Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výhra balíku peněz v loterii člověku rozhodně změní život. Otázka je, jak... Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má dluhy všude, kam se podívá, a nejčastější návštěvou u nich je exekutor. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa neomezených možností. Ale také ke spoustě nových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus. A i když se to některým podaří a vztah téhle dvojice to nabourá, přece jen na konci zjistí, že největší výhrou v životě je láska... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (157)

castor 

všechny recenze uživatele

Když někdo v loterii shrábne pohádkovou výhru, hned získá spoustu nových kamarádů. Ukrojit si chce i třeba soused Marek Taclík, mimo jiné vášnivý divák pořadu o leteckých katastrofách: „No, a teď nevím, kam to spadlo!“ A právě na podobných vesnických křupanech a flákačích i atmosféře obyčejné dědiny tahle řachanda scénáristy Jaroslava Sauera (Pepa, oba díly Špindlu) stojí. A padá. Každopádně za mě byl u jiných tuzemských kousků index otravnosti a trapnosti ještě o bod níž. Což je samozřejmě pochvala. Ústřední pár pochopitelně kvůli balíku peněz zjistí, že doposud hezký vztah šel do kytek, a že život nestojí na Mumulandu, kterej najdem a neslezem z něj. Herci jsou na dané poměry solidní, humor místy zafunguje, samozřejmě na hlubší myšlenky nebo nápaditý děj zapomeňte. Za mě lehká jednohubka, v českém rybníčku se urodily mnohem horší kusy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Štěstí je krásná vec a nielen keď to spieva Richard Műller. Pre mňa osobne toto je prekvapenie, od všetkých tých kameňákov a babovřeskov som už ani nedúfal, že vyjde dobrá česká komédia a ono to celkom vyšlo. Presne zobrazenie našich reálií, od kostola cez exekútorov až po závisť, vlezdoprdelníctvo. Za prachy si kúpiš každého, len to šťastie nie. Malo to ale svoje hluché miesta a celkovo zostupnú a nie vzostupnú tendenciu, ale stále sa to nejak dalo akceptovať aj so záverečným cigánskym mumulandom. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Někdy mi připadá, že mě tvůrci a herci nutí být vděčný za každou novou českou ´´komedii.´´ V období covidu to nikdo nemá lehké a tak přijmeme každého scénáristického pisálka, (ve vší úctě) nenáročného režiséra a herce, kteří si můžou za drobnou odměnu štěknout. Musím se slitovat? Ne nemusím. Za 150kč v kině bych byl hodně naštván po tomhle nereálném patvaru. Jako, že je v Čechách urážka nepít alkohol tak i mimořádná výhra souseda Pepy z prdelákova a důl plný lithia? No ták, akorát mi to připomnělo, že si zničíme Krušný hory, kvůli zasr*** baterkám. + za Zdendu Godla, který jako vždy trousil břitký romský humor  30% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mnohí ľudia, aj historici, hovoria, že normalizácia skončila zamatovou revolúciou v novembri 1989. Ako je potom možné, že normalizačné komédie vznikajú aj v roku 2020? Pretože Štěstí je krásná věc je typickým normalizačným filmom, zmierujúcim chudobných so svojím stavom, nabádajúca na Loto stávkovanie a zodpovedné nakladanie s výhrou. A o čom je to konkrétne? On je patologický hráč. Ona jeho frajerka. A zároveň žena, ktorá stojí pri ňom, i keď exekútori berú posledné veci z domu. To je sympatické, že partnerka pri frajerovi ostane aj v jeho najväčších sračkách. Náhle vyhrajú v lotérii prvú cenu. Prapodivnou kombináciou lajdáckosti, ľahktikárstva a zábleskov zodpovednosti prehajdákajú takmer všetko. Všetko však zachráni země česká, mlékem srdím a nerosty oplývající. Takže všetko v cajku. Godla fajn, i keď obávam sa, že jeho herecký repertoár je značne obmedzený do rolí muklujúcich Romákov. Zaujala ešte Markéta Hrubešová (47). Tá zrejme bude hrať zvodné vampovské figúry do konca života. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká vesnice plná přisprostlých buranů, kde se řeší prachy a kde je opět odporný závistivý farář ze zlé církve ... ne to není další Troškův film, ale scénář z pera Jaroslava Sauera, jehož filmy Špindly a Pepa mi k srdci opravdu nepřirostly a na které koukám s mírným despektem. Toto dílo s Hřebíčkovou a Zimou, kteří vyhráli 170 milionů sází přesně na ten buranský humor v tomto případě překročený do retardace ( hlavní hrdina se v novém Peugeotu s automatem ptá na třetí pedál a hledá sitič apod. ) Prvních padesát minut jsem to chtěl pětkrát vzdát, ale dokoukal jsem to. Fascinuje mne, že čím nevtipnější, bezdušší kravina, tím tam tvůrci nacpou dle vzoru Magnuska maximum známých i uznávaných tváří, aby si cíloví diváci mohli říct: " hele, toho znám " Možná se to líbí nějakým pohrobkům Troškova fanklubu, ale já při mé toleranci to hodnotím jako naprostou, hloupou ani trochu vtipnou věc. Jedna hvězda za Kotvalda a Mumuland. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Sandře (Markéta Hrubešová) spadne do vody telefon a následně řekne, že je mrtvý. Jakmile ale telefon začne utírat ubrouskem, vidíme na něm odraz rozsvíceného displeje, takže mrtvý ve skutečnosti nebyl. (SONY_)
  • Když Čenda (Karel Zima) začne přenášet peníze z auta do baráku pomocí kýblů, vezme si nejprve bílý a odnese ho do baráku a hnědý nechá u auta. V dalších záběrech hnědý kýbl u auta už ale není. (SONY_)

Reklama

Reklama