Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +technické zpracování, tedy hudba, kamera - děj za moc nestojí, tedy chabý scénář/// Jednička byla pěkná sračka. Dvojka je podprůměrná, ale z těchto vod ji tahá technické zpracování. Takže přežít se do dát, ale bohatě stačí jednou./// Celkem 54%/// ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

byvalí hitlerovský oficier, coby kulturny ataše kupi stary klaštor nadopuje svojich mníchov anfetamínom a pátra v útrobach Maginotovej línie po starom biblickom poklade, samozrejme zanechava za sebou mrtvoly a tak upachtený Reno aj s mladším este upachtenejším kolegom sa snaží všetko vyriešiť. Fil sprevadzala celkom fajn hudba a kamera najmä v prvej polovici pomahala a zvyšovať napätie a a dramatičnosť. Za prvú polovicu by som aj pridal hviezdičku, ale druha polovica a zaver celu uroven filmu zvrhla dole na uroveň "komerčnych "kasovych trhakov" súkromných televízií u nás a vo svete. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zbytočné a hlavne dosť nepodarené pokračovanie úspešného francúzskeho thrilleru. Pôvodný film z roku 2000 je kvalitná kriminálka so silnou atmosférou, ktorú trocha kazí odfláknuté rozulenie. "Anjeli apokalypsy" sú na tom o pozanie horšie. Luc Besson tento krát znova prestrelil. Scenár, ktorý sa chce tváriť ako napínavý mysteriózny príbeh je len smiešna predvídateľná fraška. Nebol som spokojný ani s hereckými výkonmi. Jean Reno na mňa posôbil dojmom, ako keby sa natáčania zúčastňoval po divokých nočných žúroch. A neviem či na ne nechodil spolu s Christopherom Lee, pretože ani ten tu veru nezahviezdil. Filmárska práca je na uspokojivej úrovni, hlavne čo sa týka kamery. Tiež ma potešili aj dve skladby od prvej kapely Iggy Popa - Stoogies, ktoré sú použité v tomto filme. Ale tri hviezdičky nedám! ** ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tmavé chodby, temná výzdoba, déšť, přítmí, brutální vraždy... a atmosféra nikde. V pár dramatických scénách střih natolik chaotický, že netuším, co se tam vlastně stalo. A scénář natolik dementní, že bez znalosti předlohy to sotva někomu může dávat smysl. Několikrát jsem se u toho aspoň zasmál (a to nejen mnichům s tréninkem z Matrixu). Adept na titul ptákovina roku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za místy ucházející akci. Scenárista na scestí Luc Besson střídá solidní kousky s těžkými pády, takže divák, který vydrží do konce, si může sám sobě věnovat bobříka odvahy. Tvůrci vzbudí očekávání, ale nedospějí k žádnému zajímavému či alespoň uspokojivému vyvrcholení. Tohle pokračování je čiré klišé. A hlavně totálně zbytečné. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Camille Natta kvôli postave Marie chodila v rámci prípravy na rolu do knižníc a veľa čítala, najmä náboženské texty. (Arsenal83)
  • Amfetamin, který ve filmu je popsán jako "necítíš bolest, máš obrovskou sílu a jen slepě posloucháš" a poté ho komisař Niemans (Jean Reno) a kapitán Reda (Benoît Magimel) vypijí, aby se dostali ze zatopené Maginotovi linie, je pravděpodobně (S)-metamfetamin, tedy pervitin, s dalším amfetaminem. Tato látka se používala ve 2. světové válce hlavně u posádek tanků a letadel na obou stranách jako povzbuzující prostředek a k potlačení únavy, nikoliv ke zvýšení schopností a bezmyšlenkovitému poslouchání. (Maulincio)

Reklama

Reklama