Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Socom 

všechny recenze uživatele

Teraz pozorne počúvajte: „Šmolkovia sú prototypom totalitnej spoločnosti, majú črty stalinizmu a nacizmu,“ tvrdí francúzsky spisovateľ Antoine Bueno o legendárnej a jednej z najlepších rozprávok vôbec.Občas by som odporúčal to o čom sa chystám písať vzhliadnuť a potom očierňovať.Šmolkovia=jedna z najlepších a najúspešnejších detských rozprávok.Záporný hrdina Gargamel taktiež nemá chybu.10/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ušlechtilí lesní skřítci s tělesnou výškou tří jablek v Císlerově dabingové exhibici. Přítomnost Šmoulinky v jinak ryze pánském světě je oficiálně vysvětlována tak, že ji vyslal Gargamel s úmyslem infiltrovat šmoulí komunitu, ovšem jejich dobrota jí natolik otevřela oči, že se odvrátila od strany zla představované proplešlým pánem Azraela a stala se nedílnou součástí modré sekty. Já bych to viděl spíš tak, že slovo dobrota bylo zaměněno za sexuální pozornost, což vysvětluje i jeden z výroků Smurfa Mrzouta: „Nemám rád krátké předehry..“ ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Mně tahle parta nikdy moc k srdci nepřirostla. To společenství je poněkud podivné. Víme proč, stejně jako se můžeme domnívat, proč si zrovna na tuto partičku jindy všudypřítomný současný genderový aktivismus neposvítí :-) Záporák Gargamel je neschopný trouba, který se většinou odrovná sám, takže celé společenství se povětšinou soustředí na výchovné působení uvnitř sekty. Není proto divu, že nejlépe hodnotím věčně zpruzeného Mrzouta a žvanila Koumáka, kteří se z té sekty vzorňáků aspoň trochu vymykají. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Šmolkovia" boli svojho času hotový fenomén. Všade sa predávali tričká s ich podobizňou, samolepky, figúrky a všetky najrôznejšie suveníry. Decká to proste žrali. Komunita malých modrých trpaslíkov na čele so strašinom Taťkom Šmoulom a s jedinou ženskou v osade, Šmoulinkou. To by ma celkom zaujímalo ako sa rozmožovali. Svorne si nažívali vo svojich útulných domčekov z hríbov. Úhlavným nepriateľom im bol čarodej Gargamel a jeho kocúr Azreal. Ale s tými si vždy nejako poradili. *** ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Hodnotím opravdu objektivně. Aby si snad někdo nemyslel že hodnotím něco co jsem viděl v deseti. Jako malej když to běželo v tv jsem to asi ani nějak v oblibě neměl, nebo si na to nepamatuju. Teď když se na to dívám s dětmi musím říct, že je to opravdu pěkný, má to hlavu a patu. Ty dnešní pohádky šmoulum nesahají po kotníky. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Šmoulí vesnici se občas říká i „Šmoulice“. (LindaKola)
  • Ve Francii byly díly, kde se objevili Johan a Peewit považovány za jiný seriál a byly distribuovány pod názvem "Johan et Pirlouit" (1985). (HappySmile)
  • Každý Šmoula je vysoký jako 3 jablka. (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama