Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Slow-burn AF western s fenomenální Diane Lane a ďábelskou Lesley Manville, ve kterém ještě jako bonus hraje konstantně skvělý Costner. Co si sakra přát víc? Po pár minutách je sice jasné, kam se budě děj ubírat a kde nevyhnutelně skončí, ta cesta k tomu je ale tak náramně klikatá, plná jak dojemných chvilek, tak neskutečně vypjatých scén, že necelý dvě hoďky utečou jako voda a finále vás pak nenechá vydechnout. V rukou zkušenějšího režiséra by to sice vypadalo ještě líp, ale i tak byste poctivějších 8/10 hledali letos těžko. Pět hvězd tady, jen aby to proboha nebylo v modrejch... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvele zahrané postavy, obohratý príbeh a tuctová réžia. Naviac to má neskutočne pomalé tempo a v prvej polovici sa toho veľa nestane a fakt sa to strašne vlieklo. Ale najviac ma na tom filme sral celý ten ústredný konflikt medzi dvoma starými strigami o svoje potomstvo. A príliš veľký rozdiel medzi nimi nakoniec nebol. Obidve svojou neústupnosťou a sebectvom ničili všetkých ľudí okolo seba. Takže nakoniec som neprial víťazstvo ani jednej a bolo mi ľúto všetkých tých chudákov, ktorý to odskákali. Ešteže film v mojich očiach zachraňuje tradične skvelý Costner v úlohe v ktorej ho mám najradšej. Každú jeho scénu a gesto som si vychutnával. Druhýkrát si tu ale už najskôr nepustím. 6/10. ()

Reklama

rizek2 

všechny recenze uživatele

Spekulovat, zda herecká kariéra Kevina Costnera nabrala druhý dech, nemá po skvělém výkonu v seriálu Yellowstone smysl. Role zádumčivých otců, jež nemají problém tu a tam řešit věci násilím, Costnerovi jednoduše sedí. A téměř totéž, co předvádí v rančerském seriálu, zde přetavil do postavy vysloužilého šerifa, kterému zemře syn zanechav po sobě manželku a dítě. Šerifova snacha se brzy znovu provdá, nový manžel ji však bije. Společně odjíždějí přes polovinu Ameriky k jeho podivné rodině, a to se bývalému šerifovi logicky nelíbí. Překvapivě poklidné drama diváka dlouho napíná s lehce westernovým nádechem v pozadí a čekání na chvíli, kdy se vše zvrtne, tak šponuje napětí na maximum. Snímek si vysloužil s odkazem na Costnerovu slavnou roli přízvisko Tanec s vnuky. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně působivý, pomalejší western se skvělou atmosférou a parádními herci. Režisér Thomas Bezucha velmi správně uchopil film. Nikam nespěchá, spoléhá na pečlivě vybudovanou atmosféru, výborně napsané postavy a taky jistou nevyhnutelnost, co musí přijít. Bezucha nám dá prostor, abychom poznali postavy, pochopili co je pohání a taky, proč jsou takový, jaký jsou. A to neplatí jen o hlavní dvou postavách, ale i o vedlejších. Díky, tomu to nepůsobí, tak černobíle, jak by se na první pohled mohlo zdát. A Bezucha tento kontrast výborně využije ve dvou scénách (večeře a pak v hotelovém pokoji). V obou případech jde o perfektně natočené a vygradované scény, kde by se napětí dalo krájet. Samozřejmě dost tomu pomáhá velmi kvalitní obsazení, které táhne celý film nahoru. Diane Lane je zde skvělá a svou postavu zahrál perfektně. Kevin Costner tento typ postav umí a zde předvádí kvalitní výkon. Lesley Manville vstoupí na scénu a ukradne si jí pro sebe. Její výkon je skvělý a mrazí z něho v zádech. Film má pomalejší tempo, ale dokáže to krásně využít ve svůj prospěch, zvláště ke konci. Nechte ho jít je silné drama, které se opravdu povedlo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neo-westernová partie na šachovnici amerického severozápadu, v níž královna obětuje svého jezdce, aby zachránila malého krále. A pak při ohnivém garde, šeptajíce do jezdcova ucha, dojde k poznání, kdo byl vlastně král.. Devízy jsou dvě. Zvolený žánr, který umí prodat prostotu příběhu i prostředí a nepřijde s jediným dialogem nebo scénou bez opodstatnění a poctivý výkon adoptivních rodičů Clarka Kenta, co při čelení nové výzvě zosobňují střet rozumu a emocí. V životě, na rozdíl od šachu, vítězství vykoupené ztrátami bolí. Někdy tolik, že je to spíš prohra.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama