Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

castor 

všechny recenze uživatele

Léta minulá. Montana. Jeden z nejméně zalidněných států USA, který ještě moc dobře pamatuje spory s indiány, které souvisely především ohledně vlastnictví půdy. On býval zatraceně dobrým šerifem a moc toho nenamluví, ona to zatraceně uměla s koňmi a starala se o své muže. Kromě manžela a syna jí největší radost dělá malý vnouček. Jenže poklidný rodinný život naruší tragická smrt syna. A zdá se, že se budou muset vzdát i vnuka, protože jejich znovu provdaná snacha bez rozloučení mizí s novým mužem pryč. A ten je navíc krapet víc agresivní. Vydávají se za nimi, ač bývalý šerif tuší, že zarputilostí manželky si hned od začátku zadělávají na problémy. Vše graduje velmi pozvolna. A tak nějak od začátku mě napadalo jméno legendárního Clinta Eastwooda, kterému by dle mého látka sedla. Nemyslím tím ale, že by Thomas Bezucha nějak zásadně chyboval. Naopak se mu daří udržovat milou chemii mezi manželským párem, dokonale využívá jejich charismatu a buduje velmi povedenou atmosféru. A nahání hrůzu děsivou Lesley Manville. Sice nevíme, proč je klan Weboyů na mnoho mil tak obávaný, nicméně závěrečné zúčtování má slušný drive. Solidně pomáhá i melancholický soundtrack Michaela Giacchina. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Let Him Go je ten typ filmu, který je pro mě těžké jak ohodnotit, tak komentovat, jelikož v jednom zásadním ohledu mě vůbec nepřesvědčil o své funkčnosti, zbytek výplně ale naopak považuji za opravdu skvělý, no a co s něčím takovým ve výsledku? Každopádně to, co mě neoslovilo, je zápletka, její obsah a vlastně i celý její vývoj. Na téměř dvouhodinový snímek se tam toho totiž opravdu příliš nestane, onen ústřední příběh je fakt miniaturní a bohužel i dost předvídatelný, po celou dobu nepřijde nějaký zvrat, či alespoň nápaditý moment, prostě po této stránce by se dalo až tvrdit, že je to prostinké až běda. Jak jsem ale zmiňoval, na druhou stranu zbytek filmu tvoří prvky, které mě dokázaly skutečně zaujmout a díky kterým jsem si ve výsledku dokázal nakonec ten film i docela užít. V první řadě musím samozřejmě zmínit obsazení, na čele s parádními, především emočně silnými výkony Costnera a Lane, skvělý a přesvědčivý jsou ale i představitelé ostatních postav, které jsou pak jen tak mimochodem též vesměs velmi zajímavé a rozhodně nenudící. Když už jsem jinak zmínil výraz emoce, tak ty tu též fungují na vážně vysoké úrovni, bavila mě ale i velmi působivá atmosféra filmu a s tím pak i spjatá stylovost, která mě doslova nadchnula svou podmanivostí. Let Him Go je tak zkrátka opravdu zvláštní podívaná, která mě určitě zaujala a být vážně alespoň trochu výraznější po té dějové stránce, tak by se jistě jednalo o opravdu silný filmový zážitek. ()

Reklama

rizek2 

všechny recenze uživatele

Spekulovat, zda herecká kariéra Kevina Costnera nabrala druhý dech, nemá po skvělém výkonu v seriálu Yellowstone smysl. Role zádumčivých otců, jež nemají problém tu a tam řešit věci násilím, Costnerovi jednoduše sedí. A téměř totéž, co předvádí v rančerském seriálu, zde přetavil do postavy vysloužilého šerifa, kterému zemře syn zanechav po sobě manželku a dítě. Šerifova snacha se brzy znovu provdá, nový manžel ji však bije. Společně odjíždějí přes polovinu Ameriky k jeho podivné rodině, a to se bývalému šerifovi logicky nelíbí. Překvapivě poklidné drama diváka dlouho napíná s lehce westernovým nádechem v pozadí a čekání na chvíli, kdy se vše zvrtne, tak šponuje napětí na maximum. Snímek si vysloužil s odkazem na Costnerovu slavnou roli přízvisko Tanec s vnuky. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Scénář patří do kategorie prostinkých, režie je celkem slušná, především v začátku se mi líbily všechny šikovně vystavěné zkratky. Costner sice stárne, ale nic mu to neubírá na charismatu. Což je popravdě asi tím největším tahákem tohoto snímku. Ovšem pouze do doby, než se seznámíme s novou rodinkou bývalé snachy ústřední dvojice. Z těch by měl radost i Tarantino. Určitě bych se lépe bavila, kdyby se film déle odehrával v Dakotě a méně se věnoval nezábavnému zbytku. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi celou dobu příčilo to hluboké přesvědčení prarodičů o jejich oprávněném jednání, takže když vyrazí na cestu s cílem uzmout vnuka z náruče jeho matky, musel jsem nad tou nedostatečně obhájenou bláhovostí kroutit hlavou. Nakonec to samozřejmě vygraduje do vesměs předvídatelné hardcore redneck tragédie, což snímku láme vaz podruhé a překračuje to tím pomezí mezi obstojně vystavěným sociálním dramatem a melodramatickou srágorou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama