Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není pochyb, že Mr. Bean je a stále bude vrcholem komedie. Jsem velice zlomyslný člověk, tudíž mi humor nekorektně si utahující z mnohých vážných situací sedne jak krocan na hlavu. A to i přesto, že je typicky britský. S odstupem času si samozřejmě uvědomuju, že charakter Beana je vystavěn na absolutní nesoudnosti, extrémním narcismu a svým způsobem i autismu. Každý díl pojednává o nějaké nešťastné situaci. Ale to je to, co dělá všechny skeče tak dobré a ikonické! A dochází v nich i k zadostiučinění, takže není to tak, že by špatný úmysl i čin byl nutně brán jako něco pozitivního a chvályhodného. 14 epizod dojmem působí jako 100, až je to k neuvěření. Výjimečně souhlasím s hodnocením a ani s tím svým nešetřím. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější komik Mr. Bean. Jeho grimasy jsou neodolatelné. U některých dílů, když jsem je viděl prvně, jsem se válel smíchy. Prostě zábava, která neomrzí. Navíc mám rád, když si někdo dělá legraci sám ze sebe. Sám jsem tomu zdárným příkladem. Mohl by se pokusit o nějaké nové díly, tím by mě vážně potěšil. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Je úžasné jak (skoro) němý seriál dokáže pobavit. Mě osobně se komediální výrazy Rowana Atkinsona v podání Mr. Beana velice líbí. Samozřejmě jsou i lidi, kteří Mr. Beana nesnáší z důvodu takového, že Atkinson ze sebe dělá doslova blbce, ale upřímně takové lidi nechápu, protože takové obličeje, které dokáže Mr. Bean by snad nikdo jiný nedokázal. Zřejmě nejlepší seriálový klenot z Velké Británie. PS: BEAUTIFUL THEME SONG. ______________________ | 1) Mr. Bean(85%), 2) Návrat pana Beana(85%), 3) Prokletí pana Beana(85%), 4) Pan Bean jde do města(85%), 5) Trable pana Beana(85%) 6) Pan Bean znovu jede(85%), 7) Veselé Vánoce, pane Beane(90%), 8) Pan Bean v pokoji číslo 426(85%), 9) Pozor na dítě, pane Beane(85%), 10) Udělej si sám, pane Beane(85%), 11) Zpátky do školy, pane Beane(85%), 12) Odpal, pane Beane(85%), 13) Dobrou noc, pane Beane(85%), 14) Vlasy pana Beana z Londýna(90%) > Průměr: 86% (5*) | ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predom sa ospravedlňujem všetkým priaznivcom, fanúšikom a obdivovateľom britského komika Rowana Atkinsona, ktorý vybudoval svoju kariéru na postave pána Beana. Iste nebudú s týmto mojim komentárom súhlasiť, no nechcem tu tiež vypisovať žiadne pokrytecké, populistické dristy. Radšej úprimne napíšem, tak ako to cítim. Uznávam, že Atkinsonov herecký prejav a humor je originálny, ale na druhej strane musím hneď podotknúť, že mne je úplne cudzí. Vôbec sa mi to jeho trapné pobehovanie, priblblé grimasy, zakomplexované správanie a ani samotné zápletky jednotlivých epizód nepáčia. "Mr.Bean" na mňa pôsobí ako nemý, mentálne zaostalý podivín s nejakou skrytou sexuálnou úchylkou. Nemám ho rád. * ()

topesto 

všechny recenze uživatele

Legendární Britcom,ve kterém se málo mluví ale humor který obsahuje,pochopí lidé na celém světě.Vtipné,krátké historky ze života jedné středně velké,roztržité,směšné a někdy trochu sobecké a škodolibé figurky,si získal srdce mnoha diváků.Jeden z nejlepších seriálů z Velké Británie,který se k nám dostal. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • V poslední části slyšíme při mši v kostele hlas faráře, kterého ale nevidíme. Namluvil ho sám Rowan Atkinson, představitel Beana. (don corleone)
  • Modré trojkolesové auto, s ktorým sa Mr. Bean (Rowan Atkinson) stretáva, je Reliant Regal Supervan III z roku 1972. (Raccoon.city)
  • Registračná značka Beanovho oranžového Mini je RNT 996H. Ide o typ BMC Mini MK II z roku 1969. (Anglicankaaa)

Reklama

Reklama