Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

lamps 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen si může připsat další poctivě odvedené řemeslo. Jeho bouře sice není zas tak dokonalá, ale v přehlídce komerčních a spíše oddechových dobrodružství v posledních několika letech si přesto zasluhuje hrdé a významné postavení. Už proto, že to není žádný Roland Emmerich a jeho apokalypsa na 500 různých způsobů. Dokonalá bouře se mnohem více snaží o vyprávění, snaží se o přiblížení k hlavním hrdinům a celou dobu usiluje o to, aby závěrečné přírodní běsnění naplno zasáhlo i diváka u televize. A navíc se jí daří skvěle skloubit dramatickou tvář s výbornou vizuální stránkou, což je hlavně při gradování příběhu uprostřed oceánu obrovským plusem. A že scénář občas působí trochu ledabyle a neuspořádaně, to se dá v tomto případě docela dobře tolerovat. 80% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Stahují se mraky. I mezi hrdiny filmu. Přesto vypluli. Vlny jak sviňa. Víc vln, černější mraky. Bouřka jak cyp. Dokonalá bouřka. „Hele, vlna... ta bude asi naše...“ „Jo vidím, vlna jako kráva. Ta je dokonalá.“ „Asi sbohem.“ „Tak čau...“ A pak že neumím napsat stručný komentář. :-) P.S. abych tomu filmu zbytečně nekřivdil, třeba si ho ještě někdy pustím. Teda ne celej, to bych asi nedal a usnul. Spokojím se se zhruba dvaceti minutami završenými Vlnou... ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Sice trochu trvá, než se začne něco pořádného dít, ale...ale ty vlny byly obrovské! By mě zajímalo, kolik litrů vody se v průběhu natáčení spotřebovalo. Takže na efekty si tady stěžovat nebudeme, že? Na herce taky, protože je jeden lepší než druhý a hooodně dobře se to poslouchá. Napětí by se dalo taky smočit, takže spokojenost. 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $182,618,434Tržby Celosvetovo $328,718,434║ Tento film mi neskutočne sadol, výborné obsadenie, skvelý smutný dramatický príbeh, trikovo tiež k maximálnej spokojnosti, plus podmanivá hudba od Jamesa Hornera. /videl v kine: 95%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mojich najobľúbenejších katastrofických filmov. Síce tu nenájdete žiadne masové scény, deštrukciu veľkomiest, nesmrteľných hrdinov snažiacich sa zachrániť svet ale iba hŕstku rybárov zápasiacich s najväčším hurikánom 20 storočia. Práve toto odlišuje Perfect storm od ostatných katastrofických filmov, to však neznamená že si špeciálnych efektov neužijete, práve naopak. Špeciálne efekty sú na špičkovej úrovni a len ťažko spozorujete čo je skutočné a čo digitálne. Ak si spočítate jemne nadpriemerné herecké výkony, rovnako dobrú réžiu, vynikajúce efekty a bombastickú Hornerovu hudbu hlavne theme mi stále zneje v hlave a nehollywoodsky koniec dostanete skvelý film ktorý prekračuje štandardnú úroveň niekedy doslova katastrofických filmov o poriadaný kus. Ja som ho videl už asi 20x a neľutujem ani 1 minútu. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • Všechny mrtvé ryby ve filmu jsou vyrobené z gumy, ty "živé" jsou animatronické loutky. Režisér Wolfgang Petersen je velkým zastáncem ochrany zvířat. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama