Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

verbal 

všechny recenze uživatele

Po předchozích zvracivých zkušenostech jsem býval k filmům nesoucím v názvu Rum a priori velmi skeptický. Vesměs totiž šlo o krutipyskové a po požití dávivé oslizlé frťany nejlacinější božkovské rzi, zabijáckého to mixu vody z pračky a chemické punčové příchuti, vzniklé jako odpad z krakování ropy, který nedá žaludku Pokoj, dokud několikrát nevyhodí veškerý obsah. Ovšem tenhle Rum, to je jiná melasa a ve srovnání s předchozími vzorky působí jako ušlechtilý panák padesátiletého Appelton Estate. Po požití se dozvíte, že upytlačit zlatou rybku nebo vytřít si z lampy džina nemusí být vždycky výhra v loterii a pustit nefertilní iracionální hysterickou piču ke generátoru labilních přání právě nejlepší nápad. Pokud ovšem zrovna netoužíte po tom, aby vás opíchala vaše vlastní kukačka. Originální, neotřelé a dostatečně zábavné na to, aby jednomu ani moc nevadilo, že v pouhém dvoučlenném obsazení kunduje jako vždy zoufale nehrající kapitánka ukrajinského Daviscuntového týmu neméně ochrnutému a navíc vizuálně až odpudivému belgickému slizákovi. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo protože jsem čekal film s nějakým trapným duchem a dostal jsem film, který se m snažíi dostat do hlavy brouka a taky, abych pořádně zapracoval se svojí šedou kůrou mozkovou. Na rovinu říkám, že jsem do toho šel protože tam hraje Olga a očekával jsem nějaký průměrný horor ale on to horor není vůbec, za to je to velice nepříjemné mysteriózní drama.Víc takových filmů a rozhodně doporučuji protože nijak přelomový film to není ale má nápad a docela slušný scénář a to se dneska cení. Dokonce i styl natočení a efekty jsou v pohodě. Příjemných 75% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další snímek v řadě o strašidelném domě, do kterého se dle zavedené šablony přistěhuje mladý manželský pár. Tentokrát je tam nalezena místnost, mající nadpřirozenou zvláštnost, že danému jednotlivci do ní vstoupíc plní toužebné přání. Svým způsobem obyčejná surrealistická zábavná forma oplývající přirozenou lidskou chamtivost v závislosti na tom, jak se k ní přistupuje. Koncepce příběhu však není nijak děsivá a myšlenkově převratná. Největší síla celého příběhu je značná předvídavost, což hatí veškerou zvědavost následujícího vývoje děje. Vizuální stránka však není špatná, ba dokonce místy vytváří dojem komiksovosti. Snímek je však také nemile záludný. Počáteční značná jednoduchost se každou další minutou neustále zesložiťuje, až se to nakonec dostane do míst, kde divák, nepřemýšlející nad veškerými aspekty daných událostí, neví co, kde, jak a vlastně proč. Je v tom zkrátka určitý chaos, takže je potřeba to skutečně pevně sledovat, jinak je divák naprosto ztracen. Napětí se zde bude hledat marně. Spíše se divákům vnucuje temná vizuální myšlenková etuda v daných spektrech přirozené touhy jednotlivců. Tento film je prostě tak jednoduchý, až je složitý. Divák, který vše správně uchopí za pačesy má vyhráno. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Long story short: Rozjezd celkem fajn, slabí herci, ale snesitelně, pak čím dál víc blbost a na konci úplná WTF blbost. Dokoukal jsem, ale bez nadšení. Tohle je obecně problém hororů, že nějak nastaví atmosféru a takové to natěšení ve smyslu "co to může být?" Ale asi se nedaří najít na to aspoň trochu kvalitní scénáristy, takže v momentu, kdy se ukáže, co to je a jak to funguje, přestane film fungovat jako horor a v horším případě i přestane dávat smysl. Poslední slušný horor s nápadem byl asi Empty Man, to mě bavilo hodně. S filmem Pokoj mi dejte Pokoj. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to je takový obyčejný film o dvou mladých lidech, kteří si chtějí opravit starý dům a v něm šťastně a spokojeně žít až do smrti....Až dokud neobjeví TEN POKOJ...A tím končí normální život a začíná nenormální pohádka děti, o tom co s vámi může udělat, dostat prostě cokoliv..."Nebezpečnější než člověk, který nedostane to co chce, je ten, který dostane všechno co chce"...Je to zajímavá myšlenka a zajímavé pojetí...Koho někdy nenapadlo co by bylo, kdyby...Kupodivu to celý film funguje i když pouze ve dvou lidech...Na konci už jsem se v tom sice poněkud zamotala, ale to je fuck...Rozhodně to stojí za to...Za mě 85% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)
  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)
  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno