Reklama

Reklama

S nasazením života

  • USA In the Line of Fire (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajní agenti chrání amerického prezidenta před nebezpečným psychopatem... Americký thriller S nasazením života (1993) čerpá z jednoho z největších amerických traumat, vraždy prezidenta Kennedyho. Hlavní hrdina snímku, stárnoucí agent Frank Horrigan, je i po třiceti letech pronásledován výčitkami, že tenkrát v Dallasu nesplnil svůj úkol. Když se znenadání objeví vyhrožující psychopat, který chce zlikvidovat prezidenta těsně před volbami, Frank je odhodlán udělat všechno, aby se situace neopakovala… Německý režisér Wolfgang Petersen se v zahraničí prosadil realistickým válečným dramatem Ponorka (1981), které slavilo úspěch u diváků i u kritiky a zajistilo mu angažmá v Hollywoodu. Pověst komerčně zdatného tvůrce potvrdil právě svým filmem S nasazením života a později takovými hity jako Smrtící epidemie, Air Force One nebo Dokonalá bouře. Thriller S nasazením života je především strhujícím soubojem dvou silných osobností, traumatizovaného agenta (Clint Eastwood) a vynalézavého psychopata, který se před ničím nehodlá zastavit (pozoruhodná herecká kreace Johna Malkoviche). Mezi oběma muži se vytvoří zvláštní pouto, které může přerušit jedině smrt, jednoho z nich či prezidentova. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (277)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Mne to príde z dnešného pohľadu nejako strašne jednoduché, nepremyslené. Asi by som to prirovnal k filmu Šakal. Podobné schéma, len na miesto Willisa je tu charizmatickejší Malkovich a na miesto budhistu čo rád prostitutky dodali najslávnejšieho dôchodcu. Ak Vás bavil spomínaný film, tak S nasazením života určite neurazí. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se dočkal napínavé kriminálky, kde Clint opět sype hlášky. Udržel si pořád ten drsný výraz ve tváři a ignoroval jsem to, že se na něm to stáří podepsalo. Akce je tu minimum, jedna naháněčka ulicí a druhá skákačka po střechách. Na stará kolena předvedl cápek, dokonalej výkon. Vychutnával jsem si jeho hraní na piano a mrzela mně smrt jeho parťáka. Konec napínavý a nejlepší scéna: " Jestli se otočí, tak o mně má zájem. No tak, otoč se! Jen malinkej kukuč! " ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Akční kriminálka, která vlastně není moc akční. A i s tou kriminálkou je to trochu pochybné - Eastwood působí mnohem víc jako bodyguard než agent a jeho pátrání po atentátníkovi se tak sestává spíš z drsňáckého nadávání do telefonu. Nemluvě o míře sexismu, která i na první polovinu devadesátek působí nepatřičně. Hodně to vyvažuje Malkovich v nejlepší formě. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Na co máte tu zbraň, pane? - Chci s ní zabít amerického prezidenta. - Proč byste to dělal?! - Proč tys zabil tu kachnu, kreténe?! Vládou zrazený psychopat a bývalý člen CIA John Malkovich, se snaží zabít prezidenta USA. V cestě mu však stojí stárnoucí agent tajné služby, Clint Eastwood. Mezi lovcem a ochráncem práva je však zvláštní pouto a jejich vzájemné telefonáty správně okořeňují tento snímek. Malkovichův agresivní Mitch, je pro mě jedním z největších filmových záporáků všech dob. Jeho perfektní dikce, pohledy i třeba krátké protáhnutí či zvednuté obočí, zde působí tak děsivě. A kdo jiný by se měl pověsit takovému muži na kobylku, než starý známý Clint Eastwood - hvězda akčních filmů a stvořitel tvrdých policistů? Zde je skutečným hrdinou a střihne si dokonce i svou oblíbenou jazzovou etudu na klavír. Fantastický film s neutuchajícím tempem a napětím, který patří k mým nejoblíbenějším. A ještě jednou - John Malkovich je skvělým kořením tohoto filmu, stejně jako úderná Morriconeho hudba. Filmová fantazie. Máš strach, vrhnout se do dráhy střely? - O tom budu přemýšlet, až ti budu chcát na hrob! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitny krimi thriller s ktorym som celkom spokojny. Hlavny problem vidim akurat v Malkovichovi, ktory mi sice sedi do blaznivych komedialnych uloh ake predviedol napriklad v serii Red, ale v serioznych ulohach som ho nikdy nedokazal akceptovat. Na to vyzera prilis divne. Vdaka tomu vztah dvoch superov na zivot a na smrt pre mna funguje len zo strany Eastwooda ale Malkovich vo mne nevyvolava ziadne pocity napätia. V niektorych scenach ked zabijal to na mna pôsobilo komicky. S inym hercom by to fungovalo lepsie. Pritom scenar je napisany inteligentne a rezia je bezchybna. Proste mi to tentokrat az tak nesadlo. 7/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (23)

  • Skuteční tajní agenti pracovali pro film jako konzultanti. (Kulmon)
  • Závěrečná dramatická scéna ve výtahu se odehrává v hotelu Westin Bonaventure Hotel & Suites, který se nachází na 404 South Figueroa Street v Los Angeles a který se objevuje i ve filmu V poslední chvíli (1995). Další lokalce natáčení byly v Marylandu, Coloradu a Washingtonu. (Narcis)
  • Ve filmu byly použity záběry slavného dokumentu Abrahama Zaprudera, které tento účastník slavnostního přivítání prezidenta Kennedyho v Dallasu (1963) náhodou natočil a zachytil tak prakticky celý atentát. (Robbi)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama