Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem měla ráda snad veškeré animované filmy a seriály, "Šmoulové" nejsou výjimkou. Potkali mě ve správně prepubertálním věku - nálepky modrých skřítků se mi ze skříně podařilo seškrábat až při nedávném stěhování. A přece mě nic nenutí jít nad tři hvězdičky, nevnímám vůči "Šmoulům" přehnanou nostalgii, překvapivě nepronikli mým srdečním svalem nijak hluboko. 65% (cílová bejby skupina 80-100%). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Každý asi ty modré pidižvíky zná a má je spojené především s obdobím svého mládí, kdy sledoval jejich kreslený seriál. Teď jsem se k němu po letech vrátil, protože se na ně občas koukne moje dcerka. Při tom jsem si uvědomil, že mě nikdy moc nebrali. Mnohem raději jsem měl Kačery, Rychlou rotu a další. Jako dospělého mě už neberou vůbec a taky dcerka dává přednost spíše jiným seriálům. Samotná Šmloulinka s Taťkou Šmoulou a bandou ostatních už v mládí vyvolávala otázky a nevím, jak to mám teď vysvětlovat. :-) ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Už jako malého kluka mě Šmoulové dost znervózňovali a vyvolávali otázky na věci mezi nebem a zemí. Proč jsou modří, když modrá je v mechu a kapradí moc nápadná??? A co je to sakra za druh zvířátek??? Jak se Šmoulové rodí??? Proč mají jen jednu samičku??? Jsou všichni teplí nebo šmoulují se Šmoulinkou??? Případně šmouluje Šmoulinka jen s Taťkou Šmoulou nebo se všemi??? Jedou všichni na houbičkách, když je to takové barevné a všude samá houba??? A především, chutnají šmoulové stejně dobře jako šmoulí zmrzlina??? Nemám rád Šmouly jak by řekl mrzout a mně nezbývá než s ním souhlasit. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Když Šmoulinku vytvořil Gargamel, tak jak se vlastně Šmoulové množí? :D Jinak těch 5 hvězd je z čisté nostalgie a hlavně z respektu k PŮVODNÍMU DABINGU. Bože kterej mamrd to nechal nadabovat znova a přemazal tak super dabing pana Brodského nebo Císlera a skvělou úvodní znělku Hany Zagorové? Za co, proboha, ZA CO???? ()

Liflaen 

všechny recenze uživatele

Šmouly jsem nikdy nesledoval, a když se na ně podívám nyní, přijde mi to akorát lacinné a hloupé. Ani špetka humoru, modrý skřítci, kteří mají bavit děti. Možná kdyby mi byly 3 roky a nevěděl bych nic tak dám víc. Takhle to nejde.. Jednu hvězdu a to stěží, za Gargamela, alespoň někdo je nemá rád ... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Když prezident NBC Fred Silverman uviděl, jak se jeho dceři líbí pánáček Šmoula, kterého dostala, rozhodl se, že ze Šmoulů udělá televizní seriál. (HappySmile)
  • Každý Šmoula je vysoký jako 3 jablka. (HappySmile)
  • Počátky Šmoulů lze nalézt v komiksovém muzeu v Bruselu. (Geriel)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama