Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1937 a probíhá japonská invaze do Číny. Markantně lépe vyzbrojená a vycvičená japonská armáda decimuje čínské síly, složené převážně z rolníků a obsazuje jedno území za druhým. V Šanghaji se jejich postup na moment zastavuje, když se oddíl osmi set hrdinných obránců opevní v obřím obrněném skladišti na břehu řeky a s nasazením veškerých svých životů brání útočníkům v dobytí celé Šanghaje a postupu na hlavní město Nanking. Přesila je ovšem obrovská... (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (58)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi silný snímek o konfliktu, který trval v letec 1931-1945 mezi Japonském a Čínou. Postupně i celým světem v rámci 2.sv.války. Nevěděl jsem, že se Čína ocitla v tak prekérní situaci a tento audiovizuální zážitek mi hned moje mezery nádherně doplnil. Perfektní snímek, kde absolutně nerozumím hodnocení, tak budu trošku nadržovat, abych snímku pomohl. 85% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po technickej a vizuálnej stránke je to dokonalosť sama, vojnové peklo v pravej podobe. Prvá hodina ma skutočne veľmi zaujala, nájazdy Japoncov na továreň nemali chybu. Spočiatku som čumel s otvorenými ústami ako je možné, že Číňania majú nemecké helmy, uniformy aj výzbroj, ale niečo pravdy na tom je, oni skutočne používali výzbroj a výstroj z rôznych krajín. Celý tento príbeh je ako vymyslená rozprávka, kde vojnovú zónu a blahobyt pokoja oddeľuje iba jedna rieka, keby to nebola pravda. Nepochybujte o tom, že je tu mnoho vecí prikrášlených, zheroizovaných, ale základ je pravdivý. Po prvej hodine však moje nadšenie postupne opadávalo. Samovražedné skoky s granátmi z budovy vyzerali efektne, ale v situácii keď potrebujem každého vojaka by som ja osobne hľadal iné riešenie. Nešlo tie granáty zviazať a hodiť bez ľudského doprovodu? Potrebujeme niečo ťažké? V továrni muselo byť harampádí celá hromada... Vztýčenie vlajky bol vrchol, nechať zabiť toľkých vojakov len pre vlajku...Niekto povie je to symbol...Ok, vyvesme ju na 5 minút, zajtra znova, aby vedeli, že sme tu a potom znova...hrdinstvom a obetovaním sú zabalené mnohé scény, niektoré viac iné menej, ale v konečnom dôsledku je to práve to, čo filmu najviac strháva body. Keby sa v tomto smere ubralo, je to jeden z naj vojnových filmov za posledné roky, takto len pozoruhodný film. 70%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYBY BYL KAŽDÝ ČÍŇAN STATEČNÝ JAKO ONI, JAPONCI BY SE SEM NEODVÁŽILI“… /// Válečný maso, hrdinství, zbabělost… a kus toho patosu… prostě válka. Hodně dobrejch okamžiků, ovšem ani tady se místy nevyhnuli nudě – když jde o takový to válečný vykecávání… ale to je všude. Prostě válka. Když Číňani zaplatěj za film takový prachy, můžete si bejt jistí, že to bude znát. Minimálně na technický stránce, akci a počtech komparsu. Asi nejlepší válečnej film za posledních… kurva nevím…no (EvilPhoEniX říká 10 let… no tak teda jo…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Je mi celkem u prdele, jestli film dokáže vyjádřit třídní útlak v řadách Kuomintangské armády. Chci se bavit! /// Thx za titule „panot“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vlastenecký historický film v tom nejlepším slova smyslu. Obrana skladiště Sihang je jedním ze klíčových bodů novodobé čínské historie, a tak je pochopitelné, že filmaři tento obrovský úspěch armády (i když to byla tehdy NRA, která pak byla vyhnána) natočili ve velkém a s náležitým patosem. Ovšem taky dost historicky věrně. Ač se nám může ta zápletka okolo vlajky zdát přepálená, Yang Huimin tu vlajku tam opravdu donesla, a obránci ji za úsvitu vyvěsili (s tím následným leteckým útokem to pravda trochu filmaři přehnali, ale patos musí bejt). Objektivně za čtyři, ale přidávám pátou za způsob vyprávění - ty mikropříběhy vesničanů, kteří neumí zabíjet, jsou k tomu brutálně nuceni svými nadřízenými, a nakonec se stávají hrdiny, odráží docela historii. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejvýdělečnější film roku 2020 ( 460 mega) je instantní klasikou a nejlepším válečným filmem za posledních 10 let. Od začátku do konce adrenalinová, atmosférická, brutální a nekompromisní jízda, kde sledujeme 800 Čínských vojáků bránící skladiště uprostřed Shanghaie před enormní Japonskou armádou. Velkolepý vizuál a atraktivní kamera je tak boží, že několikrát jsem měl chuť film pauznout a vyfotit si picture. Tempo filmu se řítí neskutečně kupředu, film téměř neopouští bitevní pole a sledujeme statečné Číňany, kteří mají za úkol ubránit skladiště po celých 5 dnů před nepřátelskými vlnami. Líbilo se mi, že z akce je zde vše, co divák ve válečném žánru očekává. Nádherná a promyšlená Stealth Akce, odstřelování lidí, kteří se snaží utéct přes most Sniperem, nálet letadel, Suicide bombers, boje na blízku s noži a strhující přestřelky. Při sledování máte pocit, že jste s vojáky uprostřed šíleného masakru, kde kulky lítají a trhají vše skrz naskrz. Level násilí je opravdu vysoký a je radost na fillm pohledět. Musím pochválit i skvělou kameru, drtivý soundtrack, kde z každé sirény či výstřelu máte instantně husí kůži a bavily mě i jednotlivé postavy, které sice nedostanou až tak moc prostoru, ale oblíbence si tam najde každý. Atmosféra filmu mě pohltila jak už dlouho žádný film a už teď minimálně 5 scén má šanci stát se ikonickými. Pro fanoušky historie a velkolepé válečné vřavy absolutní povinnost. Klenot, který třeba archívovat! Kdokoliv dá méně jak 3 hvězdy permamentně letí z přátel a stává se Úhlavní Enemy numero uno. Příběh*****, Akce*****, Humor>Ne, Násilí*****, Zábavnost*****, Hudba*****, Vizuál*****, Atmosféra*****, Napětí*****. 10/10. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (7)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Letouny útočící na vlajku na střeše skladiště byly palubní stíhací stroje Mitsubishi A5M (ve spojeneckém kódu Claude) vyzbrojené dvěma synchronizovanými kulomety ráže 7,7 mm. Jednalo se o přímého předchůdce nejznámější japonské palubní stíhačky Mitsubishi A6M (Zero). (Necrotongue)
  • Proti značně přibarvené filmové verzi ustupovalo ze skladiště do britské koncese 376 vojáků, přičemž jich na mostě pod japonskou palbou padlo asi deset. (Necrotongue)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama