Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (320)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Gargamel a malí ódéesáčci ve věčném battlu, do toho jediná příslušnice šmoulinkovského pohlaví a mě s nabývajícím věkem pořád víc zajímá, jak se ty roztomilý postavičky vlastně množí? Že by jim je Šmoulinka "vrhala" na zakázku? Nebo se oddávají takovému malému grupáčku a rychlejší vyhrává? Je pardon! Doufám, že můj koment nebudou číst děti! Těm doporučuju držet Šmoulům pěsti a poslat jim třeba dárcovskou sms a na facebooku založit vlastní modrej partaj. Update: Všiml jsem si, že nejsem sám, koho zajímá kopulační aktivita kreslených postaviček. Fuj, styďme se! :-) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenější animovaný seriál. Jako dítě jsem ten to miloval. A vlastně já ty šmoulíky miluju dodnes. Vždycky jsem si přál najít někde v lese šmoulí vesničku. Nádherní malí modrý tvorečkové žijící poklidně ve své vesničce. Ach jo, já chci být šmoula. Ale mám rád i Gargamela a Azraela:-) Tenhle seriál ke mně prostě patří, není epizody, která by se mi nelíbila. Jen je škoda, že nejsou nějaký ty filmy jako má Tom a Jerry nebo Scooby-Doo. Nejoblíbenější šmoula: Šmoula Nešika, trochu se v něm vidím. ()

Reklama

Mo. 

všechny recenze uživatele

Jak vysvětluje Donnie Darko: "Šmoulinku nevytvořil Táta Šmoula. Nevznikla proto, že ostatní šmoulové byli už moc nadržený. Šmoulinka byla původně Gargamelův zlý špeh, poslaný do šmoulí vesnice s úmyslem jí zničit, ale nepřekonatelná krása a dobrota šmoulího života ji transformovala na jejich stranu. Šmoulové jsou asexuální - pod těma svejma bílejma kalhotkama ani nemají žádný reprodukční orgány. Což je přesně to, co je na jejich existenci tak nelogický: Jakej asi tak může bejt smysl života, když nemáte péro?" ()

Liflaen 

všechny recenze uživatele

Šmouly jsem nikdy nesledoval, a když se na ně podívám nyní, přijde mi to akorát lacinné a hloupé. Ani špetka humoru, modrý skřítci, kteří mají bavit děti. Možná kdyby mi byly 3 roky a nevěděl bych nic tak dám víc. Takhle to nejde.. Jednu hvězdu a to stěží, za Gargamela, alespoň někdo je nemá rád ... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Mně tahle parta nikdy moc k srdci nepřirostla. To společenství je poněkud podivné. Víme proč, stejně jako se můžeme domnívat, proč si zrovna na tuto partičku jindy všudypřítomný současný genderový aktivismus neposvítí :-) Záporák Gargamel je neschopný trouba, který se většinou odrovná sám, takže celé společenství se povětšinou soustředí na výchovné působení uvnitř sekty. Není proto divu, že nejlépe hodnotím věčně zpruzeného Mrzouta a žvanila Koumáka, kteří se z té sekty vzorňáků aspoň trochu vymykají. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Šmoulové spatřili světlo světa v roce 1958 jako komiks, který nakreslil Pierre "Peyo" Culliford pro belgický časopis Spirou. (HappySmile)
  • Každý Šmoula je vysoký jako 3 jablka. (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama