Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Očista tentokrát neskončila po dvanácti hodinách a v Americe vypuklo peklo. V ulicích jezdí vraždící magoři a likvidují každého, kdo se jim postaví do cesty. Povede se hrdinům najít místo, kde by mohli být v bezpečí, nebo i je pohltí Očista, která by neměla nikdy skončit? Pátý díl akčně-hororové série představuje nové prostředí a nové hrdiny, ale pořád sází na kombinaci lekaček a střílení v hořících ulicích měst. Okoukané to bylo už pár dílů zpátky, jenže tentokrát je to ještě o chlup hůř natočené. Fandové budou asi spokojení, protože ten úpadek oproti předchozím filmům není nijak zásadní, ale pokud jste měli v minulosti pocit, že už vám Očista stačila, klidně tu nejnovější vynechte. Najdete tam jen to, co tam bylo minule. Akorát to celé o chlup hůř vypadá a baví. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když je premisa tohoto snímku už povážlivě okoukaná, tak i přesto se tvůrcům díky užitým dějovým zákrutám podařilo více než dobře trefit do aktuálních nálad panujících v USA. Je tedy velká škoda, že tento aspekt nedokázali přetavit v nějaký nadprůměrný  zážitek, který by po nějakém čase nezapadl. Tak snad příště! ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

První letošní film v kině a spokojenost. Ze všech Očist mě přijde tahle zatím nejlepší má to daleký dosah na diváka a stupeň destrukce je vysoký (asi to mělo nejvyšší rozpočet) potěší i vysoký bodycount a přijde mě, že tahle je i nejlépe natočená. 80 procent. P.s. stěžovat si u Očist na logiku je asi taková blbost jako sledovat Medvídka Pú a v komentářích nadávat, že to není reálné jelikož tam ty zvířátka mluví. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát - osobně jsem čekal podle mnohých uživatelů daleko lepší zážitek než předchozí díly, ale výsledek mi přijde vlastně o kousek horší než předchůdci. První díly stavěly na dobře budovaném napětí, kvalitní herecké sestavě, výborných maskách, hororové atmosféře ulic či obléhaného domu a šokujících pilířích (vůbec téma očisty, byrokrati kupující chudé jako oběti jejich “lovu”, vytuněné auta a bojové vozy v ulicích…). V tomto díle se trochu obměnil koncept, kdy se vraždí po očistě, ale výsledek je vlastně stejný jako předtím, jen s tím rozdílem, že herci zde nejsou známé tváře, a tudíž k nim divák nemůže lépe citově přilnout, masky jsou odfláklé, postavy nezajímavé, dialogy katastrofální a děj nijak výrazný. Stejně tak scénář, kdy se všechny postavy chovají, jak kdyby byla akce a boj jejich denní chleba a znají bojové taktiky nazpaměť, taky úplně nepřidává na věrohodnosti. Ve výsledku jsem se úplně nenudil, ale i přesto, že se jedná o kino návštěvu po dlouhé době, nejsem úplně spokojen a je to taková nemastná, neslaná trojka s přivřenýma očima… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fíha, jsem překvapený, že se potkáváme už popáté. Duchovní otec série James DeMonaco se už nějakou chvíli stáhl pouze do role scénáristy, šílené nápady má ale pořád. Očista je tu proto, aby v té kouzelné Americe srazila kriminalitu na minimum (lidé se vybouří, rozsekají několik sousedů, přejedou pár bezdomovců a bude na rok klid). Jenže nově se povolené upouštění páry krapet zvrtlo. V Texasu našel domov mexický pár, který se snaží zapadnout, sledujeme i osudy rodiny bohatých rančerů. Jelikož krvavá řež po dvanácti hodinách nekončí, společně se pokusí pláchnout za hranice: ano (exprezident Trump), paradoxně za ty mexické. Několikrát se tak otřeme o národnostní menšiny, přijde pár „velkých“ myšlenek, každopádně všichni čekáme a doufáme ve stylovou béčkovou zábavu. Přijde, ale už dávno není cool a jen zoufale opakuje to, co možná fungovalo minule. PS: Vždyť ty márnice tohle nemůžou nikdy pojmout. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dylan (Josh Lucas) a Juan (Tenoch Huerta) v čase 1:22:38 vyndávají lana z bedny a přehodí si je přes ramena. V čase 1:22:46 ale lana u sebe nemají, zatímco v čase 1:22:53 je opět mají. (mary800)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno