Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Emmerichovu Hviezdnu bránu (1994) mám rád a toto na ňu nadväzuje a navyše to ma vysoké hodnotenie, takže som sa na film celkom tešil. Lenže z každého kúsku tohto "filmu" priam kričí lacné TV spracovanie. Vizuálna stránka mi ešte vadí najmenej, mám skôr na mysli scenár, herecké výkony a najmä dialógy. Pri niektorých hláškach, ale aj pri niektorých "dejových zvratoch" som dostával záchvaty smiechu. Pred pozretím tohto pilotného filmu som ešte koketoval s myšlienkou, že by som si pozrel aj nejaké epizódy seriálu. Pri sledovaní filmu ma ale chuť prešla, to by som pri tom asi zošalel. Škoda, myšlienka rôznych hviezdnych brán do rôznych svetov mala celkom slušný potenciál. ()

blazma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál ve mě položil základy, které v sobě budu mít navždy. Základy jako milovníka Sci-fi žánru. Doslova jsem s tímto seriálem vyrůstal. Nebudu snad ani přehánět, že jako malý jsem nechtěl být popelářem, astronautem nebo nevím čím ještě... Chtěl jsem být super vycvičenej voják jako O'Neill, mega chytrej archeolog jako Daniel Jackson, Extrémně nadaný vědec a výzkumník jako Samantha Carterová... Takže prostě tohle je vynikající seriál, který za mě byl mezi základy dnešního scifi. ()

Reklama

Allein4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý začátek Stargatemánie (teda film z roku 1994 byl úplně první, ale ten měl být jen trilogií, což se nakonec nepovedlo). Obsazení je výtečné, všichni tam skvěle sedí. SG1 vydržel neuvěřitelných deset sezón, SGA pak pět, SGU určitě také nějaké připíše a Stargate jen tak neodejde...spousta filmů a jistě i další seriály. Stargate world forever :)) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Konečne som si pozrel akože pokračovanie Emerichovho veľkofilmu, ale sklamanie bolo dosť veľké. Zo začiatku sa to ešte dalo, ale ku koncu sa tento dvojdielny film prepadol až k slabým trom hviezdam. Strieľačka medzi ľuďmi a nejakými pribrzdenými egyptomimozemšťanmi fakt nestačí na sci-fi, a to nemohlo stačiť ani v roku 1997. Takže nechápem, čo ešte mohlo byť v nasledovnom seriáli, a ani to vedieť nechcem. ()

dom156 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde bychom mohli datovat začátek legendy SG-1. Oproti filmu z roku 1994, už ve starém dobrém složení. Klobouk dolů před filmařema, jelikož co dokázali v té době za triky, extra třída. Doporučuji sen nejdřív podívat fiim Hvězdná brána, jelikož tento snímek částečně navazuje na předchozí film. Jako fandovi Stargate se pilotní film k seriálu moc líbil a kdo má rád seriál tak mu pilotní film doporučuji. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)
  • Vaitiare Hirshon (Sha're) souhlasila, že se v jedné ze scén obnaží, ačkoliv se domnívala, že ji kamera bude zabírat pouze od pasu nahoru. Když po ní producenti později požadovali, aby podepsala souhlas s tím, že se objeví v záběru zcela nahá od paty až k hlavě, Hirshon souhlasila pouze pod podmínkou, že záběr potrvá pár vteřin. Celá scéna byla do pilotní epizody přidána pro to, aby ke sledování přilákala více diváků. (HellFire)
  • V epizodě sestřelí člen SG-2 jeden z kluzáků pomocí protiletadlového kompletu FIM-92 Stinger. (Maulincio)

Reklama

Reklama