Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Som veľkým fanúšikom očisty. Priemer troch častí je u mna na 4.3, čo nie je vobec zle. Ale táto časť ma už moc nebavila. Lebo chceli vymyslieť niečo nove, neopozerane, ale nebolo to ani zaujímavé a ani logicky aspoň trocha stráviteľné. Akčná jazda super, to som aj čakal, ale zato po obsahovej stránke, to je už i trocha prúser. Je tu veľa hlúpych náhod a tak mi je celkom jedno, či naši hrdinovia prežijú, keď vidím, že scenárista im umelo kope hrob a aj tak .... Takže očista navždy, dopadla u mna tak ako som aj čakal. A to, že žiadna slava sa nekonala. Samé klišé, fádnosť a gýčovitosť. Som z toho trocha rozladený, ale čim viac častí, tým väčšia nespokojnosť, aspoň u mna. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, co z venkovské variace Očisty, jež se trochu vymkla z ruky, nakonec vypadne. Překvapivě fajnový díl! Neporazil sice Anarchii, ale s přehledem celý zbytek série, který se podle mě táhl v těžkém průměru. Co zde téma trochu oživilo? Kromě venkovského prostředí i subtéma jisté apokalypsy USA, protože se pár jedinců rozhodlo, že jim jedna noc na vyřádění nestačí a je třeba čistit 24/7. Partička hrdinů byla charismatická, mísily se zde opět dvě znepřátelené kultury (Mexičani vs. bílí Američani) a moralisticky si k sobě díky vzájemné podpoře samozřejmě našly cestu. Téma tedy vyeskalované do celostátní velikosti a nějak si teď nedokážu představit, jak tohle může pokračovat tak, aby případné další díly zase nepadly do průměru. Tento díl s podtitulem "Navždy" se podle mě ovšem docela povedl, ukázal opět očistu ve své celé kráse a jako bonus ji natáhl i za hranice původního trvání! ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát - osobně jsem čekal podle mnohých uživatelů daleko lepší zážitek než předchozí díly, ale výsledek mi přijde vlastně o kousek horší než předchůdci. První díly stavěly na dobře budovaném napětí, kvalitní herecké sestavě, výborných maskách, hororové atmosféře ulic či obléhaného domu a šokujících pilířích (vůbec téma očisty, byrokrati kupující chudé jako oběti jejich “lovu”, vytuněné auta a bojové vozy v ulicích…). V tomto díle se trochu obměnil koncept, kdy se vraždí po očistě, ale výsledek je vlastně stejný jako předtím, jen s tím rozdílem, že herci zde nejsou známé tváře, a tudíž k nim divák nemůže lépe citově přilnout, masky jsou odfláklé, postavy nezajímavé, dialogy katastrofální a děj nijak výrazný. Stejně tak scénář, kdy se všechny postavy chovají, jak kdyby byla akce a boj jejich denní chleba a znají bojové taktiky nazpaměť, taky úplně nepřidává na věrohodnosti. Ve výsledku jsem se úplně nenudil, ale i přesto, že se jedná o kino návštěvu po dlouhé době, nejsem úplně spokojen a je to taková nemastná, neslaná trojka s přivřenýma očima… ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že se tady poprvé ukazuje, jak je ten koncept Očisty úplně pitomý a nesmyslný, což mi vytrvale bránilo skutečně si užít jakýkoli z předchozích dílů. Paradoxně k tomu tedy tvůrci dospěli až poté, co na něm postavili už čtyři celovečerní filmy a televizní seriál, ale neva. V The Forever Purge se rozdovádění američtí vlastenci vyprdnou na sirény oznamující konec Očisty a řádí dál jak utržení ze řetězu. Musí se uznat, při vzpomínce na lednové záběry z washingtonského Kapitolu, že tvůrci se touhle celou sérií docela trefili do nálady Ameriky a Očista jako fenomén tak vlastně přesahuje své jednotlivé dílky, což jsou přinejlepším průměrná béčka. Předchozí epizody mi trochu splývají do jednoho, ale mám dojem, že u tohoto posledního kousku jsem se bavil nadprůměrně. Možná taky proto, že po několikaměsíčním absťáku jsem na Očistu - vůbec poprvé - vyrazil do kina. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Proč odcházet z Mexika? To si nejspíše řeknou dvě hlavní postavy, když zjistí, že až tak dobrý nápad to nebyl. Takže jak postavit další díl Očisty? Nejlépe tak, že nikdy neskončí. Magorský nápad se konečně ukázal v pravém světle. A kdo že je pravý Američan? Počítám, že maximálně Indiáni, všechno ostatní je náplava. To ale náckové a pseudovlastenci nechápou. I když ta svastika na zlobivci v antonu byla komická. Rasismus, násilí, chudoba, prostě takové ty motivy, co se pořád přetřásají. Od půlky, kdy se film postupně přehoupl do dalšího dílu série Mad Max, to začalo pěkně šlapat. Akce, napětí, honičky, mrtvoly. Jako oddechovka ano, v brzké době si ale asi ani obsah nevybavím. „Matko, ne!" Co jí to provedli? Co si zasloužila... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 44,5 milionu dolarů, celosvětové pak 77 mil. (NIRO)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno