Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o agentce pracující pro tajnou službu, která používá technologii mozkových implantátů, s jejichž pomocí je možné se zabydlet v tělech nevinných lidí a postupně tělo na dálku zcela ovládnout. Když je hostitel zcela pod kontrolou, mohou pokračovat v plánu s eliminací svého cíle bez jakéhokoli podezření. Doteď tento způsob fungoval, avšak tentokrát si vybrali člověka se silnější vůlí než předpokládali... (Eliott)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Possessor je hodně netradiční film, do kterého jsem šel úplně na slepo, a o to více jsem byl překvapen zajímavým námětem. Sledování, unášení a následná kontrola lidí přes mozkové implantáty není přece jenom běžný filmový nápad a když se přimíchá hororový žánr, jde o kombinaci, která si zaslouží pozornost. Co se ale stane, když se ovládnutý subjekt vymkne kontrole a vrátí se mu jeho původní vědomí? Nedostatkem pro mainstream diváky je určitě pomalé tempo, které se trochu rozjede až po hodině a přinese s sebou teda brutální a nečekanou rozjezdovou řežbu, která potěší hlavně gore fandy. Od této chvíle dále už to jede a divák ví, na čem je. Styl vyprávění je místy moc “umělecký”, záběry dlouhé a hudba psychotická až sugestivní, ale paradoxně mi to zde sedlo a v přiměřeném množství s tím nemám problém. Finále je ponuré, depresivní, skvěle reflektuje interferenci obou osobností (“posedávače” i posedlého) a zároveň nutí diváka si pokládat existencionální otázku o celém tomhle tématu. Taková filmová verze Black Mirror. Film se nezavděčí každému, ale kdo se do něj dostane, bude nadšený. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Silné kafe! Psychologická nálož v temné futuristické vizi, která se běžnému divákovi nepodbízí, ale naopak každou přibývající minutou vymezuje okruh potenciálních spokojenosti z jeho řad. Již samotný námět je znepokojivý - takovou budoucnost nechceme! A ultrakrvavé, chladnokrevně drastické provední jenom boostuje extrémní divácký zážitek. Těžký, emocionálně nepřístupný, ale fascinující a intenzivní. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Má to výborný příběh, suprově zpracované krvavé scénky, nejlepšího Seana Beana, a to je tak všechno. Těšil jsem se na horor, který jsem nedostal. Pomalé snímky mi nevadí, ale tohle bylo moc i na mě. Dokonce nespatřila žádný zázrak ani hudba od Jima Williamse. Možná mi taky trochu vadila hlavní herečka. Ženská, která se převtěluje do chlapa, to je bizár. 60/100 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O technologii, pomocí níž se může zaměstnanec napojit do mozku jiného člověka a kontrolovat jeho tělo. Tuhle technologii využívá společnost k páchání vražd.Řěší se zde problém nakolik může vědomí existovat , když je oddělené od svého těla. V hlave me spis nez pribeh utkvela nocni mura. Film tezi z obsazeni a fascinujici premisy.Ztrata svobody za moznost byt kymkoliv.Cronenberg ma beze sporu talent.Film je plný halucinačních vizí. Časoprostor filmu se postupně rozkládá a hroutí. Stylově Cronenberg používá převládají zde agresivní rudé barvy. Je tu hodně extrémního gore násilí a emočně vypjatých scén. Tempo je vláčné a hypnotické. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Cronenberg Junior se potatil a Possessorem slušně navázal na mé oblíbené virtuálně-paranoidní-body kousky jeho otce, Videodrome a Existenz. Audiovizuálně to má moc pěkný, znepokojivá a tísnivá atmosféra mu jde taky, ale na můj vkus je to až moc dějově roztahaná a málo zamotaná pocitovka a hrdinka (v podaní Andrey "vypadám jako ženský James Spader" Riseborough) je dost studená. A okázalá snaha šokovat brutálním násilím, přemírou krve a sexem (mihne se tu penis) mi přišla na sílu - na předchozích filmech jsem oceňoval, že tlačily spíš na myšlenky a imaginaci, jako když si Woods rval do břicha videokazetu nebo Law střílel zuby z kostěné pistole. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Torontu a v Revival Film Studios (provincie Ontario, Kanada). (Rominator)
  • Brandon Cronenberg povedal, že pôvodne napísal scénu, v ktorej má Tasya Vos sex s Avou, s úmyslom ukázať, že má Tasya penis, ale následne upravil scenár, pretože si myslel, že niektorí herci by sa s tým mohli mať problém. Po obsadení Andrey Riseborough sa títo dvaja rozprávali a Riseborough navrhla, že by Tasya mala mať mužské pohlavné orgány, čo Cronenberga veľmi potešilo a scéna bola prepísaná späť do pôvodnej podoby. (Bilkiz)

Reklama

Reklama