Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 2

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (137)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Víceméně promarněná šance... Film o důležitém tématu, které měl zpřístupnit a objasnit ideálně všem, a přitom taková obyčejná a nepřekvapivá nuda určená zase jen úzkému okruhu diváků. Nejzajímavější postavu hrála Margot Robbie, a to nejspíš proto, že byla vymyšlená, respektive že do ní scenárista zhustil více jiných postav, zatímco Nicole Kidman mě takřka neoslovila a Charlize Theron dopadla jen o málo lépe. Obě ženy prominou, ale druhou nejzajímavější postavou byl Alies v podání Johna Lithgowa, což ovšem tvůrci zamýšleli jen stěží. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, kde sa to len hemží blondýnkami a to na obálke nie je ešte Alice Eve, ktorá hrá dokonca ako blondína právničku. Aká to pocta, že nemusí byť každá stereotypne znázorňovaná ako hlúpa hus a zlatokopka! Film je však natočený zrejme skôr pre ženy ako mužov. Znázornenie sexuálneho obťažovania alebo toho, čo niektoré ženy považujú za harašment. Už je to tak prehnané, až sa pomaly muži budú báť povedať kompliment, otvoriť ženám dvere, pomôcť s ťažkým nákupom, proste správať sa ako gentlemani. Keď o to ide tým feministkám, tak klobúk dole, úspešne sa im darí šíriť lesbizmus ako nevyhnutný dôsledok presadzovania názoru, že všetci muži sú predátori a prasatá. No a samozrejme všade musí byť Trump, ľavicový Hollywood za nezaprie. Inak ale výkon Theronovej výborný, možno hodný aj nominácie na Oscara a jej podoba s Megyn Kelly je takmer neuveriteľná. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Novinářská agitka, které nedokáže dosáhnout kvalit oceňovaných filmů z předchozích let. Nechci, aby to vyznělo nějak předpojatě, ale ono to tak stejně vyzní. Příliš zde do nebe křičí ta síla ženského empowermentu. Ano jedná se o příběh několika žen, které se vzepřely uchyláckému vedení stanice Fox, ale jedná se o naprostou zpravodajskou žumpu, která má problém správně jmenovat evropské státy a jde na ruku prezidentu Trumpovi (něco jako u nás TV Barrandov) a oslavuje ženy, které se do svých pozic dostaly přes postel a dostaly se tam především díky svému vzhledu. Ukázka toho, jak tenhle zvrácený business funguje. Otázka však zní. Měl by někdo takový být glorifikován? Mohla by následovat sálodlouhá konverzace na toto téma. Je to moderní a mě tohle opravdu nebaví. Nesoudím, ale jako zajímavý snímek, Bombshell rozhodně hodnotit nemohu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zdaleka nejde o takový provar jak by napovídalo hodnocení.Je tu dobré a silné téma a nadstandardní obsazení v čele s výbornou (a k nepoznání namaskovanou) Charlize Theron a okouzlující (i když druhé housle hrající) Margot Robbie.Bohužel má ale Bombshell tu smůlu,že existuje cca půl roku starý Loudest Voice,který se zabývá stejným tématem a v jeho zpracování je minimálně o dvě třídy jinde.Minimálně v tom,že jde víc do hloubky,kdežto Bombshell ve spoustě věcí pouze klouže po povrchu a nedokáže vydolovat ty emoce který by mohl/měl.Na jedno podívání je to ok,ale pokud bych chtěl tohle téma vidět znova,tak sáhnu po seriálu...60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tyhlety film/exposé věci mě vždycky přijdou zajímavé, protože dost testují možnosti toho, co fikční kinofilm snese. Je to v podstatě námět pro reportáž, pro text, pro žurnalistický výstup, ale zpracováno to je do konzervativní podoby celovečerního filmového vyprávění - vždy to ve mně budí velmi zajímavé pocity, někdy to může být hodně statické a mechanické, někdy to může působit divně - ale má to zajímavou energii. Co se týče tohohle konkrétního skandálu, přijde mi osobně celkem nefunkční, že ten film řeší konflikt toho, že ženám se stalo něco hrozného, když chtěly "jen dělat svou práci". Jenže ona práce byla žurnalistika na Fox News, která má mimo jiné legitimizaci oněch hrozných věcí v DNA. To mohl být fascinující kontrast a konflikt, který prakticky není osloven. Kdyby se tyto ženy nestaly oběťmi sexuálního obtěžování nebo jiných křivd a zločinů, neměly by s Foxy žádný problém a šířily by agresivní škodlivé neetické dezinformace dodnes. Přitom negativita Fox News je tu plně vykreslována, takže ten kontrast zůstává, jen je zcela neosloven. Abych vysvětlil, co tím myslím, použiju extrémní příklad: Je to jako by vznikl film z druhé světové války o tom, jak byly členky NSDAP ukřivděny a nemohly rozvíjet svou stranickou kariéru. Jako jo, je to asi nefér vůči nim, ale opradu budem přehlížet toho slona v místnosti? ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Ke konci filmu, kdy Megyn (Charlize Theron) sedí v místnosti s právníky a podává své prohlášení, tak je to stejná zasedací místnost jako ve filmu Sociální síť (2010), kde se odehrávali výslechy Marka Zuckerberga. (e_Fox)
  • O práci Margot Robbie vo filme a jej prístupe k herectvu režisér Jay Roach odhalil, že "analyzuje svoje scény takým 'nerdovským' spôsobom a vie presne, kedy chce udrieť". Popísal ju ako "úžasne remeselne zameranú osobu, ktorá ide ruka v ruke s veľkým srdcom, dušou a neuveriteľnou schopnosťou". (Arsenal83)

Reklama

Reklama