Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Scénář patří do kategorie prostinkých, režie je celkem slušná, především v začátku se mi líbily všechny šikovně vystavěné zkratky. Costner sice stárne, ale nic mu to neubírá na charismatu. Což je popravdě asi tím největším tahákem tohoto snímku. Ovšem pouze do doby, než se seznámíme s novou rodinkou bývalé snachy ústřední dvojice. Z těch by měl radost i Tarantino. Určitě bych se lépe bavila, kdyby se film déle odehrával v Dakotě a méně se věnoval nezábavnému zbytku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kevča si nostalgicky zavzpomínal na nejlepší roky a na stará kolena si to ještě přigerontil s Tancem s vnuky. Místy až oslizle pomalé drama o tom, jaxi dědek s bábou, krytí mentálně i sociálně slabším Živořícím býkem, vrazili pod jazyk nitrák a vydali se uparkinsnovat a umlátit francouzskými holemi incestní rodinku vypatlaných vidláckých potratů mámy Kellyové. Ovšem drama mrazivě bezútěšné, mocně bezmocné a s atmosférou hustší než poševní šlem mykotické cigošky, v němž Kevča toho protivného aterosklerotického honáka i Dianka obsedantně urputnou důchodkyni dávají s naprostým přehledem kauflandovských štamgastů. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Možná to mohlo celé být jen o hledání narychlo odstěhovaného vnuka, taková pomalá road movie se stárnoucími manžely, kteří se ještě zcela nevyrovnali s tragickou ztrátou. Protože když posléze eskalovala konfrontace s "jeho" novou pochybnou rodinou, vstupní napětí (scéna u večeře) se rozmělnilo a závěrečné zúčtování haprovalo nejen morálně. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jak už tu několikrát padlo,Let him go je taková Eastwoodovka bez Eastwooda a to je vlastně její největší plus i mínus zároveň.Na jedné straně je tu ok příběh,hezká kamera a dobří herci (Costner se pro tyhle role hodí jako nikdo jiný,Diane Lane je pořád hodně dobrá a Lesley Manville je slušná záporačka),ale na straně druhé je vidět,že by to přeci jen chtělo zkušenějšího režiséra,který by tomu všemu dokázal vtisknout větší charisma a drive.Nic proti pomalým filmům,ale tady to do půlky byla trochu nuda a druhá polovina už to nestihla zachránit...70% ale tu čtvrtou tam prostě něco chybí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovka bez Eastwooda a s Costnerem. S námětem s hezkými tématy, ale tak nějak přespříliš jednoduchým, pouze po povrchu plovoucím podáním. Žánrové klišé spolu s Giacchinem, který se poetickým westernovým brnkáním marně snaží napodobit skladatelské duo Eastwood/Niehaus, jen potvrzují průměrnost díla. Je to škoda - snaživá Diane Lane tomu (jako jediná) dodává náznaky hloubky a motiv s osamoceným indiánem má něco do sebe. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama