Snímek jenž sleduje příběh čtyř děcek, který mají zachránit svět před šmejdem z vesmíru. Akce by se tu sice nějaká našla ale celkově mi to přijde málo vtipný a hlavně je to film plnej klišé. Taktéž lze tenhle kousek nazvat jako celovečerní reklamu pro firmu Adidas. Hnus. Jedna silnější hvězda. Víc ani ťuk. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se ta děcka snaží tvářit děsně dospěle. Sází jednu popkulturní hlášku za druhou, nezapomínají na podivné sexistické poznámky, které by byly možná ok, kdyby to byl film pro odrostlejší publikum, případně pro dospělé. A to Rim of the World rozhodně není. Vlastně je to taková levná vykrádačka všeho možného - od Transformers až po Battle Los Angeles, akorát v hodně dětinském provedení. Dějově je to mdlé, po stránce výpravy a efektů hodně laciné a hlavně mezi děckama nefunguje žádná opravdová chemie ()

fr0sty 

všechny recenze uživatele

Před nějakou dobou jsem viděl trailer na tento film, nevypadalo to špatně. Nedávno jsem na něj narazil na ČSFD a docela mě zarazilo místní hodnocení, ale i přesto (nebo možná proto) jsem se na něj podíval. Jaká chyba .. jedná se o sprostou vykrádačku jiných snímků, film, který servíruje servíruje cliche za cliche. Tu jednu hvězdu dávám za začátek filmu, kde jsem se ještě bavil, některé hlášky se fakt povedly (It´s seven eleven all over again..), ale (vím, že to bude znít rasisticky ale nemyslím to tak) od chvíle co začne mluvit malá asiatka to začne být opravdu špatné. Chvílemi jsem si na začátku říkal, že film asi nebude určen pro dospělé publikum a je cílený hlavně na mladší, ale několik docela brutálních scének toto vyvrátilo. Posledních 30 minut jsem měl problém vůbec dokoukat. Jednu věc jsem ale přeci jen zjistil - pokud někdy dojde na invazi z vesmíru, je nutné se od spodního prádla až po pokrývku hlavy obléct do věcí firmy Adidas, jedině to vás totiž ochrání. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší filmový nepodarok z Netflixu o parte detí, ktoré čelia mimozemskej invázii. Film evidentne nebol príliš drahý, takže sa to väčšinu času odohráva niekde na samote v lese v detskom opustenom tábore. Štvorica hlavných detských hrdinov je sama o sebe celkom sympatická, ale chémia medzi nimi nefunguje a ani film sa nesnaží medzi nimi postupne budovať nejaké puto. Každý z nich si ide sólo, čo vo výsledku nie je dobre. Príliš sa o nich vďaka tomu nebojíte. Snaha o citovanie hlášok zo starých klasík je samoúčelná a zbytočná. Triková stránka je nevyvážená. Po skvelom úvodnom zábere z vesmíru to už ide dolu vodou. Mimozemšťania príliš nezaujmú a digivýbuchy už mi lezú krkom. Celkom som sa tešil na retro detský film, ale výsledok je už tradičný lacný Netflixovský priemer prinajlepšom na jedno pozretie. Nedávny The Kid Who Would Be King je oveľa lepší detský film. 4/10. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama