Reklama

Reklama

Pro Evana McCauleyho (Mark Wahlberg) jsou znalosti, které si vědomě neosvojil, a vzpomínky na místa, kde nikdy nebyl, skutečným prokletím. Právě když se ocitne na pokraji duševního zhroucení, kontaktuje ho tajná skupina, která si říká „Infinite". Prozradí mu, že střípky vzpomínek jsou pravděpodobně skutečné, ale pocházejí z jeho minulých životů. Infinite vtáhne Evana do svého neobyčejného světa, kde jen hrstka nadaných jedinců dostane šanci znovu se narodit i se všemi vzpomínkami a dovednostmi nashromážděnými za celá staletí. Evan musí odhalit tajemství minulosti a najít klíč k zneškodnění nebezpečného chlapíka (Chiwetel Ejiofor), který chce vyhladit lidstvo, aby ukončil mučivý cyklus svých reinkarnací. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vizuálne celkom pôsobivý akčný film, ktorý vás vtiahne do sveta boja o osud ľudstva. Film sa odohráva v prostredí skupiny jedincov, ktorí sú známi ako "nekončiaci" a majú schopnosti neustále sa prenášať do iných tiel, a prežívať tak nekonečne veľa životov. lenže čo keď jeden z nich chce kruh ukončiť? Film prináša veľa akcie, dobre natočené zábery a skvelú vizuálnu stránku. To je asi to najlepšie. Obsah trochu škrípe, ale aspoň hudba čo-to zachraňuje. Potešilo by aj viac napätia a trošku prepracovanejší koncept toho prevtelovania. Lepší priemer. 65/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, prvá polka ma celkom bavila a zaujala, no ak by ma to aj strhlo a miestami dokázalo prekvapiť, bolo by to ešte lepšie. Chýbalo tomu lepšie a prepracovanejšie vysvetlenie, tak isto som čakal aj nejaké flashbacky, ktoré by odhalili niečo zasadne, ale tie sa nedostavali. Chiwetel Ejiofor v roli záporáka nič moc, no Marky Mark je fajn, rolu mu celkom sedí, aj keď mám pocit, že hra posledné roky v každom filme rovnako. Veľkým plusom je celkom dobrá akcia na, ktorú sa príjemne pozerá. Antoine Fuqua nie je zlý režisér a film ma miestami celkom dobre pasáže, tak isto aj fajn kameru, hudbu, či efekty, no záver je predvídateľný a bez štipky prekvapenia. Na druhu stranu, moc som sa nenudil. Príjemná jednohúbka, ktorá nie je zbytočne dlhá. 70% - 3* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Reinkarnace po fuquuvsku aneb dost velký chaos. Dokáže ukovat meč, protože byl kovář, rozumí rusky, protože byl Rus. Život pro některé nezačíná s čistým štítem. Duše přecházející mezi životy. Schizofrenik Mark Wahlberg zobe prášky, aby potlačil své klamné zážitky. Ovšem vize, které celý život má, nejsou halucinace. Jsou to vzpomínky. Tenhle bourák už totiž leccos zažil. Vizuálně našlapaný Antoine Fuqua z úvodu rozhodně nezklamává. Společně natočili solidní thriller Odstřelovač, nad kterým jsem původně ohrnoval nos, ale po letech se k němu rád vrátil. Jejich sci-fi novinka se ovšem někde v polovině zlomí a divák si po řadě hloupých momentů přeje jediné: konec. Výsledkem je zaměnitelná sci-fi ptákovina, která nakonec nechává diváka chladným. Fuqua si zase pro jednou vybral slabší chvilku, přitom jsem už dřív psal, že jelikož si Michael Mann dává dlouhou pauzu, tak za něj buďme rádi. Tady to bohužel neplatí. Hodně mizerné tři hvězdy.  ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapive vubec ne takova sragora, jak to podle ukazek a zdejsiho hodnoceni vypadalo. Scenar je samozrejme vymletej a castokrat postradajici smysl, navic to misty vypada jak vykradacka x dalsich filmu, ale to je tak jedinej problem. Jinak je to svizne natoceny akcni becko na ktery se dobre kouka, triky az na par vyjimek jsou v pohode, akce je natocena velice dobre a herci jsou sympataci. Zadny veledilo se sice nekona, ale jako odpocinkova zabava proc ne. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ptákovina, kterou trošku zachraňuje celkem dost akce, která nevypadá špatně, tohle Fuqua pořád ještě umí. Bohužel vše ostatní je čirá demence a to jak celkový děj, tak i některé dílčí věci. Snad jen záporák je celkem zábavnej, až na šílenej monolog někdy v půlce filmu. No, pokud hledáte ve filmech alespoň ždibec logiky, pryč odsud. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Strieborná strelná zbraň, ktorú Bathurst (Chiwetel Ejiofor) používa na kradnutie duší, je vytvorená podľa vzoru granátometu M79 z vietnamskej éry. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Cardiffe (Wales, Veľká Británia), ale aj v bývalom Rothschildovom zámku, Mentmore Towers v Buckinghamshire, v Londýne, Mexico City, Guanajuate, Nepále, New Yorku, Škótsku, Kambodži a Alpách. (Arsenal83)
  • Film je založený na knihe „The Reincarnationist Papers“ od D. Erica Maikranza. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

07.05.2021

V době, kdy se začíná konečně mluvit o otevírání kin v Česku, americký kinoprůmysl se pomalu ale jistě probouzí z umělého spánku a studia s výjimkou Warner Bros. slibují, že už na žádné další odklady… (více)

Will Smith otrokem

Will Smith otrokem

15.06.2020

K oznámení tohoto filmu si nejspíš tvůrci nemohli přát lepší načasování. Otázka systematického rasismu a rovnocennosti je ve Spojených státech opět jedním z hlavních předmětů konverzace a své k tomu… (více)

Reklama

Reklama