Reklama

Reklama

Po třech dlouhých, prosperujících desetiletích, které následovaly po okázalé svatbě prince Akeema (Eddie Murphy) a Lisy McDowellové, král Jaffe Joffer a pobočník Semmi cítí, že v africkém království Zamunda se schyluje k potížím. Akeem má tři krásné dcery a žádného syna. Je tlačen ke zdi, když generál Izzi, megalomanský despota sousední země Nexdoria, sní o převzetí moci prostřednictvím politického sňatku svého syna a Akeemovy nejstarší dcery. A tak se nově korunovaný král Akeem a jeho důvěrník Semmi musí vrátit tam, kde to všechno začalo, do rušné čtvrti Queens v New Yorku. Od šamana má totiž informaci, že před 21 lety tam zplodil syna. O jeho existenci Akeem netušil, ale teď ho musí najít a přivést do Zamundy, aby se připravil na roli prince a následníka trůnu. Ukáže se, že budoucí princ Lavelle je pravým synem svého otce a situaci chce řešit po svém… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (178)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to takovy detinstejsi a zzenstilejsi Borat. Neni to dobry ani spatny film. Takovy lehci specificky film, ktery predstira, ze je neco vice, nez nostalgicke cviceni,relikt komedie 80.let. Co je vynikajici je vyprava a kostymy. Trochu mi vadily flashbacky do 1. dílu, nehynoucí hyperkorektnost a množství product placementu. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Pod taktovkou bílého režiséra a scénáristických kamarádů pana Murphyho vznikla černošská komedie s dobrou náladou, trochou lásky, exotiky nádherných žen, rapo-afrických rytmů a snahou navrátit se na vlnu krále Akeema. Bohužel krom stejně sympatického a dobře vypadajícího Eddiho, který jako vždy dostal možnost hodit sebou do kostýmů nejrůznějších figur se tak úplně nepovedlo nic jiného, nic k zapamatování a opětovnému návratu. Nově najduvší syn bastard si vybere nevěstu, kterou si pak veme a všichni tancují a radují se do smrti. Humbalabumbala. Spousta pestrobarevných kostýmů imitujících úžasy domorodých obyvatel Afriky nezakryjou umělou Ameriku všech zúčastněných. Král, který nemá armádu a který vydělává na svůj palác uprostřed rezervace šťastných zvířátek skrz vegetariánské burgery..to není moc k smíchu zvlášť, když v Etiopii už tři týdny probíhají boje se vzbouřenými Tigrajci. Boje si podle dostupných informací vyžádaly stovky mrtvých. Tisíce lidí byly vyhnány, 40 000 jich uprchlo do Súdánu...25% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Doba sa zmenila. A skryté významy zo starších diel, sa teraz pretláčajú až násilníckymi metódami. Už nejde o odľahčené metódy, kedy sa smiali všetci. Dnes je humor už pomaly vyhynutým spôsobom komunikácie, pretože každý, každá, každé v ňom vidí urážku na cti. A pri tom je to len nevínné škádlenie. Smiať sa treba. Pokračovanie kultovky, sa v tomto sa v tomto smere akosi musí prispôsobiť zmenám, rovnako ako jej kráľ musí priznať, že zákony, aj keď sú zákony, sa musia meniť. Či k lepšiemu, alebo len k tomu povrchnému, záleží už len od vládcu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

asi každý zná ten stav,kdy něco moc chce a hodně se snaží,ale kýžený výsledek se nakonec nedostaví.Přesně to je případ druhé Cesty do Ameriky.První díl je v dnešní době téměř klasika,která je zábavná i po více jak třiceti letech a rád se na ní kdykoliv podívám znova.O dvojce,kterou už asi nikdo nečekal (ani nechtěl) se tohle říct nedá a žádná klasika z ní nebude ani omylem.Je sice pěkné (a viditelné),že si celý štáb včetně herců natáčení užíval,ale co naplat,když humor nefunguje,stejně jako nefunguje recyklace věcí z jedničky.Asi mělo být osvěžující vidět po letech známé figury,ale ve většině případů je to spíš otravné a platí to i o většině nových postav v čele s nevýrazným Jermainem Fowlerem a opět přehrávající Leslie Jones.Světlou výjimkou je Wesley Snipes,ale ten zase na plátně stráví minimum času a nemá tak šanci ten zbytek zachránit...50% ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Film začal docela divně s docela divným chvílemi až fekálním humorem. Třeba ten králův nápad účastnit se vlastního pohřbu předtím, než zemře... To bylo opravdu hodně divný. Ale potom co se film přesune do Ameriky, a děj se začne motat okolo nemanželského následníka trůnu, tak se z toho stane docela koukatelná komedie. Ano sem tam se dočkáme nějakého přizemnějšího humoru, ale už to není tak hrozné a příběh, ačkoli předvídatelný, docela odsýpá. V konečném důsledku jsem se při sledování docela slušně bavil. Ale jak sám tenhle film v jednu chvíli poznamenal. Je to docela zbytečný sequel, který však nepokazil moje vzpomínky na původní film. 3* 65% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (8)

  • Eddie Murphy ve filmu ztvárnil čtyři postavy: Princ Akeem, Clarence, Saul a Randy Watson. Arsenio Hall také znázornil 4 postavy: Semmi, Morris, Reverend Brown a Baba. (GeorgeXL)
  • Původní premiéra snímku byla plánovaná na srpen roku 2020, avšak díky epidemii covid-19 společnost Paramount Pictures prodala práva k snímku společnosti Amazon Studios, která film distribuuje na své VOD platformě Prime Video od 5. 3. 2021. (Kuzmik)
  • Závěrečné titulky obsahují bonusové a vystřižené scény. (SONY_)

Související novinky

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

28.08.2021

Netflix si objednal zatím nepojmenovanou komedii od scenáristy a režiséra Kenyaho Barrise (Black-ish), v níž se proti sobě objeví herci Eddie Murphy a Jonah Hill. Děj filmu by se pak měl točit okolo… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama