Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Krakonoš a lyžníci je rozmarným příběhem o lidech z hor, navazující na legendy a pohádky tohoto kraje a přibližující přitom i kořeny, z nichž vznikaly. Na počátku minulého století byla přivezena do Krkonoš novinka - lyže. A právě kolem lyží se točí půvabné vyprávění, jehož hlavními hrdiny jsou dva malí kluci a jejich přítel proslulý pašerák, který má v dětské fantazii všechny vlastnosti pána hor, Krakonoše. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (271)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dětské střevíčky si čas od času nazouvám ráda a v tomto případě mi bylo velikým potěšením. Vrátila jsem se po letech a udělala moc dobře, je to kouzelný snímek. Částečně na mě dolehla i nostalgie, ano, takhle nějak to tu vypadalo, moje babička by mohla vyprávět, hromady sněhu, chudí skláři, prkýnka zvané ski, rodinné štěstí v jedné místnosti s kupou dětí a klukovské lumpárny. No a Ondřej Havelka v roli pana učitele a Krakonoš v podání Karla Heřmánka nemůžou zklamat. Prostě a jednoduše výborný + půvabná hudba Petra Hapky mi vychází na krásných pět hvězdiček. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si poprvé v životě udělal čas na tenhle film. A ejhle. Hapkova hudba ve mně rozechvěla dětskou duši a už jsem se vezl. Na čem? No na lyžích. Tenhle film je prostě svátečním videoklipem s Hapkovou hudbou, kupou dětí, sněhu a Krakonošem na lyžích. Přestože o nic nejde, příběh je chatrný jak stará duchna, atmoška je tak podmanivá, že je člověk pomalu při každým záběru dojatej. Klobouk dolů před paní Plívovou, že zvládla takovou zrežírovat takovou spoustu dětí.V každým případě bych si tu lyžovačku s nima dal klidně taky. 85% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, vynikající Karel Heřmánek, nezapomenutelná, geniální hudba Petra Hapky, nádherná atmosféra prvorepublikových Krkonoš, půvabné dětské výkony a kupodivu mi tady nevadil ani Ondřej Havelka, kterého jinak moc nemusím. Jen ke konci to trochu habrovalo, ale opravdu jen malinko. Zhruba za 70%. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Nic nedokáže zpříjemnit Vánoční svátky jako tato pohádka, každým rokem mnou ale i tisíce lidma sledována, snad nikdy neztratí svojí krásu tohoto filmu, která se ukrývá v Krkonošských horách. Kam se hrabou dnešní moderní české filmy s těma moderníma ,,borcema' např. Jiří mádl... to je ubohost doslova a do písmene. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

V paměti mi utkvěla skvělá hudba (a hlavně titulní song) Petra Hapky, jinak mi film nějak nesedl. Nebavil mě. Možná kdybych ho viděl jako malý, utvořil bych si jiný názor - protože pro děti je film především určen. Ale teď ve čtyřiceti - i přes výborné herecké obsazení mi připadalo, že tam všichni přehrávají a až zbytečně moc se pitvoří a "příběh" jsem hledal marně. Spíše šlo o takový pokus zobrazit život a atmosféru venkova v horách "za císaře pána" - a to se vcelku povedlo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Okolo Rokytnice nad Jizerou, kde se film natáčel, vede místní naučná stezka značená červenou barvou. Začíná u motokárové dráhy a po 3,2 km končí na Hořeních Domcích u chaty Lovčenka. Je po snímku pojmenována a na několika tabulích se seznámíme s historií lyžování na Rokytnicku. (Dvojirakri)
  • Celou dobu se ve filmu říká ski, prkna, nebo dřeva. Slovo lyže zazní pouze jednou, když Matěj (Jan Kreidl) prosí sošku Krakonoše o další lyže. (Standey)
  • Štáb filmu byl ubytován v Železném Brodě v hotelu Crystal a Domě stavbařů. Řadu pomocných rolí sehráli obyvatelé Železného Brodu. (Vladimir.Vlc)

Reklama

Reklama