Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (69)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ulrich Thomsen je dobrý herec, o tom žádná, ale Nikolaj Lie Kaas dával roli Carla výraznější charakterové rysy, klíčové pro drajv filmu. A “nový Asad” je naprosto nevýrazný side-kick, takže buddie chemie mezi nimi, tak podstatná pro tuto detektivní sérii, je takřka fuč. Ještě větší problém je ovšem - a to i kdybychom film vnímali nezávisle na předešlých dílech - v samotném zpracování. Marco effekten je mdle a staticky zrežírovaný, dialogy přeplněnému ději chybí dynamika, neumí ztrhnout a akční scény (pokud je tak vůbec můžeme nazvat) působí jako z průměrného českého TV seriálu (nejmarkantnější je to v honičce na staveništi). Motiv s českými Romy coby šedou zónou příběhu bude už z principu v našich končinách kontroverzně vnímaný, ale i odhlédnouc od lokálních spojitostí působí rozpačitě. Bohužel, pokud se s příštím dílem něco výrazně nezmění, tato zajímavá série skončila předešlou Složkou 64. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Předchozí díly byly extrémně napínavé a zajímavé (Složku 64 jsem hodnotil plným počtem) a obsah tohoto dílu zněl skvěle, a dokonce sliboval dosti výraznou česko-slovenskou stopu. Moc jsem si před zhlédnutím neuměl představit, co se mohlo pokazit, že zde vidím průměrné hodnocení necelých 50 %. Po pár desítkách minut jsem to však pochopil. Děj se táhne jako hovno, silně se opírá o scénáristické berličky a hlavně je extrémně nudný. Chemie mezi dvěma detektivy absolutně nefunguje. Jediné, kde český a slovenský divák zbystří pozornost jsou chvíle lámané češtiny v režii našich hloupějších opálených spoluobčanů. Zejména na roli jediného sympatického cigána pod sluncem - Zdeňka Godly jsem byl extrémně zvědavý. Nějak jsem si však na něj ve vážné roli nedovedl celý film zvyknout a pořád jsem tam viděl jiného Zdendu. Ve filmu není samozřejmě nouze ani o všudepřítomný kýč a závěrečných 20 minut je snad myšleno jen jako nepovedená komedie. Tohle se zkrátka extrémně nepovedlo. [33 %] ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takže tady máme dánský film s našimi romskými herci. Děj filmu byl vlastně takový nijaký a naši Romové ještě víc. A to jsem zjistila až teď při recenzi, že je to pokračování série oddělení Q, které normálně žeru. Takže tohle se moc nepovedlo a ukázalo to akorát, že nastavovaná kaše za každou cenu je prostě nepoživatelná. Za mě 60% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Spousta producentů pokazí, co může. Přeobsazení hlavních rolí by nebyl až takový problém (Ulrich Thomsen je vynikající herec), Marco však svými logickými lapsy a nijakou atmosférou nesahá ani po kotníky předchozím dílům, obzvláště pak vynikající Složce 64. Škoda. A adaptace další knihy, Nesmírný, už se chystá, tak uvidíme, jestli se filmaři v dalším snímku poučí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nová Q košťata nemetou. Minimálně pětinu stopáže Marco jede ve vlaku, pozoruje noční Dánsko, utíká po ulicích před agresivním mosteckým popelářem, nebo jen zasmušile kouká a k tomu zbytku to má mizivý vztah. Možná ani nevadí, že je kriminální zápletka banální a její konec, kdy si nový Asad hraje na Martina Riggse, po kterém brzy půjde ombudsman, nedává moc smysl. Spíš je problém, že Zandvliet z toho udělal statickou televizní povídku, která se chvílemi lepí na podrážky jak Carlovy nikotinové žvýkačky.. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama