Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jitka je obézní dospívající dívka, která se obtížně vyrovnává se svou tloušťkou a nemotorností i s posměšky spolužáků. Největší muka prožívá zejména v hodinách tělocviku vedených sympatickým tělocvikářem, dívkami přezdívaným Bohoušek. Jedinou výjimkou je vybíjená, kde její střely jsou nechytatelné. Nikdo netuší, že trénuje doma ve sklepě, kde se trefuje míčem do zdi, na níž je Bohouškovo jméno. Změnou k lepšímu se stane zápas ve vybíjené, který dívky vyhrají právě díky Jitčiným dělovkám. Hned při prvním zápasu ji kluk z publika označí přezdívkou Metráček, což ji tak dopálí, že do hry vloží veškerý vztek a výrazně přispěje k vítězství v turnaji. A právě tentýž kluk, který se jí po zápase omluví, ji přivede do atletického oddílu, kde se Jitka začne věnovat vrhu koulí a prožije tam svou první lásku. (TV Nova)

(více)

Recenze (169)

Anianna 

všechny recenze uživatele

Pokolikáté vidím Metráčka, nespočítám. Znám film nazpaměť. Tón hlasu hlavních hrdinů v různých situacích, hlášky, písně, které tam znějí... Vzpomínám na hodiny tělocviku, které jsem neprožívala s velkým nadšením, ale ty modré trenýrky a bílé tričko jsme my, holky, nosily všechny stejné. Film je součástí mého života, mám ho v DNA. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Je to film spíše pro holky, které mají problémy s nadváhou a bojují s tím v hlavě. I když v dnešní době tohle zpracování asi mnoho z nich neosloví a dnes už se na film nemá cenu dívat. Ve své době to nějakou hodnotu mělo a do průměru se to dostat mohlo, ale dnes už je to jen na slabé dvě hvězdy a postupnou cestu do zapomnění. Mě nebavila ani povinná školní četba, kdy nám to nutili a docela by mě zajímalo, jestli už to češtinářky nahradily něčím jiným, nebo zda zamrzly v minulém století a stále se toho drží. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Docela milý filmek, kterému přikládám o hodně metráků vyšší váhu než současným "týnejdžrovským" zoufalostem, ale to, co jsem se dozvěděla od dam pamatujících víc než já (nebo jak to mám slušně říct) - totiž jaký byl Vítezslav Jandák díky tomuhle sexsymbol - bych bez váhání zařadila mezi zločiny komunismu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek pro děti o zamilované dívce co má nadváhu. Poměrně škoda ,že je film černobílý. Mnohem líp by vynikl v barvě. I tak je to pěkná podívaná. Nejlepší jsou rodiče Jitky hlavně táta Lubomír Lipský co má pořád schůzy , když se po něm něco chce a nebo si radši přihne a pak pěkně perlí. Taky příjezd tety Helena Růžičková je kouzelný na malém prostoru podala takový výkon jako mnohá herečka nedá za celý film. Škoda ,že takové pohodové filmy se už netočí. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Feministky se radují, diváci už tolik ne. Těžká normalizace udělala z filmů (kromě pohádek) docela slušnou hrůzu, jak se dá vidět na tomhle příkladu. Je to takový budovatelský film, kde i tlustá holka může něco znamenat. Ono to tak ve výsledku funguje, ale myslím si, že ta utopie tady byla až moc velká. 35% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Film byl natočen podle knihy „Metráček aneb Nemožně tlustá holka“ od Stanislava Rudolfa z roku 1969. V roce 1977 vyšlo její pokračování „Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy“. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno